12.7 C
Cyprus
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    H Epson γιορτάζει 20 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην Ελλάδα

    Η Epson, κορυφαίος κατασκευαστής καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων, γιόρτασε με υπερηφάνεια τα 20 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας της στην Ελλάδα. Για τον εορτασμό αυτού του ορόσημου, η Epson Greece διοργάνωσε μια ειδική εκδήλωση στην Αθήνα, στην οποία παρευρέθηκαν πολύτιμοι συνεργάτες, πελάτες και φίλοι. Στην εκδήλωση, η Epson εξέθεσε επίσης τα πιο καινοτόμα προϊόντα και λύσεις της από όλες τις σειρές προϊόντων της, αναδεικνύοντας τη δέσμευση της εταιρείας να παρέχει τεχνολογία αιχμής στις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα παρουσίασε στοιχεία για την επιτυχημένη μέχρι τώρα πορεία της στην Ελληνική αγορά, αλλά και τους στόχους της για τα επόμενα χρόνια.

    «Η τεχνολογία είναι ένας κλάδος με υψηλούς ρυθμούς και εμείς είμαστε υπερήφανοι για τη τεχνογνωσία που έχουμε κληρονομήσει. Σε αυτά τα 20 χρόνια, η Epson συνεχίζει να καινοτομεί αξιοποιώντας τις βασικές μας τεχνολογίες στην εκτύπωση, την προβολή, τους αισθητήρες και τη ρομποτική — κυκλοφορήσαμε τις σειρές Ecotank και WorkForce, παρουσιάσαμε την τεχνολογία Precision Core, υποστηρίξαμε την τεχνολογία Heat Free και διευρύναμε το εύρος των προϊόντων και των υπηρεσιών μας.» ανέφερε η Μαρία Μάσσιου, Head of Sales, Consumer & Channel, Central and Eastern Europe, Epson Europe. «Ένα σημείο έχει παραμείνει όμως σταθερό: η δέσμευσή μας για το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα, η δέσμευσή μας για τους Συνεργάτες μας και η δέσμευσή μας να προσφέρουμε μοναδική αξία στους πελάτες μας.»

    EcoTank στο σπίτι και στο γραφείο

    Οι εκτυπωτές EcoTank της Epson έχουν αλλάξει τα δεδομένα για την οικιακή εκτύπωση και τις μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Σήμερα οι εκτυπωτές EcoTank καταλαμβάνουν το 70% της αγοράς των inktank εκτυπωτών στη χώρα μας[1], ενώ η σειρά πλέον αποτελείται από 45 διαφορετικά μοντέλα. Οι εκτυπωτές EcoTank έχουν διακριθεί γιατί προσφέρουν εξαιρετικά ποιοτική και χαμηλού κόστους εκτύπωση, χάρη στις δεξαμενές μελανιού υψηλής χωρητικότητας που μπορούν να εκτυπώσουν χιλιάδες σελίδες πριν χρειαστεί να γεμίσουν ξανά. Αυτό όχι μόνο εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις, αλλά συμβάλλει και στη μείωση των αποβλήτων, καθώς οι χρήστες δεν χρειάζεται πλέον να αντικαθιστούν συνεχώς τις κασέτες μελανιού. Στόχος για το οικονομικό έτος 2023 είναι να αυξηθεί ακόμη περισσότερο το μερίδιο των EcoTank στην αγορά, με στόχο αύξηση των εσόδων κατά 20% σε σχέση με το αντίστοιχο του προηγούμενου έτους.

    Ασυναγώνιστη home cinema εμπειρία

    Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, φιλοξενήθηκαν οι home cinema βιντεοπροβολείς της Epson, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον όλων των επισκεπτών με το εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε ο EH-LS800B, ο οποίος λόγω του φακού εξαιρετικά κοντινής προβολής ήταν τοποθετημένος πρακτικά εφαπτόμενος στον τοίχο (σε τραπεζάκι ή σύνθετο σαλονιού) προβάλλοντας έως και 150 ίντσες, δημιουργώντας μια καθηλωτική εμπειρία με ήχο από τη Yamaha που παρέχει εντυπωσιακό 3D ήχο surround. Οι λύσεις οικιακής βιντεοπροβολής της Epson προσφέρουν μια κορυφαία εμπειρία θέασης για τους λάτρεις του κινηματογράφου, του αθλητισμού και του gaming. Με χαρακτηριστικά όπως η υψηλή 4K ανάλυση και η υποστήριξη HDR, παρέχουν ευκρινείς, ζωντανές εικόνες με εντυπωσιακά χρώματα σε μεγάλο μέγεθος προβολής, κάνοντάς τους ασυναγώνιστη πρόταση σε συνδυασμό και με την ευκολία εγκατάστασης τους σε οποιοδήποτε οικιακό περιβάλλον.

    Αξιοπιστία και βιωσιμότητα με WorkForce

    Η επαγγελματική σειρά WorkForce RIPS & WorkForce Enterprise της Epson συνεχίζει να ξεχωρίζει στην Ελληνική αγορά για την αξιοπιστία της, αλλά και για τη βιώσιμη τεχνολογία εκτύπωσης χωρίς θερμότητα. Ένα από τα κύρια εκθέματα στο χώρο της επαγγελματικής εκτύπωσης ήταν ο νέος AM-C5000, ο οποίος έρχεται να ολοκληρώσει την inkjet σειρά εκτυπωτών γραφείου της Epson, επιτρέποντάς στην εταιρεία να αφήσει στο παρελθόν την ενεργοβόρα τεχνολογία laser. Επιχειρήσεις και οργανισμοί που θέλουν να επιτύχουν τους δικούς τους στόχους βιωσιμότητας, χωρίς καμία έκπτωση στην ποιότητα και την αξιοπιστία εμπιστεύονται καθημερινά τα επαγγελματικά πολυμηχανήματα της Epson. Το τρέχον οικονομικό έτος, η εταιρία προσδοκά αύξηση εσόδων της κατηγορίας στην Ελληνική αγορά που θα αγγίξει το 48%. Η βελτιωμένη διαθεσιμότητα των προϊόντων της κατηγορίας σε συνδυασμό με τη στροφή ολοένα και περισσότερων επιχειρήσεων προς πιο βιώσιμες λύσεις, με χαμηλότερο λειτουργικό κόστος, θα είναι οι κύριοι συντελεστές για την επίτευξη του στόχου.

    Η σάρωση την εποχή της ψηφιοποίησης

    Οι σαρωτές της Epson αποτελούν την ιδανική λύση για τις Ελληνικές επιχειρήσεις που θέλουν να περάσουν στην ψηφιακή εποχή, ψηφιοποιώντας τα έγγραφά τους. Αυτήν τη στιγμή, η Epson κατέχει το 30% στην Ελληνική αγορά. Με δυνατότητες σάρωσης υψηλής ταχύτητας ως και 90ppm/180ipm, A4 / Α3 και προηγμένα χαρακτηριστικά, όπως αυτόματοι τροφοδότες εγγράφων  και σάρωση διπλής όψης, οι σαρωτές της Epson μπορούν να αυξήσουν σημαντικά την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα της ροής εργασιών μίας επιχείρησης. Επιπλέον, το παρεχόμενο λογισμικό Document Capture Pro διευκολύνει την οργάνωση και τη διαχείριση των σαρωμένων εγγράφων, με αρχειοθέτηση βάσει barcode, OCR, κοκ.

    Επαγγελματικοί προβολείς για μεγάλη εικόνα

    Όσοι βρέθηκαν στο χώρο είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις λύσεις βιντεοπροβολής εγκατάστασης αλλά και τις επαγγελματικές λύσεις βιντεοπροβολής για αίθουσα συσκέψεων. Ως ο νούμερο ένα κατασκευαστής βιντεοπροβολέων παγκοσμίως, η Epson έχει κυριαρχήσει αντίστοιχα και στην Ελληνική αγορά με ποσοστό που άγγιξε το 57% της αγοράς για το προηγούμενο έτος. Οι βιντεοπροβολείς εγκατάστασης τις Epson χρησιμοποιούνται στις μεγαλύτερες εκδηλώσεις στην Ελλάδα, ενώ δημιουργούν εκπληκτικά σκηνικά για τους επισκέπτες των σπουδαιότερων μουσείων της χώρας. Με εκπληκτική ποιότητα εικόνας, ακόμη και σε χώρους με έντονο φωτισμό, χάρη στην υψηλή φωτεινότητα και την ακρίβεια των χρωμάτων τους και τις δυνατότητες για stacking και blending, δημιουργούν ένα άρτιο καθηλωτικό αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα οι βιντεοπροβολείς της Epson κυριαρχούν και σε εταιρικά ή εκπαιδευτικά περιβάλλοντα, σε αίθουσες διδασκαλίας ή συσκέψεων. Προσφέρουν πλούσιες επιλογές συνδεσιμότητας για αβίαστη προβολή από πολλαπλές πηγές, κάνοντας εύκολο το διαμοιρασμό περιεχομένου και ιδεών.

    Ευέλικτες, υψηλής ποιότητας λύσεις για επιχειρήσεις

    Παγκοσμίως, οι λύσεις POS της Epson κατέχουν την πρώτη θέση της αγοράς και προορίζονται για επιχειρήσεις που χρειάζονται αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα. Οι συνεργάτες μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ένα μεγάλο εύρος των διαθέσιμων POS εκτυπωτών της Epson που απευθύνονται στις ελληνικές επιχειρήσεις. Στο χώρο υπήρχαν επίσης και μοντέλα της σειράς ColorWorks, που απευθύνονται σε επαγγελματίες που θέλουν να ανέβουν επίπεδο, μειώνοντας παράλληλα τα κόστη εκτύπωσης και αποθήκευσης, μετά την μετάβαση στο μοντέλο εκτύπωσης ετικετών κατά απαίτηση. H Epson σήμερα κατέχει το 50% της ελληνικής αγοράς στους θερμικούς εκτυπωτέςi και είναι Νο1 παγκοσμίως, ενώ τα προϊόντα της η μοναδική λύση όσον αφορά την εκτύπωση έγχρωμων ετικετών. Η σειρά περιλαμβάνει εκτυπωτές που μπορούν να τυπώσουν ετικέτες από 2 εκ.  έως 22 εκ. πλάτος έως 22 εκ. σε μεγάλη ποικιλία υλικών και βρίσκει εφαρμογές από τον κλάδο των κατασκευών και του λιανεμπορίου έως τον φαρμακευτικό, τον υγειονομικό και την έκδοση εισιτηρίων.

    Βιωσιμότητα και υψηλή ποιότητα και στους εκτυπωτές μεγάλου μεγέθους

    Οι εκτυπωτές της Epson για υφάσματα προσφέρουν ασυναγώνιστες δυνατότητες για τις βιοτεχνίες στην Ελλάδα που θέλουν να δημιουργήσουν υψηλής ποιότητας, εξατομικευμένα προϊόντα ένδυσης και όχι μόνο. Με προηγμένες και οικολογικές τεχνολογίες εκτύπωσης και ένα ευρύ φάσμα επιλογών μελανιού, οι εκτυπωτές της Epson για υφάσματα μπορούν να παράγουν ζωντανά σχέδια σε μια ποικιλία υφασμάτων. Ταυτόχρονα, η σειρά εκτυπωτών μεγάλου μεγέθους (LFP) της Epson ξεχωρίζει και για τις εφαρμογές της στην εκτύπωση σχεδίων, κάνοντάς τη ιδανική επιλογή για αρχιτεκτονικά  γραφεία. Στην κατηγορία εκτυπωτών μεγάλου μεγέθους (LFP), έχει καταφέρει να έχει το 31% της αγοράς και να επιδιώκει να το αυξήσει ακόμη περισσότερο μέσα στα επόμενα έτη.

    Καθώς η Epson γιορτάζει τα 20 χρόνια επιτυχίας στην Ελλάδα, κοιτάμε προς το μέλλον με διαρκή προσήλωση στη βιωσιμότητα και την καινοτομία. Δεσμευόμαστε να αναπτύσσουμε τεχνολογίες και προϊόντα που όχι μόνο καλύπτουν τις ανάγκες των πελατών μας, αλλά και συμβάλλουν σε έναν καλύτερο κόσμο. Από τους ενεργειακά αποδοτικούς εκτυπωτές και βιντεοπροβολείς μας μέχρι τις προσπάθειές μας για τη μείωση των απορριμμάτων και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, προσπαθούμε να έχουμε θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και το περιβάλλον. Ευχαριστούμε τους πελάτες, τους συνεργάτες και τους υπαλλήλους μας για την υποστήριξή τους τις τελευταίες δύο δεκαετίες και προσβλέπουμε σε πολλά ακόμη χρόνια επιτυχίας μαζί.

    ****

    [1] Στοιχεία της IDC

    Related Articles

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»