12.7 C
Cyprus
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Apple: Ναι, όλες οι Mac και iOS συσκευές μπορούν να επηρεαστούν από τα Meltdown και Spectre exploits

    Η Apple επιβεβαίωσε χθες ότι και οι δικές της συσκευές (με λειτουργικά Mac και iOS) είναι ευάλωτες τις ευπάθειες Meltdown και Spectre που αποκαλύφθηκε τις τελευταίες ώρες ότι επηρεάζουν υπολογιστές και mobile devices.

    APPLE

    “Όλα τα συστήματα Mac και οι συσκευές iOS επηρεάζονται, αλλά δεν υπάρχουν γνωστά exploits που να αφορούν τους πελάτες μας αυτή τη στιγμή”, αναφέρει η Apple σε σχετικό blog post. “Επειδή το να μπορεί κάποιος να εκμεταλλευτεί αυτή την ευπάθεια απαιτεί το να φορτωθεί μια κακόβουλη εφαρμογή στη συσκευή σας Mac ή iOS, συνιστούμε να κάνετε λήψη λογισμικού μόνο από αξιόπιστες πηγές όπως το App Store.” συνεχίζει η ανακοίνωση.

    Η Apple ήταν από τις τελευταίες εταιρείες που δεν είχαν μιλήσει έως τώρα για το Meltdown και το Spectre, αν και ίσως ήταν σαφές ότι και οι συσκευές της θα έχουν επηρεαστεί, εξαιτίας της χρήσης εξαρτημάτων από κατασκευαστές chip όπως η Intel και η ARM. Η αμερικανική εταιρεία αναφέρει ότι έχει ήδη μετριάσει κάποιες από τις πιθανές αρνητικές συνέπειες του Meltdown -που είναι το Intel-specific exploit- με patches στα iOS (11.2), macOS (10.13.2) και tvOS (11.2).

    Η εταιρεία αναφέρει ότι σχεδιάζει να κυκλοφορήσει patches για το Safari σε MacOS και iOS, ώστε να βοηθήσει συσκευές να αντιμετωπίσουν το Spectre, το οποίο μπορεί να διαδοθεί πιο εύκολα και επηρεάζει συσκευές που χρησιμοποιούν chips από τις Intel, AMD και ARM. Όσον αφορά το Apple Watch, τέλος, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν επηρεάζεται σε καμία περίπτωση.

    Related Articles

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»