12.7 C
Cyprus
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Οι Anonymous «αλλάζουν» σελίδες του MIT, στη μνήμη του Aaron Swartz

    Υποστηρικτές την ιντερνετικής κολεκτίβας των Anonymous, στη μνήμη του Aaron Swartz, του 26 χρονου που κατηγορήθηκε γιατί υπέκλεψε περισσότερες από 4 εκατομμύρια ακαδημαϊκές εργασίες από την ψηφιακή βιβλιοθήκη JSTOR του MIT προκειμένου να τις δώσε στη διάθεση όλων των χρηστών του Internet και αυτοκτόνησε υπό το βάρος των κατηγοριών, αλλοίωσαν δύο ιστοσελίδες του MIT, αφήνοντας ένα σαφές πολιτικό μήνυμα.

    Στο μήνυμα αυτό, αποκαλούν την δίωξη του Swartz ως «μία τεράστια δικαστική πλάνη» που τονίζει «την αδικία των νόμων που αφορούν τα εγκλήματα πληροφορικής στις ΗΠΑ, ειδικά τις ποινές τους, αλλά και την αρκετά αμφισβητούμενη δικαιοσύνη της συναλλαγής πριν την δίκη». Οι υποστηρικτές των Anonymous ζητούν να αναθεωρηθούν οι σχετικοί νόμοι και η κυβέρνηση να δεσμευτεί εκ νέου για την διατήρηση ενός ελεύθερου και  αδέσμευτου ίντερνετ.

    Είναι τεράστιο το αντίκτυπο που είχε η είδηση της αυτοκτονίας του Aaron Swartz, προγραμματιστή και οπαδό του ελεύθερου ίντερνετ και της ελεύθερης πρόσβασης στην πληροφορία. Ο ίδιος  έπασχε από κατάθλιψη και η οικογένειά του κατηγορεί ανοιχτά τις διωκτικές αρχές και το MIT για την επιβάρυνση της ψυχικής του υγείας.

    Πηγή: The Verge

    Related Articles

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»