12.7 C
Cyprus
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Η Google απομάκρυνε από το Play Store 300 εφαρμογές Android που χρησιμοποιήθηκαν σε επιθέσεις DDoS

    Περίπου 300 εφαρμογές απομακρύνθηκαν από το Google Play Store, αφότου διαπιστώθηκε ότι μπορούσαν να παραβιάσουν συσκευές Android ώστε να παρέχουν το traffic για ευρέως φάσματος επιθέσεις DDoS.

    google-play-store

    Η Google απομάκρυνε από το κατάστημα εφαρμογών της φαινομενικά αθώα apps που προσέφεραν υπηρεσίες όπως ήχους κλήσης αλλά και storage managers, αφότου οι ερευνητές ασφαλείας αποκάλυψαν την ύπαρξη σ’ αυτές του botnet “WireX“. Το malware ήταν κρυμμένο μέσα στις εφαρμογές οι οποίες επηρεάστηκαν και, όσο κάθε συσκευή παρέμεινε ενεργοποιημένη, μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις DDoS.

    Ερευνητές από τον provider υπηρεσιών cloud, Akamai, ανακάλυψαν το botnet WireX, αφότου μια εταιρεία hospitality υπέστη επίθεση DDoS που περιελάμβανε εκατοντάδες χιλιάδες διευθύνσεις IP. Οι επιθέσεις DDoS λειτουργούν ουσιαστικά, ρίχνοντας ένα στόχο χρησιμοποιώντας μεγάλα ποσά δεδομένων από πολλαπλές διευθύνσεις IP και μπορούν να “ρίξουν” σελίδες και υπηρεσίες που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτή την υπερβολική εισροή δεδομένων.

    Η Google σημείωσε σε δήλωσή της ότι, αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στο στάδιοατάργησης των κακόβουλων εφαρμογών από τις συσκευές που έχουν προσβληθεί, ενώ ορισμένοι ερευνητές αναφέρουν ότι έως 70.000 συσκευές από 100 χώρες έχουν δυνητικά παραβιαστεί. Ορισμένες από τις επιθέσεις μέσω του WireX απαίτησαν επίσης λύτρα.

    Ερευνητές από τις Akami, Cloudflare, Flashpoint, Google, Team Cymru και άλλοι συνεργάζονται για την καταπολέμηση του botnet, το οποίο έφτασε στην αντίληψή τους στις 17 Αυγούστου.

    Related Articles

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»