18.7 C
Cyprus
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Αποστολή Dart: Εμβόλισε με επιτυχία η NASA τον αστεροειδή Δίμορφο

    H αποστολή DART της NASA έπεσε με επιτυχία σε έναν μικρό αστεροειδή, το Δίμορφο, με ταχύτητα 6,6 χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της διαστημικής υπηρεσίας.

    Η πρόσκρουση του σκάφους πάνω στον αστεροειδή ήταν εσκεμμένη και στόχευε στη μεταβολή της πορείας του με τη δύναμη της κινητικής ενέργειας. Ο Δίμορφος έχει διάμετρο 160 μέτρων και δεν εγείρει κανέναν κίνδυνο για τον πλανήτη Γη. Είναι δορυφόρος μεγαλύτερου αστεροειδή, του Διδύμου, και μέχρι τώρα έκανε πλήρη περιστροφή γύρω του σε 11 ώρες και 55 λεπτά. Η NASA θέλει να μειώσει την τροχιά κατά 10 λεπτά, με άλλα λόγια να τον κάνει να πλησιάσει τον Δίδυμο.

    Ομάδες της NASA, που βρίσκονταν στο κέντρο ελέγχου αποστολής, ξέσπασαν σε ζητωκραυγές τη στιγμή της πρόσκρουσης, η οποία έγινε με σκοπό να μάθει η ανθρωπότητα πως θα μπορούσε να προστατευτεί από δυνητική μελλοντική υπαρξιακή απειλή.

    «Εισερχόμαστε σε νέα εποχή, στην οποία δυνητικά έχουμε τη δυνατότητα να προστατευτούμε από την σύγκρουση με επικίνδυνους αστεροειδείς», συνόψισε η Λόρι Γκλέιζ, διευθύντρια πλανητικών επιστημών στη NASA.

    Διαβάστε επίσης:

    Νέα μελέτη λύνει το μυστήριο! Έτσι δημιουργήθηκαν οι δακτύλιοι του Κρόνου

    Related Articles

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»