12.7 C
Cyprus
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Δοκιμάζουμε το LG LSM 100. To scanner mouse που τα κάνει… όλα!

    Τι κάνεις όταν δεν θέλεις να έχεις άπειρα χαρτιά στο γραφείο σου και δεν έχεις χώρο για μεγάλες συσκευές, όπως ένα scanner; Η παρακάτω απάντηση δεν χρειάζεται περισσότερη ανάλυση. Μπαίνεις στο GetItNow.gr και αγοράζεις το LG LSM 100 ή αλλιώς το «έξυπνο» ποντίκι της Κορεάτικης εταιρίας. Πληρώνεις 99 ευρώ και ξέρεις ότι έχεις λύσει το πρόβλημα με τις στοίβες χαρτιών που ξεχειλίζουν χωρίς λόγο στο trailer των εκκρεμοτήτων σου.

    Ανοίγοντας τη συσκευασία του LG Scanner mouse, βλέπεις πως δεν πήρες ένα οποιοδήποτε ποντίκι. Πριν φτάσεις στο user manual και το DVD με το λογισμικό που πρέπει να εγκαταστήσεις, βλέπεις ότι στο κουτί του η LG σε έχει εφοδιάσει για ότι χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις να δουλεύεις με αυτό, αλλά και να συνεχίσεις απρόσκοπτα: ένα mouse pad, αλλά και ειδικό πανάκι για να καθαρίζεις την γυάλινη επιφάνεια στην κάτω μεριά της συσκευής που επιτρέπει την σάρωση. Οι δύο κάμερες και τα 5 LED κάνουν την δουλειά που χρειάζεσαι…

    H σουίτα διαχείρισης του scanner mouse (LG Smart Scan) είναι αρκετά ελκυστική. Λίγο βαριά είναι αλήθεια, αλλά με ότι χρειάζεστε για να προχωρήσετε στο σκανάρισμα των εγγράφων σας. Οι επιλογές της εργαλειοθήκης αφορούν τον τύπο του εγγράφου (αν είναι εικόνα ή κείμενο) την κοινή χρήση, την αποθήκευση, την εκτύπωση και την επεξεργασία του εγγράφου.

    Η χρήση είναι πολύ απλή… με το roller στην πάνω μεριά του ποντικιού επιλέγετε, μεγέθυνση ή σμίκρυνση, ενώ με το button στα αριστερά, επιλέγετε την έναρξη ή την διακοπή της διαδικασίας scanning.

    Το σκανάρισμα με την μορφή φωτογραφιών αποθηκεύεται εύκολα σε όλα τα γνωστά φορμάτ, (JPEG, TIFF, PDF και PNG) ενώ από τις κεντρικές ρυθμίσεις της σουίτας, LG Smart Scan, επιλέγετε σε τι ανάλυση επιθυμείτε να είναι οι σαρώσεις σας με την μεγαλύτερη να φτάνει στα 300 dpi.

    Το ακόμα πιο συναρπαστικό είναι το αρκετά ακριβές και ευέλικτο πρόγραμμα αναγνώρισης κειμένου OCR που διαθέτει η σουίτα. Έτσι, σκανάροντας τα έγγραφα που επιθυμείτε, μπορείτε να τα επεξεργαστείτε σε ένα δημοφιλέστατο Word αρχείο, ή οποιοδήποτε Office πρόγραμμα και να τα αποθηκεύσετε ως ένα τέτοιο.

    Μέσα από την σουίτα διαχείρισης, σκανάραμε φωτογραφίες και τις μοιραστήκαμε στο Facebook, το Τwitter, το Flickr και το Outlook μας. Αν χρησιμοποιείτε διαφορετικό client από το Outlook, πολύ απλά θα ακολουθείτε την συνηθισμένη διαδικασία: αποθήκευση και επισύναψη.

    Σχεδιαστικά, το LG Scanner mouse, θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει λίγο… χοντροκομμένο. Ή αν θέλει να το πει περισσότερο ευγενικά, «προοριζόμενο για πολύ μεγάλα χέρια» και αυτό είναι αλήθεια. Σε ένα γυναικείο χέρι, ή σε ένα χέρι που έχει συνηθίσει μικρά και ευέλικτα mice, αυτή η συσκευή θα μοιάζει σαν το θωρηκτό Ποτέμπκιν ή σαν ολοκαίνουρια νταλίκα. Για χάρη της χρησιμότητας όμως, ας έχουμε στο χέρι μας κάτι… άβολο.

    All in all, πηγαίνετε να αγοράσετε το LG LSM 100, έχοντας στο μυαλό σας πως δεν αγοράζετε μόνο ένα ενσύρματο mouse, αλλά ένα πολυεργαλείο που πολύ απλά, θα κάνει την δουλειά σας. Αυτό κάναμε κι εμείς.

     

    Related Articles

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»