18.7 C
Cyprus
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    €118 εκατ. στα ταμεία της ΑΤΗΚ, μετά το πράσινο φως της ΕΕΤΤ για την εξαγορά της Cyta Ελλάδος από τη Vodafone

    cyta_building

    Προς την ολοκλήρωσή της βαδίζει η συμφωνία εξαγοράς της Cyta Ελλάδος από τη Vodafone. Σύμφωνα με πληροφορίες η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων της Ελλάδος σε έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας την περασμένη Πέμπτη αποφάσισε να δώσει την έγκρισή της για τη συγχώνευση των δύο εταιρειών που θα έχει ως συνέπεια τη μείωση των τηλεπικοινωνιακών παρόχων στην Ελλάδα από πέντε σε τέσσερις.

    Υπενθυμίζεται ότι το τίμημα της εξαγοράς είναι στα 118 εκατ. ευρώ. τα οποία σύντομα αναμένεται να εισρεύσουν στα ταμεία της ΑΤΗΚ, καθώς όπως εκτιμάται η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της Vodafone και της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου είναι πλέον θέμα λίγων ημερών. Με την εξαγορά της Cyta  Ελλάδος η Vodafone θα αυξήσει την πελατειακή της βάση στη σταθερή τηλεφωνία κατά περίπου 40% και θα φθάσει κοντά στο 1 εκατ. συνδρομητές.

    Έπειτα από την εξέλιξη αυτή το ενδιαφέρον τώρα επικεντρώνεται τώρα στην Forthnet και στο διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη με διεκδικητές της εισηγμένης τις Vodafone–Wind (από κοινού) και τον όμιλο του Αντέννα. Οι τράπεζες έχουν ορίσει ως ημερομηνία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών το τέλος Ιουλίου ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις θα ζητηθεί παράταση από τους ενδιαφερόμενους προκειμένου να γίνει πληρέστερος έλεγχος των στοιχείων της προς εξαγορά εταιρείας.

    Related Articles

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»