12.7 C
Cyprus
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    AOC PDS241 Porsche Design Review: «Το monitor που περνάει το design σε άλλη διάσταση»!

    Κοιτάζοντας τον σχεδιασμό των monitors και το πως έχουν αλλάξει τα τελευταία 10 χρόνια, είναι εμφανές ότι στον τομέα του design έχουν γίνει πραγματικά θαύματα, καθώς οι εταιρείες ποντάρουν πλέον πολύ στα looks μιας οθόνης. Στην περίπτωση δε της PDS241 Porsche Design, είναι εμφανές ότι η AOC σχεδίασε ένα monitor που είναι τελείως διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Με μια καθαρά πιο εναλλακτική προσέγγιση στο θέμα του σχεδιασμού, η 24άρα οθόνη,  PDS241 διαθέτει την εμφάνιση που μπορεί να σας τραβήξει την προσοχή, το θέμα είναι κατά πόσο διαθέτει και τις τεχνικές δυνατότητες που θα της επιτρέψουν να μείνει στον αφρό, σε μια μεταβατική περίοδο που το 4Κ γίνεται όλο και πιο πολύ «διακαής πόθος» για τους καταναλωτές.

    AOC PDS241 Porsche Design (2)

    Design, με την αύρα του Studio Porsche!   

     To διάσημο Studio F.A Porsche βάζει το «χεράκι» του σε αρκετά γνωστά design και in-style projects που ξεκινούν από lux ρολόγια χειρός και φτάνουν ακόμη και μέχρι τα γνωστά ομώνυμα sport αμάξια που ως γνωστόν κοστίζουν μια μικρή περιουσία. H AOC συνεργάστηκε με το εν λόγω studio και έτσι γεννήθηκε το PDS241, ένα monitor «κομψοτέχνημα» που η αλήθεια είναι ότι μπορεί να τραβήξει το βλέμμα και να ξεχωρίσει σε οποιοδήποτε γραφείο και εάν το τοποθετήσετε.

    AOC PDS241 Porsche Design (35)

    Τα απίστευτα λεπτά (σχεδόν ανύπαρκτα) bezels που αγγίζουν τα όρια του frameless και σε συνδυασμό με το ελάχιστο πάχος (στα 5.2mm) καθιστούν το AOC PDS241 μια «ωδή» στον μινιμαλιστικό (και κομψό) σχεδιασμό. Το ασημί μεταλλικό χρώμα κυριαρχεί και στο κάτω τμήμα (όπως και στο back plate) υπάρχει το logo της AOC. Αξίζει να σημειωθεί πως η πρόταση της AOC είναι επίσης εξαιρετικά ελαφριά, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να μεταφέρετε το monitor σας κυριολεκτικά παντού! Η μεταλλική λεπτεπίλεπτη και elegant ασημένια βάση αν και ομολογουμένως κάπως… περίεργη στο μάτι (το πρωτότυπο και ασύμμετρο σχήμα της είναι πέρα από τα συνηθισμένα), ωστόσο λόγω του γεγονότος ότι το υπόλοιπο σώμα του monitor είναι εξαιρετικά ελαφρύ (σαν… πούπουλο), η AOC PDS241 διαθέτει την απαιτούμενη σταθερότητα.

     AOC PDS241 Porsche Design (11)

    Στην προσπάθεια βέβαια το σώμα του monitor της AOC να γίνει όσο το δυνατόν πιο λεπτό, το σχεδιαστικό team του Studio Porsche πήρε την απόφαση να προσθέσει στο monitor ένα ειδος εξωτερικού κουτιού, το οποίο περιλαμβάνει τη θύρα για το ρεύμα και μία θύρα HDMI κανονικού μεγέθους. To δε κουτί συνδέεται με το κύριο σώμα του monitor μέσω ενός micro-HDMI καλωδίου που μεταφέρει τόσο ρεύμα όσο και σήμα video. Όπως μπορείτε να αντιληφθείτε το «διαστημικό design» έχει και το «τίμημα» του και αυτό γιατί ακόμη και τα basic features που συναντάει κανείς σε ένα typical monitor δεν υπάρχουν (όπως για παράδειγμα είναι τα ενσωματωμένα ηχεία ή οι περισσότερες θύρες διασύνδεσης).

    AOC PDS241 Porsche Design (16)

    Παρόλα αυτά, υπάρχει ένα headphone jack που σας επιτρέπει την σύνδεση εξωτερικών ηχείων και φυσικά headphones. Τέλος, στο κάτω μέρος του κυρίως σώματος της AOC PDS241 είναι τοποθετημένο και το button ελέγχου που σας επιτρέπει να ρυθμίζετε τα διάφορα settings του monitor, μέσω του on-screen menu που εμφανίζεται στην οθόνη.

    AOC PDS241 Porsche Design (7)

    Image quality that… matters!

    To design πραγματικά τα… «σπάει», όμως καλά τα looks, αλλά το «ζουμί» ενός monitor βρίσκεται στην απόδοση και στην ποιότητα της εικόνας που προσφέρει.  To PDS241 σε καμία περίπτωση δεν θα σας απογοητεύσει, καθώς μπορεί ναι μεν να στερείται τα περισσότερα «flashy» features που συναντούμε σε ένα gaming monitor, παρόλα αυτά η ποιότητα της εικόνας του είναι εξαιρετική (χωρίς μάλιστα να απαιτείται ιδιαίτερο tweaking μέσα από τις ρυθμίσεις του monitor). Με ανάλυση 1920×1080 pixels (1080p), το 24 ιντσών monitor της AOC βασίζεται σε ένα LED Backlit – TFT Active Matrix IPS Panel, το οποίο διαθέτει contrast ratio 1000:1 και brightness levels στα 250 cd/m2, ενώ ο χρόνος απόκρισης της πρότασης της AOC, ανέρχεται στα 4ms (GtG).

    AOC PDS241 Porsche Design (33)
    H οθόνη αποτυπώνει με ικανοποιητικό τρόπο το βαθύ μαύρο και τις μαύρες σκηνές, ενώ η anti-glare επίστρωση βοηθάει ώστε οι εικόνες που προβάλλονται να φαίνονται τέλειες σε περιβάλλον που υπάρχει έντονο φως και από κάθε διαθέσιμη γωνία θέασης. Ενσωματώνοντας την τεχνολογία SuperColor της AOC (προσφέροντας 16.7 εκατομμύρια χρώματα, τα οποία καλύπτουν το 90% του φάσματος sRGB), εμπλουτίζεται ακόμη περισσότερο το οπτικό αποτέλεσμα και η εικόνα διακρίνεται για την διαύγεια, την ζωντάνια και για την εκπληκτική λεπτομέρεια της. Επιπλέον, η AOC PDS241 διαθέτει LowBlue technology, η οποία ουσιαστικά περιορίζει τις βλαβερές συνέπειες που προκαλεί το μπλε φως, ελέγχοντας καλύτερα το color temperature, προσφέροντας έτσι μια εμφανώς πιο ξεκούραστη εμπειρία θέασης στον χρήστη. Παράλληλα, η τεχνολογία flicker free εξαφανίζει το flickering και έτσι μπορείτε να χρησιμοποιείτε το monitor σας για ακόμη περισσότερο χρόνο.

    AOC PDS241 Porsche Design (34)

    Η γενικότερη αίσθηση που μας άφησε στον τομέα της απόδοσης είναι ότι το PDS241 πρόκειται για μια αξιόπιστη πρόταση, η οποία χάνει κάπως στον τομέα του gaming (αν και οι casual και πιο «light» gamers σίγουρα θα το ευχαριστηθούν), ενώ τόσο για επαγγελματική χρήση, όσο και για basic entertainment, το monitor της AOC θα σας καλύψει πλήρως.

    AOC PDS241 Porsche Design (27)

    Προσιτή «γοητεία»!

    To AOC PDS241 Porsche Design είναι χωρίς δεύτερη σκέψη το πιο όμορφο 24άρι monitor που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά. Αν και διαθέτει ορισμένες «ελλείψεις» (όπως για παράδειγμα είναι η απουσία κι άλλων HDMI ports), ωστόσο εάν ψάχνετε για ένα monitor που να αποτελεί ένα μικρό σχεδιαστικό «κομψοτέχνημα» στο γραφείο σας, διαθέτει εκπληκτική ποιότητα στην εικόνα και δεν κοστίζει μια μικρή περιουσία (μόλις στα 180 ευρώ μπορεί να θεωρηθεί… «πάμφθηνο»), τότε το AOC PDS241 Porsche Design πρόκειται για μια εξαιρετικά συμφέρουσα αγορά.

    Related Articles

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»