14.7 C
Cyprus
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    H Virgin Galactic του Richard Branson έγραψε ιστορία! Ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη επανδρωμένη διαστημική πτήση…

    Elon Musk, Jeff Bezos και Richard Branson… Εκτός από τα άπειρα δισεκατομμύρια δολάρια που διαθέτουν και την αγάπη τους για την υψηλή τεχνολογία, τους ενώνει και κάτι άλλο: Η «δίψα» τους για την εξερεύνηση του διαστήματος. Από τους τρεις λοιπόν, ο Richard Branson είναι αυτός που έκοψε το νήμα, καθώς κατάφερε πρώτος να ταξιδέψει στο διάστημα.

    Έτσι λοιπόν ύστερα από αρκετές απογοητεύσεις, αποτυχημένες εκτοξεύσεις και πολλές καθυστερήσεις, το διαστημικό σκάφος SpaceShipTwo της αποστολής Unity 22 κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία την αποστολή του. O Branson ως ιδρυτής της Virgin Atlantic, ταξίδεψε μαζί με τους αστροναύτες: Beth Moses, Colin Bennett και Sirisha Bandla, πετυχαίνοντας ένα πραγματικά ιστορικό milestone. Φυσικά, το «επίτευγμα» του Richard Branson σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από τους ανταγωνιστές του, με την Blue Origin του Bezos (η οποία ετοιμάζει σε μερικές μέρες και εκείνη τη δική της επανδρωμένη πτήση στο διάστημα), να επικρίνει το ύψος που έφτασε το SpaceShipTwo θεωρώντας ότι δεν έφτασε στο ύψος που θεωρείται ότι ένα σκάφος αφήνει την ατμόσφαιρα της γης και εισέρχεται στο διαστημικό χώρο. Όπως και να έχει, η ιδιωτική πρωτοβουλία δείχνει να έχει πάρει τα ηνία και σίγουρα βρισκόμαστε ενώπιον μιας νέας επανάστασης στην προσπάθεια εξερεύνησης του διαστήματος, καθιστώντας τις διαστημικές πτήσεις μέρος της τουριστικής δραστηριότητας.

    Σε περίπτωση, που σας ενδιαφέρει να ταξιδέψετε «τουριστικά» στο διάστημα, ο Branson όπως ενημέρωσε θα ετοιμάσει sweepstakes και διαγωνισμούς για τους τυχερούς!

    Related Articles

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»