18 C
Cyprus
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024
More

    Ανθρωποειδές ρομπότ… χούφτωσε γυναίκα δημοσιογράφο (video)

    Τα ανθρωποειδή ρομπότ έχουν καταφέρει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους το τελευταίο διάστημα, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπων και μηχανών. Η εξέλιξη στην εν λόγω κατηγορία είναι εντυπωσιακή. Έτσι, και η εταιρεία ρομποτικής QSS από τη Σαουδική Αραβία αποφάσισε να παρουσιάσει τη δική της πρόταση ανθρωποειδούς ρομπότ. Ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως περίμενε.

    Το πρώτο ρομπότ άνδρας με παραδοσιακή ενδυμασία

    Για να γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι, η εταιρεία παρουσίασε τον Muhammad στο DeepFest στη Ριάντ την προηγούμενη εβδομάδα. Το ρομπότ, ντυμένο στην παραδοσιακή σαουδική ενδυμασία, μιλούσε Αραβικά και Αγγλικά. Περιεγράφηκε ως «το πρώτο με προέλευση από τη Σαουδική Αραβία με μορφή ανθρώπου», καθώς και ως ένα εθνικό έργο για να αναδείξει τα επιτεύγματα της Σαουδικής Αραβίας στην τεχνητή νοημοσύνη.

    Κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης, μια δημοσιογράφος του Al Arabiya, η Ράουια Κασέμ, στάθηκε μπροστά από τον Muhammad, την ώρα που μιλούσε στο κοινό.

    Σχετικό video που έγινε γρήγορα viral δείχνει το ρομπότ να απλώνει το χέρι προς τα πίσω για να αγγίξει τον πίσω μέρος της.

    Στο video, η Κασέμ φαίνεται να αντιδρά με ένα σκληρό βλέμμα, ακολουθούμενο από μια υψωμένη παλάμη στον Muhammad, πριν συνεχίσει να μιλάει.

    Στο X, οι χρήστες των κοινωνικών μέσων κατηγόρησαν το δημιούργημα της εταιρείας για ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι στη γυναίκα δημοσιογράφο.

    Η εταιρεία ρομποτικής δήλωσε ότι το προσωπικό είχε “ενημερώσει όλους τους παρευρισκόμενους, συμπεριλαμβανομένων και δημοσιογράφων, να διατηρήσουν ασφαλή απόσταση κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του”.

    Σύμφωνα με το Metro, η QSS πρόσθεσε ότι είχε εξετάσει το υλικό και τις περιστάσεις που περιβάλλουν το περιστατικό, ενώ εντόπισε ότι δεν υπήρξε “καμία απόκλιση από την αναμενόμενη συμπεριφορά”.

    Δήλωσε ότι θα λάβει “επιπλέον μέτρα” για να αποτρέψει οποιονδήποτε από το να “πλησιάσει κοντά στο ρομπότ εντός της περιοχής κίνησής του”.

    Related Articles

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»