11.7 C
Cyprus
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Facebook: Εκτεθειμένα εκατοντάδες εκατομμύρια passwords που αποθηκεύονταν σε αρχείο text

    Η ιστοσελίδα “Krebs on Security” αποκαλύπτει κάτι που, για ακόμη μία φορά, θα προβληματίσει όλους όσους χρησιμοποιούν καθημερινά το Facebook.

    newsroom-hero-image-password-security

    Σύμφωνα με τη διαρροή, φαίνεται πως η εταιρεία ακολουθούσε την πρακτική αποθήκευσης των κωδικών ενός μεγάλου αριθμού χρηστών (ο αριθμός αυτών που έχουν επηρεαστεί υπολογίζεται μεταξύ 200 και 600 εκατομμυρίων) σε αρχείο text, κάτι που συνεπάγεται ότι δε διέθεταν κάποιου είδους κρυπτογράφηση και μπορούσαν να ήταν προσβάσιμοι από πάρα πολλούς υπαλλήλους του Facebook (περίπου 20.000).

    Από το Facebook παραδέχθηκαν το γεγονός σε σχετικό blog post χθες, σημειώνοντας ότι εντοπίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο και από τότε έχει διορθωθεί, διευκρινίζουν ωστόσο ότι δεν υπάρχει απόδειξη για κακόβουλη χρήση και ότι θα ειδοποιήσουν τους επηρεαζόμενους χρήστες.

    Πάντως, παρ’ όλα αυτά, έχει αποκαλυφθεί ότι τουλάχιστον 2.000 υπάλληλοι του Facebook πραγματοποίησαν αναζητήσεις σ’ αυτά τα αρχεία, με το πρόβλημα να έχει ξεκινήσει από το 2012. Σίγουρα λοιπόν οι απαντήσεις που δίνει το Facebook δεν είναι αρκετές…

    Related Articles

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»