20.7 C
Cyprus
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Να ένας τύπος που φτιάχνει ηλεκτρονική μουσική χρησιμοποιώντας… MS-DOS

    Φανταστείτε την διαφορά… όσοι από εσάς έχετε iPad και χρησιμοποιείτε το GarageBand, ή ακόμα, είστε επαγγελματίες της μουσικής και έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε ένα σωρό εξαίρετα λογισμικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Μπορείτε να κάνετε ηλεκτρονική μουσική χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις προγραμματισμού.

    640px-Yamaha_YMF262_audio_IC_decapsulated

    Δεν είναι αυτή η περίπτωση του Diode Milliampere ενός sound engineer στις ΗΠΑ, ο οποίος δημιουργεί μουσική χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα που βασίζεται σε MS-DOS. Ti έκανε; Πριν μερικά χρόνια, συνειδητοποίησε πως ό,τι αφορά τα αγαπημένα του synthesizers συνίσταται σε ένα συγκεκριμένο chip ήχου. Το ίδιο chip έχει χρησιμοποιηθεί στις κάρτες ήχου παλιών υπολογιστών. Έτσι, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τοσυγκεκριμένο chip και να συνθέσει μουσική χρησιμοποιώντας ένα MS DOS πρόγραμμα και δίνει «εντολές». Όπως έκαναν και όσοι προσπαθούσαν να κάνουν ηλεκτρονική μουσική πριν από περισσότερα από 30 χρόνια, πριν η Yamaha πρώτη, παρουσιάσει τα πρώτα FM Synthesizers, όπως αυτό.

    Απολαύστε το βίντεο με το MS-DOS πρόγραμμα “εν δράσει” και δείτε και την σελίδα του Diode mA στο Bandcamp, εδώ.

    Κι αν ανήκετε σε αυτούς που σας κάνει έκπληξη για το πώς μπορεί να βγαίνει μουσική μέσα από απλά command lines, σκεφτείτε το εξής απλό. Σήμερα, που το software στον τομέα του ήχου είναι τόσο εξελιγμένο, «στήνονται» ολόκληρες εμφανίσεις καλλιτεχνών, πόσο μάλλον, μουσική. Και διαβάστε εδώ την απολογία των Red Hot Chili Peppers που εμφανίστηκαν κατά την διάρκεια του Super Bowl, παίζοντας… κονσέρβα. Ηθικό δίδαγμα σε ότι αφορά την μουσική και τον ήχο; Όσο περισσότερο τέλειο είναι αυτό που ακούτε, τόσο περισσότερο «μηχανικό» είναι. Ή ψεύτικο.

    Related Articles

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»