14.7 C
Cyprus
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    Ericsson, IBM, Intel, Nokia και Vodafone ζητούν να διασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης

    Πέντε κορυφαίες τεχνολογικές εταιρείες ζήτησαν από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να αναλάβουν επειγόντως δράση για την τόνωση της ψηφιακής ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης και για να διασφαλιστεί ότι η ψηφιακή ανταγωνιστικότητα θα παραμείνει στον κατάλογο των προτεραιοτήτων της επερχόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Πρόκειται για τις Ericsson, IBM, Intel, Nokia και Vodafone που ενόψει της επικείμενης συνάντησης μεταξύ των υπουργών ψηφιακής πολιτικής της D9+ στο Δουβλίνο, υποστήριξαν ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να προσπαθήσουν να επιτύχουν μια πραγματική ψηφιακή ενιαία αγορά, να αντιμετωπίσουν το επενδυτικό κενό στην ψηφιακή συνδεσιμότητα και να αποφύγουν την εισαγωγή περιττών κανονιστικών επιβαρύνσεων για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο ψηφιακό οικοσύστημα.

    Όπως αναφέρεται στην έκκληση, «η Ευρώπη πρέπει να αδράξει την ευκαιρία να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στο industrial internet, αξιοποιώντας το δυναμικό αναδυόμενων τεχνολογιών όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η κβαντική υπολογιστική και η 5G Standalone συνδεσιμότητα. Τα κράτη μέλη και η ΕΕ πρέπει να συνεργαστούν με τη βιομηχανία για να προωθήσουν την ανάπτυξη μιας ψηφιακής υποδομής παγκόσμιας κλάσης, την υιοθέτηση εργαλείων που αυξάνουν την παραγωγικότητα και τη διασφάλιση ότι το ρυθμιστικό περιβάλλον είναι κατάλληλο για το μέλλον».

    Οι εταιρείες υπογράμμισαν πέντε βασικές δράσεις πολιτικής που απαιτούνται για την προώθηση της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ μέσω της τεχνολογίας. Αρχικά, χρειάζεται επιτάχυνση της ανάπτυξης μιας πραγματικής ψηφιακής ενιαίας αγοράς. «Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να εστιάσουν στη συνεπή και συνεκτική εφαρμογή των υφιστάμενων κανονισμών για το ψηφιακό οικοσύστημα, εργαζόμενοι για την αξιοποίηση της δύναμης μιας πραγματικής ψηφιακής ενιαίας αγοράς. Θα πρέπει να αποφύγουν την εισαγωγή νέων κανονιστικών επιβαρύνσεων που δυσχεραίνουν τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να επιταχύνουν την ανάπτυξη δικτύων ή άλλες επιχειρήσεις να υιοθετήσουν ψηφιακά εργαλεία».

    Στη συνέχεια, καλούνται «α δώσουν κίνητρα για επενδύσεις στην προηγμένη συνδεσιμότητα». «Η Ευρώπη χρειάζεται υγιείς τηλεπικοινωνιακούς φορείς, που θα έχουν την κλίμακα να επενδύσουν σε 5G Standalone, οπτικές ίνες και, στο μέλλον, 6G. Το ρυθμιστικό πλαίσιο για τις τηλεπικοινωνίες χρειάζεται εκσυγχρονισμό, μεταξύ άλλων μέσω μιας νέας προσέγγισης για τον έλεγχο των συγχωνεύσεων και την κατανομή του φάσματος, που θα περιλαμβάνει μεγαλύτερες άδειες και εναρμονισμένους κανόνες σε όλα τα κράτη μέλη. Οι προηγμένες λύσεις συνδεσιμότητας, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη βελτιστοποίηση της χρήσης ενέργειας και φυσικών πόρων σύμφωνα με τους στόχους της ΕΕ για τη βιωσιμότητα» θα πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη, «προκειμένου να προσελκύσουν πράσινη χρηματοδότηση για τη στήριξη της ανάπτυξης δικτύων».

    Τρίτον, χρειάζεται, σύμφωνα με τις συγκεκριμένες εταιρείες, μια διαφορετική ρύθμιση των τεχνολογιών B2B και των τεχνολογιών που απευθύνονται στον καταναλωτή. «Οι στόχοι της ευρωπαϊκής πολιτικής θα πρέπει να επικεντρωθούν στη διόρθωση των αδυναμιών της αγοράς, στη διασφάλιση ισότιμων όρων ανταγωνισμού και στην αντιμετώπιση των εντοπισμένων κινδύνων για την κοινωνία. Κατά την εξέταση της ρύθμισης, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα πρέπει να κάνουν διάκριση μεταξύ των παρόχων υπηρεσιών B2B -που συνήθως λειτουργούν βάσει καλά λειτουργουσών συμβατικών συμφωνιών, με περιορισμένη πρόσβαση στα δεδομένα των πελατών- και των εταιρειών με προϊόντα ή υπηρεσίες που απευθύνονται στον καταναλωτή».

    Τέταρτον, απαιτείται «προώθηση πολιτικών που θα κάνουν τις αξιόπιστες εταιρείες να ευδοκιμήσουν στην Ευρώπη». «Το πολιτικό περιβάλλον πρέπει να ενθαρρύνει τις αξιόπιστες εταιρείες να ευδοκιμήσουν στην Ευρώπη μέσω του εμπορίου, των προσλήψεων και της έρευνας. Η συνεργασία μεταξύ ομοϊδεατών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της διατλαντικής συνεργασίας, παραμένει επίσης απαραίτητη για την υποστήριξη ενός θετικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος».

    Τέλος, απαιτείται να διασφαλιστεί ότι «η Ευρώπη είναι έτοιμη να καρπωθεί τα οφέλη της κβαντικής και της τεχνητής νοημοσύνης». «Η κβαντική εποχή θα είναι τόσο μετασχηματιστική όσο και ανατρεπτική, οδηγώντας σε ανακαλύψεις σε στρατηγικούς κλάδους, όπως η υγειονομική περίθαλψη, η χρηματοδότηση και η εφοδιαστική αλυσίδα. Θα δημιουργήσει, επίσης, νέες προκλήσεις για την ασφάλεια. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα πρέπει να προετοιμαστούν για την κβαντική εποχή προωθώντας πειραματισμούς σε πρώιμο στάδιο στη βιομηχανική εφαρμογή και ανάπτυξη, ενθαρρύνοντας ανθεκτικές αλυσίδες εφοδιασμού και δίνοντας κίνητρα για επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα στην Ευρώπη. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα πρέπει, επίσης, να επικεντρωθούν στην προετοιμασία των κρίσιμων υποδομών για τη μετάβαση σε πρότυπα κβαντικής ασφάλειας στο πλαίσιο του σχεδιασμού της πολιτικής τους για την κυβερνοασφάλεια – τομείς που χρήζουν ιδιαίτερης και αυξημένης στήριξης της Ε&Α. Στο πλαίσιο αυτό, οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί και διαδικασίες χρηματοδότησης Ε&Α θα πρέπει να συντονιστούν και να βελτιωθούν».

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»