16.7 C
Cyprus
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    5 τρόποι για να καταφέρεις να γίνεις αστροναύτης

    Αν ζήλεψες τον Chris Hadfield, τον Καναδό που μας έκανε και πάλι να ενδιαφερόμαστε για τους αστροναύτες, υπάρχουν 5 τρόποι που μπορείς να δοκιμάσεις ώστε να ταξιδέψεις στο διάστημα.

    gty_chris_hadfield_mi_130513_wg

    Πέταξε με ένα διαστημικό αεροσκάφος

    Ο διαστημικός τουρισμός είναι ουσιαστικά μία πραγματικότητα. Η Virgin Galactic πραγματοποιεί ήδη επιτυχημένες δοκιμές στα σκάφη της, το ίδιο και η XCOR. Άρα, μπορούμε άνετα να πούμε πως περνάμε στην εποχή που οι διακοπές, θα γίνονται πολύ μα πάρα πολύ μακριά. Υπάρχει επίσης και ένα πρόγραμμα 10ήμερου τουρισμού στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Όλες οι παραπάνω λύσεις, όμως, προϋποθέτουν τα εξής: αρκετά χρήματα και καλές διασυνδέσεις. Ένα ταξίδι με την Virgin Galactic θα σας στοιχήσει 200 χιλιάδες δολάρια. Με την XCOR, γύρω στις 95 χιλιάδες, ενώ το πρόγραμμα της Space Adventures, αρκετά εκατομμύρια. Ενώ θα πρέπει να έχετε αρκετά «μέσα» για να ενταχθείτε σε αυτά τα προγράμματα. Δεν το λες και εύκολο, ε;

    Μετακόμισε στον Άρη

    Σας έχουμε ήδη ενημερώσει για την πρωτοβουλία Mars One και τους πολλές χιλιάδες που έχουν αιτηθεί να μετακομίσουν στον Άρη, ως τελευταία προσπάθεια να ξεφύγουν από τα δεινά της γήινης ύπαρξής τους. Μαζί τους και ένας Έλληνας, ο 22χρονος Μάριος Γουλιέλμος Χούμος, όπως διαβάζουμε στη Lifo. Και γιατί όχι. Όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας Mars One, το κριτήριο για να γίνει κάποιος κάτοικος του Άρη, δεν είναι οι ώρες πτήσεις που έχει περάσει σε υπερηχητικά αεροσκάφη, αλλά ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να επιβιώσει και να συνεργαστεί με άλλους ανθρώπους σε ένα καινούριο κόσμο. Θα πρέπει όμως να διαθέτετε καλή φυσική κατάσταση και να μη σας νοιάζει και πολύ για όλα εκείνα τα πράγματα που θα αφήσετε πίσω σας στη Γη.

    Κάνε μία βόλτα μέχρι τον Άρη… και γύρισε πίσω

    Για όλους εσάς που δεν σας ενδιαφέρει η μονιμότητα της μετακόμισης στον Κόκκινο Πλανήτη, υπάρχει και το Inspiration Mars Foundation, του Dennis Tito. Στόχος του είναι να στείλει ένα ζευγάρι αστροναυτών στον Άρη, μετ’ επιστροφής. Δεν θα προσγειωθείτε στον πλανήτη. Απλά θα φτάσετε σε μία απόσταση 160 χιλιομέτρων και θα επιστρέψετε. Η αποστολή θα διαρκέσει 18 μήνες και θα ξεκινήσει το 2018, λέει. Ιδανικοί υποψήφιοι σύμφωνα με τον διοργανωτή, είναι ένα μεσήλικο παντρεμένο ζευγάρι. Θα περάσουν άλλωστε 18 ολόκληρους μήνες, μόνοι τους, μέσα σε ένα διαστημικό αεροσκάφος, οπότε, θα πρέπει να έχετε εξασφαλίσει μία πολύ σταθερή σχέση με τον παρτενέρ σας.

    Πλήρωσε 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια και πήγαινε στο φεγγάρι

    Αν, λέμε αν διαθέτετε αυτό το ποσό, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Golden Spike και να οργανώσετε μία αποστολή στη Σελήνη, μόνο για εσάς. Why not? Σημειώστε βέβαια πως, αυτό που σας λέει η Golden Spike είναι ότι «μπορεί να το κάνει». Όχι ότι το έχει κάνει. Σε κάθε περίπτωση όμως, αν διαθέτετε τα μετρητά, μπορείτε να είστε οι πρώτοι.

    Απευθυνθείτε στα Διαστημικά προγράμματα

    Ας περάσουμε τώρα στην πιο σοβαρή λύση. Αυτή των διαστημικών προγραμμάτων που ασχολούνται με την εξερεύνηση του διαστήματος με σοβαρότητα όλα αυτά τα χρόνιαm που ζητούν πάντα άτομα που μπορούν να επανδρώσουν τις αποστολές τους. Τα άτομα που αναζητά το Eυρωπαϊκό Διαστημικό Πρόγραμμα παραδείγματος χάριν, όπως και η NASA, είναι άτομα που διαθέτουν μία σειρά από δεξιότητες, είναι ενθουσιώδη και έχουν καλή φυσική κατάσταση, ενώ διαθέτουν το ψυχολογικό προφίλ εκείνο που θα τους επιτρέψει να ανταπεξέρχονται σε έντονες περιστάσεις.

    Μέχρι τώρα, τα διάφορα διαστημικά προγράμματα προτιμούσαν πιλότους πολεμικών αεροσκαφών για τον ρόλο του αστροναύτη και αυτό δεν είναι παράξενο. Άλλωστε, «πετώντας» θα πάτε εκεί. Έχετε όμως εξίσου ελπίδες, αν είστε μηχανικός ή επιστήμονας καθώς, στην ανακάλυψη του κόσμου πέρα από τη γη, είναι πολύτιμες και αυτές οι γνώσεις.

    Ενεργά διαστημικά προγράμματα διεξάγονται στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Κίνα, την Ιαπωνία και τον Καναδά. Έτσι, εφόσον ζούμε σε μία Ευρωπαϊκή χώρα και τα προγράμματα αυτά συνηθίζουν να προσλαμβάνουν γηγενείς, έχετε μία πιθανότητα να γίνετε ο επόμενος Neil Armstrong. Μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του European Space Agency, εδώ. Καλή επιτυχία.

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»