14.7 C
Cyprus
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Cyta: Καταβολή έκτακτης εισφοράς €25εκ. με στόχο τη δραστική μείωση του Ελλείμματος του Ταμείου Συντάξεων των Υπαλλήλων της

    Την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Cyta για καταβολή εφ’ άπαξ έκτακτης εισφοράς ύψους €25εκ. από τη Cyta προς το Ταμείο Συντάξεων των Υπαλλήλων της, με στόχο τη δραστική μείωση του Αναλογιστικού Ελλείμματος του Ταμείου γνωστοποίησε σήμερα η Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Ρένα Ρουβιθά Πάνου.

    Μιλώντας στο πλαίσιο της σημερινής 5ης Ετήσιας Τακτικής Γενικής  Συνέλευσης  του Ταμείου Συντάξεων και Χορηγημάτων των Υπαλλήλων της Cyta, η Πρόεδρος του Δ.Σ της Cyta  κ. Ρένα Ρουβιθά Πάνου (που είναι και Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ταμείου), ανέφερε ότι με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού θα καταβληθεί από τη Cyta προς το Ταμείο μια εφ’ άπαξ έκτακτη εισφορά ύψους €25εκ. για περαιτέρω ενίσχυση των προσπαθειών ταχείας κάλυψης του διαχρονικού αναλογιστικού ελλείμματος του Ταμείου.  Ανέφερε επίσης ότι η Cyta και το Ταμείο αποφάσισαν παράλληλα να διατηρήσουν, σε έκτακτη βάση, την ιδιαίτερα υψηλή εισφορά της Cyta στα €19,6εκ. Ως αποτέλεσμα των πιο πάνω κινήσεων, το Αναλογιστικό Έλλειμμα του Ταμείου αναμένεται, με τα ισχύοντα δεδομένα, να μηδενιστεί πλήρως σε 6,25 χρόνια από σήμερα.

    Η εξέλιξη αυτή συνεκτιμάται θετικά σε σχέση με το πρόγραμμα αποπληρωμής των 10 χρόνων που είχε καθοριστεί και υιοθετηθεί ως συνετή πρακτική το 2014.  Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η νομοθεσία απαιτεί αντίστοιχη κάλυψη παρόμοιων αναλογιστικών ελλειμμάτων σε περίοδο μέχρι και δεκαπέντε χρόνια, που είναι υπερδιπλάσια από αυτήν που συνεπάγονται οι πρόσφατες αποφάσεις της Cyta και της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ταμείου της.

    Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κ. Ρουβιθά Πάνου, «οι πιο πάνω αποφάσεις είναι αποτέλεσμα μέγιστης σύνεσης εκ μέρους της Cyta, καθώς και μέγιστης δέσμευσης του Οργανισμού προς το προσωπικό του, κτίζοντας ακόμα πιο δυνατά πάνω σε μια σειρά κινήσεων που έχουν αναληφθεί από τη Cyta και το Ταμείο από το 2014, που είχαν ως στόχο να τεθεί η Διαχείριση του Ταμείου πάνω σε αυστηρά επαγγελματική βάση.  Κύριό μας μέλημα ήταν να μειωθεί με ταχύτερους ρυθμούς και να καλυφθεί σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα το αναλογιστικό έλλειμμα του Ταμείου έτσι ώστε να βοηθηθεί η Διαχειριστική Επιτροπή στη χάραξη μιας νέας Επενδυτικής Πολιτικής, που να στοχεύει σε πιο συντηρητικούς, ως προς την αναμενόμενη απόδοση, στόχους, οι οποίοι να συνεπάγονται χαμηλότερο επενδυτικό ρίσκο.  Κάτι άλλωστε που είναι επιβεβλημένο, καθώς το Ταμείο διαχειρίζεται διαθέσιμα που θα αποδοθούν στα μέλη του με τη μορφή συντάξεων.»

    Τα μέλη του Ταμείου που ήταν παρόντα στη Γενική Συνέλευση, καθώς και όλες οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις του προσωπικού, υποδέθηκαν με θέρμη και χαιρέτισαν με ιδιαίτερη ικανοποίηση την ανακοίνωση της Προέδρου της Cyta και τις σχετικές αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ταμείου.

    Related Articles

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»