11.7 C
Cyprus
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Huawei Watch Fit Elegant Hands-On Review: «Η… elegant πλευρά των smartwatches»!

    Η Huawei ενισχύει διαρκώς το προϊοντικό της portfolio που σχετίζεται με τον κόσμο των wearables, καθώς πρόκειται για μια κατηγορία που βρίσκεται σε τεράστια ανάπτυξη. Αυτό σημαίνει ότι όσο περνάει ο καιρός, τα wearables γίνονται ολοένα και πιο εξελιγμένα, με νέα καινοτόμα features και λειτουργίες που ξεφεύγουν από την απλή χρονομέτρηση της αθλητικής δραστηριότητας ή της μέτρησης – κατανάλωσης των θερμίδων, με τα smartwatches να μετατρέπονται σιγά σιγά σε έναν υπερπολύτιμο σύμμαχο ευεξίας, αλλα ένα gadget που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Και η Huawei φυσικά βρίσκεται στην πρώτη θέση των εταιρειών που εξελίσσουν διαρκώς τα wearables της (το πρόσφατο Watch 3 Pro που είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε, φανερώνει τη δυναμική της κινεζικής εταιρείας στην high-end κατηγορία) και το Watch Fit Elegant αποτελεί την πρόταση της σε μια πιο οικονομική κατηγορία, στην οποία όμως δεν θυσιάζονται τα premium χαρακτηριστικά και οι εξελιγμένες λειτουργίες. Για να το δούμε και πιο αναλυτικά…

     

    To τολμηρό design στο… επίκεντρο!

     Η εμφάνιση ενός smartwatch πάντοτε βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ενός χρήστη και σίγουρα το Watch Fit Elegant, πρόκειται για ένα tech προϊόν που αμέσως μαγνητίζει το βλέμμα! Οι τολμηρές, κομψές και… elegant σχεδιαστικές γραμμές κεντρίζουν το ενδιαφέρον, ενώ τα ποιοτικά υλικά κατασκευής αποτελούν ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα του κομψού ρολογιού της Huawei. Συγκεκριμένα, το στιλβωμένο ανοξείδωτο ατσάλι, αναμφίβολα εκτοξεύει την αντοχή του ρολογιού και το καθιστά πραγματικά… «αλύγιστο». Στο ίδιο μήκος κύματος και τα πλαστικά που είναι εξαιρετικά ποιοτικά, ενώ και τα strap είναι από καλής ποιότητας υλικό.

    Με ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι το Watch Fit Elegant εφαρμόζει τέλεια στο χέρι, αφήνοντας μια εντυπωσιακά premium αίσθηση. Μάλιστα, σε αυτό βοηθάει και το γεγονός ότι είναι πραγματικά πανάλαφρο, με βάρος μόλις στα 27 γραμμάρια, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να το φοράτε για ώρες χωρίς να αισθάνονται την παραμικρή κούραση. Επίσης, όπως όλα τα smartwatches που έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την υψηλή αντοχή, έτσι και το Watch Fit Elegant διαθέτει αδιαβροχοποίηση στις 5ATM και το γυαλί της οθόνης του αποδεικνύεται εξαιρετικά ανθεκτικό απέναντι σε… κακοτοπιές και κακουχίες. Η πρόταση της Huawei διαθέτει ένα physical button, ενώ στο πίσω τμήμα της συνδέεται μαγνητικά ο ειδικός φορτιστής.  

    Σε γενικές γραμμές, σε επίπεδο εμφάνισης, το πλεονέκτημα του Watch Fit Elegant είναι ότι δείχνει πολύ πιο premium, σε σχέση με την τιμή του και αυτό είναι κάτι που αναμφίβολα λειτουργεί ως προς όφελος του χρήστη.

    More than meets the eye!

    H εξωτερική εμφάνιση με τον λεπτεπίλεπτο σχεδιασμό σίγουρα ανήκει στα δυνατά σημεία του Watch Fit Elegant, όμως και το… εσωτερικό του μετράει! Συγκεκριμένα, το Watch Fit Elegant διαθέτει οθόνη AMOLED στις 1.64 ίντσες (2.5D) με καμπυλωμένο γυαλί, προσφέροντας ανάλυση HD στα 280×456 pixels και πυκνότητα στα που αγγίζει τα 326ppi. Με πολύ καλή ακρίβεια, σωστά χρώματα και γρήγορη απόκριση, το Fit Elegant είναι ένα smartwatch που αν μη τι άλλο προσφέρει μπόλικη ευελιξία στον user. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί η πρόταση της Huawei έρχεται με αποθηκευτικό χώρο στα 4GB (Μη  και φυσικά μπορεί να μετατραπεί σε έναν υπερπολύτιμο σύμβουλο υγείας, αλλά και σε έναν ικανότατο virtual coach που προσφέρει άνεση και ευεξία 24/7.    

    To Huawei Watch Fit Elegant διαθέτει 11 επαγγελματικές αθλητικές δραστηριότητες που έχουν ως στόχο να σας κρατήσουν για πάντα σε φόρμα (όπως τρέξιμο, περπάτημα σε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο, κολύμβηση σε πισίνα, κολύμβηση ανοικτής θαλάσσης κ.ά.), ενώ φυσικά περιλαμβάνεται και η δυνατότητα της δημιουργίας των δικών σας customized modes. Φυσικά, όπως κάθε σύγχρονο smartwatch που «σέβεται» τον εαυτό του, έτσι και το Watch Fit Elegant προσφέρει μια σειρά από μετρήσεις, οι οποίες βασίζονται στην τεχνολογία TRUSEEN 4.0. Έτσι λοιπόν η πρόταση της Huawei εκτός από την κατανάλωση θερμίδων και των υπολογισμού των βημάτων, δύναται να προσφέρει καταγραφή των παλμών και της καρδιακής σας λειτουργία, τα επίπεδα του οξυγόνου στο αίμα, αλλά και την λειτουργία του ύπνου σας. Φυσικά, από το μενού δεν λείπει και η καταγραφή του στρες, το οποίο όλοι γνωρίζουμε το τι μπορεί να προκαλέσει και το πόσο μπορείτε να υποβαθμίσει την ποιότητα της καθημερινότητας μας. Σε συνεργασία με το πάντοτε ενημερωμένο Huawei health app και προσφέροντας τεράστια ακρίβεια στις μετρήσεις το Watch Fit Elegant έχει όλα όσα ζητάει τόσο ο casual, όσο και premium χρήστης.

    Επιπλέον, το Watch Fit Elegant διαθέτει ενσωματωμένο GPS, εμφανίζει όλες τις ειδοποιήσεις από τα social media με τα οποία είναι συνδεδεμένος ο χρήστης και όπως όλα τα wearables της Huawei έρχεται με ένα μεγάλο library από always-on watchfaces που αν μη τι άλλο ξεχωρίζουν για την φαντασία τους. Τέλος, η αυτονομία της συσκευής μπορεί να κρατήσει ακόμη και 10 ημέρες, καθώς σε αυτό βοηθάει το οι ειδικοί εξελιγμένοι αλγόριθμοι εξοικονόμησης ενέργειας και το chipset που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να σηκώνει το βάρος μιας πιο αξιόλογης ενεργειακής διαχείρισης. Αξίζει να σημειώσουμε ότι διαθέτει fast-charging λειτουργία, που σημαίνει ότι δύναται να υποστηρίξει μια ολόκληρη μέρα πλήρους λειτουργίας με μόλις 5 λεπτά φόρτισης!

    The sweet spot!

    Νόμιζουμε ότι με το Watch Fit Elegant, η Huawei πετυχαίνει ένα ιδιαίτερο sweet spot, καθώς πρόκειται για ένα άκρως εξελιγμένο και «πλούσιο» σε features smartwatch, το οποίο όμως διατίθεται σε τιμή που δεν ξεπερνάει τα 120 με 130 ευρώ. Αδιαμφισβήτητα, τα looks τα έχει, τις πλούσιες λειτουργίες της έχει κι όλα αυτά συνδυάζονται με την… προσιτή τιμή, οπότε είναι εμφανές ότι έχουμε να κάνουμε με ένα smartwatch, το οποίο θέτει νέα υψηλά στάνταρ στην «value for money» κατηγορία και τα κάνει όλα και… συμφέρει!   

    Related Articles

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»