12.7 C
Cyprus
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    HOW TO: Free Android Space

    Απλά, λιτά, κατανοητά και χωρίς πολλούς τεχνικούς όρους, γνωρίστε από πρώτο χέρι τον τρόπο για να εξοικονομήσετε αποθηκευτικό χώρο στο κινητό σας!

    1. «Ανεβάστε» φωτογραφίες, βίντεο στο Google Drive

    Απλά και εύκολα τα πράγματα εδώ πλέον! Γιατί να ταλαιπωρείτε την μνήμη του Android κινητού σας; Κάντε upload φωτογραφίες, βίντεο και άλλα αρχεία στον άπλετο χώρο που σας χαρίζει το Google Drive και διαγράψτε τα μετά από τη συσκευή, για να εξοικονομήσετε χώρο.

    2. Διαγράψτε εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε

    Λογικό; Μεταφερθείτε στο μενού Ρυθμίσεις – Εφαρμογές και στην λίστα που θα εμφανιστεί εντοπίστε όσες εφαρμογές / παιχνίδια δεν χρησιμοποιείτε. Πατήστε το διαγραφή και είστε έτοιμοι!

    3. Καθαρίστε τη μνήμη cache των εφαρμογών σας

    Στο μενού κάθε εφαρμογής (από το προηγούμενο βήμα) υπάρχει η επιλογή για καθαρισμό της προσωρινής μνήμης (Cache). Ανάλογα με την εφαρμογή μπορεί να δείτε μικρή ή τεράστια αλλαγή στον αποθηκευτικό σας χώρο.

    4. Διαγράψτε παλιά αρχεία downloads

    Αρκετά συχνά κατεβάζουμε στο κινητό φωτογραφίες, αρχεία apk., βίντεο, αρχεία μουσικής τα οποία κάποιες φορές ξεχνάμε στον φάκελο Downloads. Ρίξτε μια ματιά εκεί και ποιος ξέρει ίσως βρείτε πολλά για να διαγράψετε.

    5. Μεταφέρετε αρχεία στη microSD κάρτα

    Εδώ και αρκετές εκδόσεις του Android, είναι εφικτή η μεταφορά αρχείων από εφαρμογές στην microSD κάρτα της συσκευής σας (αν
    διαθέτει βέβαια). Για να γίνει αυτό μεταφερθείτε στο μενού Ρυθμίσεις – Εφαρμογές και σε κάθε μία εφαρμογή που εγκαταστήσατε, θα μπορείτε να τη «μεταφέρετε» στην microSD.

    6. Χρησιμοποιήστε OTG αν δεν έχετε microSD κάρτα

    Η λειτουργία USB On The Go επιτρέπει πλέον σε όλα τα Android smartphones να συνδέονται με εξωτερικούς σκληρούς, ακόμα και USB flash discs για να μεταφέρετε εκεί κάθε είδους αρχείο επιθυμείτε, για να εξοικονομήσετε χώρο φυσικά.

    7. Προμηθευτείτε έναν ασύρματο σκληρό δίσκο!

    Κοστίζει κάτι παραπάνω, αλλά πραγματικά αξίζει αν έχετε μεγάλο αριθμό αρχείων στο smartphone. Δεν διαφέρει σε τίποτα από έναν εξωτερικό σκληρό, εκτός από το ότι συνδέεται με το κινητό σας ασύρματα. Έτσι μπορείτε να μεταφέρετε αρχεία από και προς τον σκληρό, με υψηλές ταχύτητες, χωρίς καλώδια.


    8. Εγκαταστήστε εφαρμογή «καθαρισμού»

    Αν θέλετε το κάτι παραπάνω αφού δοκιμάσατε όλα τα προηγούμενα, τότε μία εφαρμογή όπως το CCleaner για παράδειγμα, μπορεί να εντοπίσει όλα τα περιττά αρχεία στο κινητό, να καθαρίσει αυτόματα την μνήμη cache εφαρμογών κ.ά. αυτόματα, με μία κίνηση.

    Related Articles

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»