21.1 C
Cyprus
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
More

  Huawei Watch Ultimate Hands-On Review: “Το smartwatch που επανακαθορίζει την έννοια του Premium”!

  Η Huawei δεν ξεχωρίζει μόνο για την καινοτομία που ενσωματώνει στα προϊόντα της, αλλά και για το πείσμα της. Μόνο τυχαίο άλλωστε δεν είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο κινεζικός κολοσσός της τεχνολογίας κατέχει αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο μερίδιο στα wearables (smartwatches, bands, activity trackers) στη χώρα μας, μια κατηγορία προϊόντων, η οποία αναπτύσσεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Έχοντας ανακαλύψει τη χρυσή συνταγή, η οποία συνενώνει τη φινέτσα με τις τεχνολογίες εκείνες που είναι πάντοτε ένα βήμα μπροστά, τα smartwatches της δικαιολογημένα βρίσκονται στους καρπούς εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο. Το Huawei Watch Ultimate είναι η τελευταία high-end προσθήκη στο τεράστιο portfolio των wearables της, το οποίο έρχεται για να συνεχίσει στο ίδιο μονοπάτι της high-tech υψηλής αισθητικής που έχουμε γνωρίσει από όλες τις προτάσεις της Huawei στην κατηγορία των smartwatches… Για πάμε λοιπόν όμως να το γνωρίσουμε και πιο αναλυτικά…

  Με τη σειρά Watch Ultimate, οι προθέσεις της Huawei είναι σαφείς, καθώς στόχος της είναι να προσδώσει ένα ξεχωριστό αέρα κομψότητας και τεχνολογικής υπεροχής. Για αυτό και το ρολόι θα το βρείτε στην αγορά σε δύο διαφορετικές εκδόσεις, μια πιο κλασική Blue (με το χαρακτηριστικό Titanium strap – μπρασελέ) και μία λίγο casual έκδοση Black με HNBR strap. Και στις δύο περιπτώσεις, οι σχεδιαστές της Huawei έχουν χρησιμοποιήσει τα πιο ποιοτικά υλικά κατασκευής που κυκλοφορούν στην αγορά, με το ζαφείρι να συνενώνεται αρμονικά με το frame από ζιρκόνιο και το πίσω μέρος από νανοκρυσταλλικό, κεραμικό υλικό.

  Η έγχρωμη εκπληκτική AMOLED οθόνη των 1.5 ιντσών με ανάλυση στα 466 x 466 pixels (311ppi πυκνότητα στα pixels) δεν αφήνει ιδιαίτερα περιθώρια αμφισβήτησης, καθώς προσφέρει ασύγκριτα επίπεδα ευκρίνειας και λεπτομέρειας. Επιπλέον, μόλις περιεργαστείτε για λίγο παραπάνω το ρόλοι, το μάτι σας δεν γίνεται να μην πέσει στην εξαιρετικά χρήσιμη 3D περιστρεφόμενη κορώνα, η οποία κάνει τον χειρισμό του απίστευτα smooth και… παιχνιδάκι (μπορείτε με χαρακτηριστική ευκολία να κάνετε zoom in και zoom out στις εφαρμογές που περιλαμβάνονται στο ρολόι). Στο πίσω τμήμα του οι ειδικοί φωτοδίοδοι εξασφαλίζουν ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια στις μετρήσεις, με την high-end πρόταση της Huawei να μπορεί να καλύψει στο έπακρον τις αυξημένες ανάγκες των χρηστών που ακολουθούν πιστά το μονοπάτι του well-being.

   

  Ωστόσο, από τις μεγαλύτερες βελτιώσεις και κάτι που για πρώτη φορά βλέπουμε σε smartwatch, είναι η στεγανότητά του ακόμα και σε βάθος… 100 μέτρων κάτω από την επιφάνεια του νερού (10 ATM – ISO 22810)! Είναι ένα απίστευτο spec και ιδανικό για καταδύσεις, ενώ συνοδεύεται από το αντίστοιχο bezel-χρονόμετρο και τις ειδικές λειτουργίες-modes κατάδυσης, για τους λίγους αλλά απαιτητικούς λάτρεις αυτής της δραστηριότητας. Αυτό αφορά το Voyage Blue Ultimate, αν και προφανώς η στεγανότητα ισχύει και για το Expedition Black, το οποίο όμως απευθύνεται περισσότερο στους εξερευνητές της… ξηράς και έχει διαφορετικό bezel-πυξίδα, αλλά και διαφορετικά modes λειτουργίας για να υποστηρίξει αυτή τη δραστηριότητα. Παράδειγμα, η αξιοποίηση του GPS για να σας δείξει το δρόμο της επιστροφής, αν χάσετε τον προσανατολισμό σας στη μέση του… πουθενά.

  Εδώ έρχεται να “κολλήσει” και το τρίτο πλήκτρο που βλέπουμε για πρώτη φορά σε ρολόι της HUAWEI. Βρίσκεται πάνω-αριστερά και ουσιαστικά αφορά αυτές τις ειδικές λειτουργίες, ανάλογα με την έκδοση που θα επιλέξετε. Τα άλλα δύο πλήκτρα, στη δεξιά πλευρά, λειτουργούν ως συνήθως.

  Με την ειδική έκδοση για wearables του Harmony OS, που τρέχει στο εσωτερικό του, ο χρήστης του έχει πρόσβαση σε ένα λειτουργικό που είναι ελαφρύ και αποδεικνύεται εξαιρετικά ευέλικτο και smooth. Αξίζει δε σε αυτό το σημείο να προσθέσουμε ότι το Watch Ultimate συνεργάζεται άψογα με συσκευές που «φοράνε» Android 6.0+ και iOS 9.0 από το στρατόπεδο της Apple. Εξυπακούεται ότι η εφαρμογή Huawei Health σηκώνει (με αριστοτεχνικό τρόπο) για ακόμη φορά το βάρος της συγκέντρωσης των data που αφορούν στην καθημερινότητά σας.

  Πριν από μερικά χρόνια όλοι γνωρίζουμε ότι τα smartwatches είχαν περιορισμένες δυνατότητες, καθώς αυτό που μπορούσαν να κάνουν είναι να καταγράψουν τα καθημερινά μας βήματα ή μια απλοϊκή μορφή αθλητικής δραστηριότητας και στη συνέχεια εφαρμόζοντας μια σειρά από απλοϊκούς αλγορίθμους να μας ενημερώσουν για τις θερμίδες που έχουμε κάψει. Πλέον, τα smartwatches έχουν μεταμορφωθεί σε υπερπολύτιμους σύμβουλους υγείας, αλλά και σε digital personal coaches που μπορούν να μας βοηθήσουν να υιοθετήσουμε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. H Huawei πρωτοπόρος στα health features που μπορεί ένας χρήστης να βρει σε ένα smarwatch, με το Watch Ultimate ανεβάζει ακόμη περισσότερο τον πήχυ.

  Συγκεκριμένα, με την εφαρμογή ECG προσφέρει τη δυνατότητα στον χρήστη να καταγράψει την λειτουργία της καρδιάς του σα να πραγματοποιεί ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα. Αν και σε καμία περίπτωση το ρολόι μας δεν θα πρέπει να αντικαθιστά τα ιατρικά όργανα (και τη γνώμη ενός εξειδικευμένου ιατρού σε περίπτωση ενός προβλήματος υγείας), ωστόσο η ακρίβεια στη μέτρηση που προσφέρει το ECG feature παρέχοντας real-time δεδομένα 24/7 για την καρδιακή λειτουργία είναι πραγματικά από άλλο πλανήτη. Παρέχοντας μια αναλυτική καταγραφή του φλεβοκομβικού ρυθμού, της κολπικής μαρμαρυγής και άλλων παραγόντων που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία που σχετίζονται με την καρδιά, το ECG δύναται να ανιχνεύσει τις απότομες αλλαγές στο ρυθμό της καρδιάς του χρήστη και να εντοπίσει τον κίνδυνο αρτηριακής ακαμψίας, η οποία ενδέχεται να οδηγήσει σε σοβαρές καρδιοαγγειακές παθήσεις. Τo high-end smartwatch της Huawei, θα μπορούσε κάλλιστα να λειτουργήσει ως ένα «προειδοποιητικό καμπανάκι», το οποίο μας «ξυπνάει» από τον λήθαργο της καθημερινότητας και μας υπενθυμίζει στο να είμαστε πιο προσεκτικοί.

  Επιπλέον, φέροντας την τεχνολογία TruSeen 5.0+, το ρολόι σας μπορεί πλέον να λειτουργήσει ως ένα πλήρως αξιόπιστο οξύμετρο, δίνοντας σας τη δυνατότητα να μετράτε τα επίπεδα του οξυγόνου στο αίμα σας με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια (στην εποχή της πανδημίας του COVID-19 όλοι μπορούμε να φανταστούμε το πόσο σημαντικό είναι το εν λόγω feature). Συνδυάζοντας A.I.-based ρουτίνες και πρωτοποριακούς αλγορίθμους, το Watch Ultimate δύναται να παρατηρήσει κάθε διαφορετική πτυχή του οργανισμού σας και μάλιστα εάν παρατηρείτε ακόμη και τον… ύπνο σας (που o κακός ύπνος έχει συνδεθεί με αρκετές σωματικές παθήσεις και χαμηλή απόδοση στην προσπάθεια απώλειας βάρους), η Huawei χρησιμοποιεί την τελευταίας γενιάς τεχνολογίας TruSleep 3.0, μια τεχνολογία που θα σας βοηθήσει να δείτε το πότε κοιμάστε σαν… πουλάκι και το πότε ακριβώς παλεύετε, προτείνοντας παράλληλα τρόπους για να βελτιώσετε τη συμπεριφορά σας την ώρα του ύπνου.

  Και φυσικά ο «ρόλος» του Watch Ultimate ως ενός πολύτιμου συντρόφου υγείας δεν σταματάει εδώ, καθώς το smartwatch της Huawei μπορεί να αναλάβει και χρέη… personal coach. Ειδικότερα, διαθέτει 100 διαφορετικές ειδικές λειτουργίες προπόνησης (θα βρείτε τα πάντα από απλό περπάτημα και κατάδυση, ποδηλασία και τρίαθλο μέχρι κολύμβηση ανοικτής θαλάσσης, hiking, ski κ.ά.), δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στον χρήστη του να ορίσει εκείνος το δικό του πλάνο αθλητικής δραστηριότητας. Επιπλέον, υποστηρίζει περισσότερες από 60 εφαρμογές προπόνησης (όπως το Runtastic, το Strava κ.λπ.), έτσι ώστε να φέρετε εις πέρας το workout που πάντοτε ονειρευόσασταν. Ο δε βοηθός υγείας σας παρέχει μια σειρά από συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε ευκολότερα την well-being πλευρά της ζωής.

  Παράλληλα, το high-end elegant ρολόι της Huawei διαθέτει ενσωματωμένο σύστημα geolocation GPS (L1+L5), GLONASS, BDS, GALILEO, QZSS (συνδυάζοντας πέντε διαφορετικά δορυφορικά συστήματα που εκτείνονται σε ολόκληρη την υδρόγειο), πράγμα που σημαίνει εξαιρετική απόδοση στον γεωεντοπισμό σας, χωρίς παρεμβολές και με ελάχιστη πιθανότητα σφάλματος. Επιπλέον, υποστηρίζει Bluetooth 5.2 και μπορείτε να δεχθείτε ή να πραγματοποιήσετε κλήσεις, να αναπαράγετε MP3 χωρίς να απαιτείται η χρήση του smartphone σας (μέσω του ενσωματωμένου αποθηκευτικού χώρου), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μπορεί να μετρήσει ακόμη και την θερμοκρασία του δέρματος. Αξίζει να σημειωθεί οτι δεν θα υπάρξει έκδοση με υποστήριξη SIM/eSIM, οπότε δεν μπορείτε να πραγματοποιήσετε κλήσεις ή να λάβετε/στείλετε SMS αν δεν έχετε σύνδεση με το smartphone σας.

  Τέλος, το Watch Ultimate προσφέρει και την μεγαλύτερη αυτονομία που έχουμε δει σε ρολόι τέτοιας κατηγορίας μέχρι σήμερα, χάρη στη μπαταρία των 530mAh. Με 14 ημέρες τυπικής χρήσης χωρίς φόρτιση, 8 μέρες βαριάς χρήσης και ταχεία φόρτιση 18W σε 60′, δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο στον τομέα αυτό… 

  Χωρίς αμφιβολία, το HUAWEI Watch Ultimate αποτελεί την μεγαλύτερη απόδειξη για τα τεράστια τεχνολογικά άλματα που έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια στην κατηγορία των smartwatches. Με λειτουργίες και specs που δεν συναντάς πουθενά αλλού, μοναδική ποιότητα κατασκευής και φινέτσα που το καθιστά status symbol, το Watch Ultimate είναι το προϊόν εκείνο που επανακαθορίζει την έννοια του premium, ένα άκρως γοητευτικό smartwatch που ενσωματώνει χρόνια εξέλιξης και καινοτομίας.

   

  Δημήτρης Σκιάννης
  Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

  Related Articles

  Stay Connected

  3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


  Latest Articles  Διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»