16.7 C
Cyprus
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    DigiPod: μετέτρεψε την παλιά σου SLR με φιλμ, σε ψηφιακή

    Μετά από 5 χρόνια έρευνας, ο Βρετανός James Jackson παρουσίασε μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει τελευταία: το DigiPod. Το kit που μετατρέπει την αναλογική SLR κάμερά σας, σε ψηφιακή!

    Θα μπορούσε να είναι πρωταπριλιάτικο αστείο, ή μία από αυτές τις ανακοινώσεις που κάνει κάποιος στο Reddit, ανάλογη του «όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω αστροναύτης», κι όμως. Πρόκειται για μια από τις καλύτερες επινοήσεις που έχουμε δει. Ένας Βρετανός πρώην φωτογράφος, ο James Jackson, έφτιαξε ένα kit που μπορεί να μετατρέψει μία παλιά SLR που χρησιμοποιεί φιλμ, ώστε να κάνει λήψη ψηφιακών φωτογραφιών. Το kit του, το ονόμασε DigiPod.

    digipod1

    Πρόκειται για μία κατασκευή που μπαίνει στη θήκη του φιλμ στην SLR και ο Jackson έχει ήδη κατασκευάσει το πρωτότυπο και έχει κάνει πάλι χρήσιμες τις παλιές του φωτογραφικές μηχανές. Έχει περάσει 5 χρόνια μελετώντας αρχικά ένα παρόμοιο εγχείρημα από μία εταιρεία που προσπάθησε να κάνει το ίδιο το 2000 και, κατόρθωσε να το τελειοποιήσει. Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, τοποθετώντας το DigiPod στη «θήκη» του φιλμ, όλη η υπόλοιπη διαδικασία για να κάνετε τις λήψεις σας, είναι όπως τη γνωρίζετε. Κάνετε «κλικ» για να ανοίξει το κλείστρο και «γυρίζετε» το φιλμ για να περάσετε στο επόμενο καρέ.

    Προς το παρόν ο Jackson, πέρα από το πρωτότυπο, έχει ήδη κλείσει συμφωνίες με κατασκευαστές που προτίθενται να του κατασκευάσουν το DigiPod. Χρειάζεται όμως μία αρχική χρηματοδότηση ύψους 199 χιλιάδων λιρών προκειμένου να ξεκινήσει η παραγωγή, χρηματοδότηση που ευελπιστούσε να εξασφαλίσει μέσω crowdfunding στο Indiegogo. Η καμπάνια του όμως, δεν ήταν επιτυχημένη.

    Αν θέλετε πάραυτα να τον βοηθήσετε, μπορείτε να έρθετε σε επαφή μαζί του. Τι πειράζει που δεν το “είδαμε” εγκαίρως;  Αν καταφέρει ο κύριος Jackson να βγάλει το προϊόν του στην αγορά, αναλογιστείτε πόσες εξαιρετικές φωτογραφικές μηχανές με εξαιρετικής ποιότητας φακούς που «αχρηστεύτηκαν» με την επέλαση της ψηφιακής κάμερας, θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν. Όπως μία παλιά ΖΕΝΙΤ ή μία παλιά Leica. Φανταστείτε… Ο κυριούλης αυτός, μπορεί να ταράξει την αγορά με το DigiPod. Ελπίζουμε να μην το βάλει κάτω και να τα καταφέρει.

    Related Articles

    6 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»