BREAKING

3

Gov.gr – Το ΚΕΠ στο σπίτι σας! Μάθετε πώς θα κάνετε έκδοση εξουσιοδότησης (αναλυτικό video)!

Η ραγδαία εξάπλωση του Κορονοϊού COVID-19 και στη χώρα μας, άλλαξε πολλά πράγματα που αφορούν την καθημερινότητα μας, καθώς η εξάσκηση και η ενίσχυση της φιλοσοφίας του «social distancing» είναι αυτή τη στιγμή επιτακτική ανάγκη για όλους μας. Πρέπει όλοι μας να αρχίσουμε να συνειδητοποιούμε ότι πολλά πράγματα θα πρέπει πλέον να τα φέρνουμε εις πέρας μέσω της ψηφιακής οδού. Οι συναλλαγές μας με την τράπεζα, τον προσωπικό μας γιατρό, αλλά και με το Δημόσιο περνούν σε μια νέα online εποχή. Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός που επί χρόνια ευαγγελίζονταν πολλές διαφορετικές κυβερνήσεις είναι πλέον στο κατώφλι μας και πλέον μπορεί να γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια μας, κάνοντας τη ζωή μας πιο εύκολη,  άνετη και (κυρίως) πιο ασφαλή.

Μέσα σε αυτές τις νέες (και δύσκολες) συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα μας και στην κοινωνία, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην αναγκαία επίσπευση του Gov.gr, μίας διαδικτυακής πύλης του Ελληνικού Δημοσίου (για να μεταβείτε σε αυτή κάντε click εδώ) που φιλοξενεί όλες τις ψηφιακές υπηρεσίες των υπουργείων, φορέων, οργανισμών και ανεξάρτητων αρχών του Δημοσίου που παρέχουν ήδη μέσω του Internet. 14 Υπουργεία, 31 φορείς και οργανισμοί και 3 ανεξάρτητες αρχές ενοποιούνται και βρίσκονται εύκολα στην οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού σας τηλεφώνου. Αναμφίβολα, πολλές φορές στο παρελθόν θα είχατε βρεθεί στην ουρά κάποιου ΚΕΠ, περιμένοντας για μια απλή εξουσιοδότηση ή για να φέρετε εις πέρας οποιαδήποτε συνδιαλλαγή με το Δημόσιο, τώρα με μερικά click θα δείτε ότι είναι… παιχνιδάκι και ουσιαστικά θα φέρετε το ΚΕΠ στο σπίτι σας ή στην άνεση του επαγγελματικού σας χώρου!

Εάν βέβαια ανήκετε στους αρχάριους χρήστες της σύγχρονης τεχνολογίας, εμείς σας ετοιμάσαμε ένα αναλυτικό video (για το πώς μπορείτε να βγάλετε εξουσιοδότηση), το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω, κοιτάζοντας μαζί και τις πάντοτε κατατοπιστικές οδηγίες…

***ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗΣ*** 

1) Στην αρχική σελίδα του gov.gr επιλέγουμε την ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα».

2) Στην καρτέλα της ενότητας επιλέγουμε «Υπεύθυνη δήλωση και εξουσιοδότηση».

3) Ανάλογα με το έγγραφο που επιθυμούμε να εκδοθεί, επιλέγουμε «Έκδοση υπεύθυνης δήλωσης» ή «Έκδοση εξουσιοδότησης».

4) Επιλέγουμε «Είσοδος στην υπηρεσία».

5) Στην καρτέλα «Δηλώσεις» επιλέγουμε «Ξεκινήστε εδώ».

6) Στην καρτέλα «Επιλέξτε ενέργεια» επιλέγουμε «Δημιουργία νέου εγγράφου» και κάνουμε κλικ στο κουμπί «Συνέχεια».

7) Επιλέγουμε ανάμεσα σε προδιατυπωμένες φόρμες εξουσιοδοτήσεων ή υπεύθυνων δηλώσεων και σε ελεύθερο κείμενο και κάνουμε κλικ στο αντίστοιχο κουμπί «Επιλογή» που εμφανίζεται.

8) Επιλέγουμε «Σύνδεση» και μεταφερόμαστε στο παράθυρο αυθεντικοποίησης χρήστη του Taxisnet. 

9) Εκεί καταχωρούμε το username και το password, ελέγχουμε ότι είναι ενεργή η επιλογή «Έγκριση» και κάνουμε κλικ στο κουμπί «Αποστολή».

10) Επιστρέφοντας αυτόματα στη σελίδα του gov.gr, θα μας ζητηθεί να επιβεβαιώσουμε αν είναι ορθά καταχωρημένα στο Taxisnet το όνομα, το επώνυμο και ο ΑΦΜ μας και κάνουμε κλικ στο κουμπί «Επιβεβαίωση».

11) Στην επόμενη καρτέλα καταχωρούμε τα στοιχεία που ζητούνται και κάνουμε κλικ στο κουμπί «Συνέχεια». 

12) Συμπληρώνουμε το κείμενο της εξουσιοδότησης (εφόσον έχουμε επιλέξει ελεύθερο κείμενο), καθώς και τα στοιχεία του εξουσιοδοτούμενου. Επιλέγουμε «Συνέχεια». 

13) Στην «Επισκόπηση εξουσιοδότησης» ελέγχουμε αν τα στοιχεία είναι σωστά και επιλέγουμε «Έκδοση». 

14) Σε λίγα δευτερόλεπτα λαμβάνουμε στο κινητό που καταχωρήσαμε στο στάδιο 11 ένα SMS με τον εξαψήφιο κωδικό που πρέπει να εισάγουμε στο πεδίο «Κωδικός» και επιλέγουμε «Συνέχεια».

15) Στην αριστερή στήλη της οθόνης εμφανίζεται ένα πράσινο πλαίσιο το οποίο μας ενημερώνει ότι το έγγραφο εκδόθηκε, καθώς και τα πλήρη στοιχεία του. Στη δεξιά στήλη επιλέγουμε «Αποθήκευση» για να αποθηκεύσουμε το έγγραφο στον υπολογιστή μας, «Αποστολή e-mail» για να στείλουμε το έγγραφο στη δική μας διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή/και «Αποστολή SMS» για να στείλουμε το έγγραφο στον δικό μας αριθμό τηλεφώνου. Αν θέλουμε να ακυρώσουμε το έγγραφο που συντάξαμε, επιλέγουμε «Ανάκληση». 

3 Comments

 • Γεράσιμος Μορφέσης
  29 Μαΐου 2020 at 23:32

  Εξουσιοδώτιση

 • αλέκοφ
  29 Μαΐου 2020 at 17:20

  Δυστυχώς κυρία μου είναι δυνατόν στο Ελληνικό κράτος οι τράπεζες να το υποκαθιστούν!!! Δεν φταίει η νοητική υστέρηση (έχω παιδί στο φάσμα του αυτισμού) αλλά τα κρατικοδίαιτα τεμπελο…α που έλεγε και ο Πάγκαλος και του κάναν μήνυση!!! Όσο θα υπάρχουν κρατικοδίαιτα τεμπελο…α (και πολιτικάντηδες να τα διορίζουν) αυτό το φαινόμενο θα συνεχιστεί επ” αόριστον!!! Δεν υπάρχει ελπίδα…

 • Πορφυροπούλου Κωνσταντίνα
  28 Μαΐου 2020 at 21:58

  Είναι δυνατόν εγώ ως καρκινοπαθής που έχω κοινό λογαριασμό με το σύζυγο και κάρτα ανάληψης στο όνομά του να μη μπορώ να εξουσιοδοτήσω κανέναν;;
  Γιατί κάποιος νοητικά στερημένος σκέφτηκε να μας δυσκολέψει τη ζωή;
  Με υποχρεώνετε στην περίοδο του κορονοϊού να περιμένω με τις ώρες στην τράπεζα για κωδικούς e-banking και να δηλώσω ένα κινητό τηλέφωνο;
  Και να μην μπορώ να εξουσιοδοτήσω κανέναν να το κάνει αυτό.
  Υπάρχει κάποιος όχι ευφυής αλλά τουλάχιστον με ένα ικανοποιητικό δείκτη νοημοσύνης που να σκεφτεί ότι μας δυσκολεύει την ήδη δύσκολη ζωή μας;
  Με καμία απολύτως εκτίμηση για τη νοητική στέρηση των υπευθύνων του υπουργείου…