14.7 C
Cyprus
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Google: Αποκρύπτει το βαθμό εμπλοκής της HTC στη κατασκευή των Pixel;

    Τα Pixel και Pixel XL smartphones έχουν κατασκευαστεί από την Google ή τουλάχιστον αυτό είναι που θέλει να «περάσει» η εταιρεία. Αν και η HTC αποτελεί τον ODM (original design manufacturer), η Google εμφανίζεται ανένδοτη και εμμένει στο επιχείρημα ότι τα smartphones αποτελούν εργασία της ίδιας. Μυστήριο παραμένει προς το παρόν ο βαθμός εμπλοκής της HTC στη δημιουργία των συγκεκριμένων smartphones.

    htc

    Αποδεικτικά στοιχεία που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, δείχνουν ότι HTC και Google συνεργάστηκαν περισσότερο και σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι πιστεύαμε μέχρι τώρα. Και το πιο εκπληκτικό,είναι ότι ο γνωστός κατασκευής από την μακρινή Ταϊβάν διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του λογισμικού της συσκευής, κάτι που συνήθως αποτελεί υπόθεση της Google. Ένας ερευνητής ασφαλείας του Android, ο Jon Sawyer, εξέτασε ενδελεχώς το «bootchain» και διαπίστωσε την ύπαρξη αρκετού κώδικα της HTC. «Είναι ένας τυπικός «bootchain» της HTC με κάποιες παραλλαγές», τόνισε. Παράλληλα αναφέρεται και η αφαίρεση του «htc_cerberus» από τον κώδικα. Ποιος είναι όμως ο πραγματικός σκοπός αυτών των αλλαγών;

    Από εμπορική άποψη θα βοηθήσει την Google στην προώθηση των συσκευών, πείθοντας τους καταναλωτές ότι θα αγοράσουν αποκλειστικά ένα smartphone της Google, προκειμένου να ανταγωνιστεί εταιρείες σαν τις Apple και Microsoft που έχουν τις δικές τους συσκευές και τα δικά τους λειτουργικά συστήματα. Το Nexus πρόγραμμα λειτούργησε σωστά, αλλά η προσθήκη ακόμη ενός κατασκευαστή στην εξίσωση, ίσως κάνει τα πράγματα να μην εξελιχθούν όπως θα περίμενε η εταιρεία.

    htc

    Ο Rick Osterloh, υψηλόβαθμο στέλεχος της Google σε πρόσφατη δήλωση στο Bloomberg ανέφερε: «Αν και η Google σύναψε συμφωνία με την HTC για την κατασκευή των smartphones, η συνεργασία περιορίζεται στα ίδια επίπεδα με την αντίστοιχη συμφωνία που έχει η Apple με την Foxconn. Γυρίστε το smartphone και θα δείτε τη φράση «Made by Google», ένας σαφής υπαινιγμός στο «Designed by Apple in California». Συμπληρώνει μάλιστα πως η Google ποτέ δε θα πει ότι το smartphone έχει κατασκευαστεί από κοινού με κάποια άλλη εταιρεία.

    Related Articles

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»