16.7 C
Cyprus
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Στο cloud computing επενδύει η ΕΕ

    Το «τρένο» της επόμενης γενιάς πληροφορικής, το αποκαλούμενο και cloud computing, επιδιώκει να μη χάσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία παρουσίασε πρόσφατα τη στρατηγική της για το συγκεκριμένο τομέα, έχοντας ως στόχο τη δημιουργία 2,5 εκατ. νέων θέσεων εργασίας αλλά και μία ενίσχυση του ΑΕΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά 160 δισ. ευρώ ετησίως (περίπου 1% επί του συνόλου) μέχρι το 2020.
    Το cloud computing είναι ο όρος που χρησιμοποιείται διεθνώς προκειμένου να περιγράψει το νέο μοντέλο πληροφορικής όπου τα δεδομένα (π.χ. κείμενα, φωτογραφίες και video) αλλά και οι εφαρμογές λογισμικού βρίσκονται αποθηκευμένα σε υπολογιστές που μπορεί να βρίσκονται σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη. Οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε αυτά μέσω του Διαδικτύου και μπορούν να χρησιμοποιήσουν όχι μόνο υπολογιστή αλλά και smartphones και tablets προκειμένου να τα αξιοποιήσουν. Υπηρεσίες όπως είναι το Facebook, το Gmail και το Outlook.com βασίζονται σε αυτό το μοντέλο του cloud computing, το οποίο θεωρείται ταχύτερο, πιο φθηνό όσον αφορά στο κόστος χρήσης, περισσότερο ευέλικτο και σε αρκετές περιπτώσεις πιο ασφαλές σε σχέση με τα «παραδοσιακά» συστήματα πληροφορικής.
    Η στροφή προς το cloud computing θεωρείται κρίσιμης σημασίας για την ΕΕ, καθώς η καλύτερη αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών θεωρείται κλειδί για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας.

    Related Articles

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»