12.7 C
Cyprus
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Creative SXFI Gamer Review: «Gaming headset πολλών… οκτανίων»!

    Αν και σε ένα game, τα visuals είναι αυτά που εγείρουν συζητήσεις και πολλές φορές δημιουργούν διενέξεις, ωστόσο ο ήχος είναι o κρίσιμος τεχνικός τομέας που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της gaming εμπειρίας. Ο ήχος επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το gameplay σε δεκάδες τίτλους… Για παράδειγμα, σε ένα first-person shooter, κάποιο ηχητικό ερέθισμα μπορεί να «προδώσει» τη θέση των αντιπάλων, ενώ σε ένα stealth action – adventure, μια τυχαία απρόσεκτη αλληλεπίδραση με το περιβάλλον και ένας ανεπαίσθητος θόρυβος, ενδέχεται να αποκαλύψουν τη θέση του παίκτη. Η Creative φυσικά γνωρίζει εδώ και δεκαετίες την υψηλή σημασία του ήχου στον κόσμο του gaming, για αυτό και τα audio-based προϊόντα της, έχουν δικαιολογημένα τη «στόφα» της απόλυτης ποιότητας. Τα ακουστικά Creative SXFI Gamer, φέρουν πάνω τους πολλά χρόνια καινοτομίας και υψηλής τεχνολογίας, με την γνωστή εταιρεία να τους προσδίδει τον τολμηρό χαρακτηρισμό «game changer»… Το γιατί θα το μάθετε στο αναλυτικό review που ακολουθεί…

    Στιβαρότητα και άνεση στο… full!       

    H Creative ανέκαθεν επένδυε στο δυναμικό και ταυτόχρονα ανθεκτικό design και τα SXFI Gamer, δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν την εξαίρεση στον κανόνα. Εμφανισιακά βέβαια, η πρόταση της Creative μάλλον ακολουθεί έναν πιο κλασικό σχεδιαστικό δρόμο, σε σχέση με τα δεκάδες άλλα gaming headsets που κυκλοφορούν στην αγορά και τα οποία ξεχωρίζουν για τις πιο τολμηρές γραμμές τους. Ωστόσο, αυτή η επιλογή δεν έγινε τυχαία από την ίδια την Creative, καθώς η στιβαρότητα είναι το «μεσαίο» τους όνομα, ενώ τα premium ανθεκτικά υλικά, καλύπτουν κάθε σπιθαμή του headset. Η μαύρου χρώματος δερματίνη τόσο στο headband, όσο και στα ear cups, αν μη τι άλλο προσφέρουν πόντους στην άνετη και ξεκούραστη εμπειρία που προσφέρει η πρόταση της Creative (ακόμη και σε gamers που δεν λένε να ξεκολλήσουν το headset από το κεφάλι τους).

    Σε αυτό άλλωστε συμβάλλει και το εξελιγμένο υλικό από memory foam που διαθέτουν τα μαξιλαράκια, ενώ το διάφορα controls είναι προσεκτικά τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να επιτρέπουν τον εύκολο και άνετο χειρισμό. Επιπλέον, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στον ειδικό ατμοσφαιρικό κυκλικό RGB φωτισμό που «αγκαλιάζει» περιμετρικά τo εξωτερικό τμήμα των ear cups και μοιάζει με δακτυλίους (να μην ξεχνάμε άλλωστε και τις gaming καταβολές του headset). Το δε ενισχυμένο καλώδιο σύνδεσης (τύπου USB-C), είναι κατασκευασμένο στα εσωτερικά τμήματά του από Kevlar, προσφέροντας υψηλή αντοχή, χαμηλό βάρος, ενώ παράλληλα είναι και εξαιρετικά εύκαμπτο.

    Mind-Blowing personalized sound!

     

    Η Creative είναι γνωστό ότι δεν κάνει συμβιβασμούς στην υψηλή ηχητική ποιότητα (το είδαμε και στα ακουστικά Air) και αυτό είναι κάτι που άλλωστε αποτελεί σήμα κατατεθέν της. Η δυναμική που προσφέρει το gaming headset της Creative στην εμπειρία παιχνιδιού σας, θεωρούμε ότι είναι αξεπέραστη. Πραγματικά από τη στιγμή που θα τα φορέσετε, θα ξεχάσετε κάθε ήχο που σχετίζεται με τον εξωτερικό κόσμο! Οι οδηγοί υψηλής πιστότητας των 50mm είναι κατασκευασμένοι από Νεοδύμιο, προσφέροντας ανεπανάληπτο ήχο με πανίσχυρο μπάσο κινηματογραφικής ποιότητας. Είναι εκπληκτικό το πόσο πιστά το SXFI Gamer δύναται να αποδώσει στην εντέλεια μια σειρά από ηχητικά εφέ που μπορείτε να ακούσετε την ώρα του αγαπημένου σας παιχνιδιού και πιστέψτε μας οι εκρήξεις δεν ήταν ποτέ πιο… ρεαλιστικές!

    To μυστικό βέβαια του απόλυτα ρεαλιστικού ήχου έγκειται στην πατενταρισμένη ολογραφική τεχνολογία Super X-Fi της Creative, αναδημιουργώντας το απόλυτο virtual surround feeling των 7.1 καναλιών που ως γνωστόν λατρεύουν οι gamers και φανατικοί audiophiles. Το Super X-Fi δίνει αν μη τι άλλο ένα σημαντικό boost στον τομέα του performance, καθώς «φιλτράρει» τον ήχο με τέτοιο τρόπο ώστε να αισθάνεστε ότι έχετε στα αυτιά σας, ένα ηχοσύστημα πολλαπλών ηχείων. Όλα τα λεφτά για την gaming community βέβαια είναι το SXFI Battle Mode, το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα ενός ακουστικού «ελέγχου» του πεδίου της μάχης. Με την ενεργοποίηση του εν λόγω mode, μπορείτε να εντοπίσετε με μεγαλύτερη ακρίβεια την προέλευση των εχθρικών πυρών, αλλά και να ξετρυπώσετε τους αντιπάλους σας. Ακόμη και ο πιο αδύναμος ήχος, πλέον μπορεί να γίνει αντιληπτός, για αυτό και στο πεδίο της μάχης, μπορείτε πλέον να αισθάνεστε ότι έχετε το ρόλο του «κυρίαρχου».

    Μάλιστα, εάν συνηθίζετε να «λιώνετε» στα co-op based games, αμέσως θα καταλάβετε τη διαφορά με το μικρόφωνο, το οποίο δεν φέρει διόλου τυχαία την περιγραφή: CommanderMic. Το SXFI και εδώ έχει βάλει το… χεράκι του, καθώς η μοναδική καθαρότητα στη φωνή και ο εμπλουτισμένος διαχωρισμός ανάμεσα στην ανθρώπινη φωνή και στον ήχο του περιβάλλοντος, εστιάζοντας στους θορύβους και στους ήχους που πραγματικά ενδιαφέρουν τον παίκτη. Η δε επικοινωνία ανάμεσα στους συμπαίκτες σας είναι πεντακάθαρη και πολλών αστέρων και έτσι θα διαπιστώσετε ότι πραγματικά θα έχετε το πάνω χέρι, ακόμη και όταν επικρατεί ένας πραγματικός χαμός στην οθόνη σας. Φυσικά, όπως όλα τα SXFI-based ακουστικά, έτσι και το Gamer υποστηρίζει την mobile εφαρμογή SXFI app, η οποία ουσιαστικά σκανάρει το σχήμα του προσώπου και τα αυτιά του χρήστη, μέσω μια ear-mapping διαδικασίας, η οποία βοηθάει στη δημιουργία της απόλυτης personalized εμπειρίας ήχου. Φυσικά, το headset υποστηρίζει και την εφαρμογή SXFI Control, για ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο και δυνατότητα παραμετροποίησης, έτσι ώστε να φέρνετε τον ήχο των ακουστικών στα μέτρα σας.

    Gaming headset… δυναμίτης!

    Για μια ακόμη φορά η Creative κατάφερε να μας εντυπωσιάσει, καθώς τοποθετεί πολύ ψηλά τον πήχη στην κατηγορία των gaming headsets. Προσφέροντας μοναδική άνεση, audio features που κόβουν την ανάσα, αλλά και την ποιότητα που χαρακτηρίζει αυστηρά τα audio προϊόντα της Creative, μπορεί να στοιχίζει κάτι παραπάνω από το μέσο όρο (τιμή στα 120 – 130 ευρώ), αλλά θα σας αποζημιώσει και με το παραμικρό cent που θα δαπανήσετε για την απόκτηση του.

    Related Articles

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»