18.7 C
Cyprus
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Γίνεται ψηφιακό από φέτος το φοιτητικό πάσο

    Είναι γεγονός ότι εν μέσω πανδημίας η χώρα μας έκανε ένα αρκετά μεγάλο “άλμα” όσον αφορά τον ψηφιακό της μετασχηματισμό. Στην ηλεκτρονική εποχή θα εισέρθουν και οι φοιτητές, καθώς πλέον το ακαδημαϊκό τους πάσο θα διατίθεται σε ψηφιακή μορφή. 

    Σύμφωνα με το σχεδιασμό των υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι φοιτητές όλων των κύκλων σπουδών θα έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία απόκτησης ακαδημαϊκής ταυτότητας, academicid.minedu.gov.gr. Μέσα από τον λογαριασμό τους, οι φοιτητές μπορούν να εκδώσουν ψηφιακό αντίγραφο της ακαδημαϊκής ταυτότητάς τους σε αρχείο PKPASS (Passbook Pass File) και να το ενσωματώσουν σε συμβατή εφαρμογή της επιλογής τους, σε συσκευές Android και iOS.

    Η ψηφιακή μορφή της ακαδημαϊκής ταυτότητας των φοιτητών υλοποιήθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας-ΕΔΥΤΕ ΑΕ (GRNET), εποπτευόμενο φορέα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για λογαριασμό του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο της Πράξης «Επέκταση Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Απόκτησης Ακαδημαϊκής Ταυτότητας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα 2014-2020» (ΕΣΠΑ 2014-2020), με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Ταυτόχρονα, η υπάρχουσα ακαδημαϊκή ταυτότητα παραμένει εν ισχύ. Σύντομα θα αναβαθμιστεί τεχνολογικά, ενσωματώνοντας δυνατότητες ανέπαφης επικοινωνίας.

    Διαβάστε επίσης: “Βουλιάζει” η Γη από ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά απόβλητα! 57,4 εκατ. τόνοι προστίθενται το 2021 (digitallife.com.cy)

    Related Articles

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»