12.7 C
Cyprus
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Μπορεί η Κύπρος να μετατραπεί σε διεθνές κέντρο έρευνας και καινοτομίας στο χώρο της Τεχνητής Νοημοσύνης και Επιστήμης Δεδομένων;»

    Ανοικτή διαδικτυακή εκδήλωση με κεντρικό τίτλο: «Μπορεί η Κύπρος να μετατραπεί σε ένα διεθνές κέντρο έρευνας και καινοτομίας στο χώρο της Τεχνητής Νοημοσύνης και Επιστήμης Δεδομένων;» διοργανώνει αύριο Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022 στις 5-7μμ μέσω zoom η τεχνολογική κοινότητα EcoXCyprus.

    Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί στελέχη και άτομα από το τοπικό και διεθνές οικοσύστημα με σκοπό να συζητήσουν  με τους παρευρισκόμενους τις προκλήσεις, τις ευκαιρίες και το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης και Επιστήμης Δεδομένων σε τοπικό επίπεδο και διεθνές επίπεδο.

    Ανάμεσα στους προσκεκλημένους είναι:

    • Η  Ξένια Μισκουρίδου, Λέκτορας Στατιστικής και Μηχανικής Μάθησης στο Imperial College του Λονδίνου. Η Ξένια πρόσφατα μπήκε στην λίστα του Forbes 30Under30 Ευρώπης στην κατηγορία επιστημόνων.
    • Η  Jahna Otterbacher, Αναπληρωτή Καθηγήτρια στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ηγείται του Κυπριακού Κέντρου Αλγοριθμικής Διαφάνειας (CyCAT), το οποίο διεξάγει διεπιστημονική έρευνα εστιασμένη στην προώθηση τεχνικών και εκπαιδευτικών λύσεων για την προώθηση της αλγοριθμικής διαφάνειας και αλφαβητισμού.
    • Ο Χρίστος  Χριστοδούλου, Διευθυντης  προγράμματος βιομηχανίας στο Κυπριακό Ινστιτούτο και υπεύθυνος  της κοινότητας PyData Cyprus.
    • Ο  Δρ. Παναγιώτης  Φιλίμη, Διευθυντής  και Ιδρυτής της CyRIC και του εκκολαπτήριου επιχειρήσεων Gravity.
    • Ο Jorge Sebastiao, ειδικός με πολυετή πείρα σε θέματα AI, Κυβερνοασφάλειας και Blockchain. Είναι ιδρυτης της παγκόσμιας τεχνολογικής κοινότητας EcoX, η οποία διοργανώνει εκδηλώσεις δικτύωσης σε Ντουμπάι, Λονδίνο, Αφρική, Αμερική και Ασία.
    • Ο  Ιωσήφ Καρής από τον Κυπριακό Οργανισμό Τυποποίησης (CYS).

    Να σημειωθεί ότι το οικοσύστημα της Κύπρου ,σύμφωνα με τελευταία στοιχεία του European Innovation Scoreboard, συγκαταλέγεται μεταξύ των ισχυρών στην Ευρώπη και στην πρώτη δεκάδα του Ευρωπαικού Πίνακα Αποτελέσματων στην Καινοτομία για το 2022.

    Τέλος, για έγγραφες ακολουθείστε το σύνδεσμο  https://bit.ly/EcoxCyprus13.

    Related Articles

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»