18.7 C
Cyprus
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Η άλλη πλευρά του metaverse: Η ιστορική ευκαιρία και τα κοινωνικά οφέλη

    Ειδικοί γύρω από το Metaverse υποστήριξαν, κατά τη διάρκεια συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στο MWC23, ότι οι δυνατότητες του υπερβαίνουν την παροχή νέων ευκαιριών για έσοδα, υποστηρίζοντας ότι ανοίγει την πόρτα σε κοινωνικά οφέλη, προωθεί τη συνεργασία και επιτρέπει στους ανθρώπους να επαναπροσδιοριστούν.

    Η ιδρύτρια του XEODesign, Nicole Lazzaro, αναφέρθηκε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, στις ευκαιρίες για χρήση του metaverse γύρω από τη δημιουργία νέων κόσμων και τρόπων εξερεύνησης τους κάνοντας χρήση απτικού ελέγχου, ξεφεύγοντας από μακροχρόνιες προσεγγίσεις που βασίζονται σε hardware όπως υπολογιστές, πληκτρολόγια και joystick.

    «Το metaverse απλώς συγχωνεύει τον ψηφιακό και τον φυσικό κόσμο», εξήγησε η Lazzaro, αναφερόμενη στη δυνατότητα «να προσφέρει στους ανθρώπους κοινές εμπειρίες και εργαλεία για να συνεργαστούν, να χτίσουν και να παίξουν». Η ίδια σημείωσε ότι οι συσκευές που απαιτούνται για αυτόν τον νέο κόσμο συνεχίζουν να εξελίσσονται και να κάνουν την εμφάνιση τους, αναφερόμενη σε wearables όπως τα VR headset. Αλλά, πρόσθεσε, ότι τα smartphone είναι ήδη αρκετά ισχυρά για να επιτρέψουν στους ανθρώπους να βιώσουν το metaverse σήμερα.

    Στην κοινωνική πτυχή του metaverse αναφέρθηκε και ο Sebastien Bourget, συνιδρυτής και COO του The Sandbox, ο οποίος σημείωσε ότι τα avatar προσφέρουν την πρώτη ευκαιρία στην ανθρώπινη ιστορία να «προσδιορίσουμε την ταυτότητά μας». Τα avatar είναι «αυτή η νέα ψηφιακή ταυτότητα που σας αντιπροσωπεύει» στο metaverse. «Μπορούμε πραγματικά να επιλέξουμε ποιοι είμαστε, άντρας, γυναίκα ή ακόμα και μη ανθρώπινο πλάσμα».

    Ο Lazzaro υποστήριξε ότι η κοινωνία έχει τον έλεγχο του τι είναι το metaverse σήμερα και του πώς θα εξελιχθεί. Σημείωσε ότι εναπόκειται στους χρήστες να αποφασίσουν πώς θέλουν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα, αν θα το εξερευνήσουν, θα λύσουν από κοινού παζλ ή θα μελετήσουν χρησιμοποιώντας «βιβλία που ζωντανεύουν».

    Related Articles

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»