16.7 C
Cyprus
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Έρχεται νέα οδηγία προς εταιρείες τεχνολογίας από την Ε.Ε. – Στόχος η καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

    Οι πάροχοι υπηρεσιών ίντερνετ και οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν 22 εκατομμύρια αδικήματα που σχετίζονται με την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών το 2020, έναντι 17 εκατομμυρίων που είχαν καταγράψει μέσα στο 2019. Για το λόγο αυτό, η Ευρωπαϊκή Ένωση προγραμματίζει να καταρτίσει οδηγία προσεχώς, με την οποία θα αναμένει από τις τεχνολογικές εταιρείες να κάνουν περισσότερα για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

    Σύμφωνα με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Ίλβα Γιόχανσον, “θα προτείνω οδηγία τους ερχόμενους μήνες που θα αξιώνει από τις εταιρείες να εντοπίζουν, να αναφέρουν και να αφαιρούν υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Μια εκούσια αναφορά δεν θα επαρκεί πλέον”, υπογράμμισε.

    Βάσει των σημερινών κανονισμών της ΕΕ, τα social media και οι υπηρεσίες ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και μηνυμάτων, όπως το Facebook και η Google, έχουν επιλογή να παρακολουθούν ή όχι τα αδικήματα. Η Γιόχανσον επισήμανε ότι ο αγώνας κατά της κακοποίησης ανηλίκων θα πρέπει να συντονιστεί καλύτερα και ότι χρειάζεται ένα ευρωπαϊκό κέντρο για την βελτίωση της πρόληψης, της επιβολής του νόμου και της υποστήριξης των θυμάτων.

    Διαβάστε επίσης: Η Alexa της Amazon προκάλεσε 10χρονη να βάλει μέταλλο σε πρίζα! Παραλίγο να οδηγήσει σε ηλεκτροσόκ (digitallife.com.cy)

    Related Articles

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»