22.7 C
Cyprus
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
More

    Η Microsoft ισχυροποιεί τους δεσμούς με την OpenAI του ChatGPT, υπογράφοντας τεράστιο deal!

    Όπως σας αναφέραμε το 2023 κυρίως λόγω της αναπάντεχης επιτυχίας του ChatGPT αναμένεται να «χοντρύνει» το παιχνίδι στο κομμάτι της ανάπτυξης της AI. Η Google διαισθάνεται ότι χάνει πολύτιμο έδαφος,  στο κομμάτι των υπηρεσίων που έχει γίνει γνωστή σε όλους τους users και το οποίο αφορά στην δυνατότητα αναζήτησης. Η Microsoft που κι εκείνη εδώ και χρόνια παίζει δυνατά στο κομμάτι των AI-based services και του Cloud δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη μπροστά στην ευκαιρία που της παρουσιάζεται για να στριμώξει στα σχοινιά τη μεγάλη της αντίπαλο, για αυτό και έσπευσε να σφραγίσει ένα deal με την OpenAI, που αποτελούν την εταιρεία που εμπνεύστηκε το ChatGPT.

    Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Microsoft, η συγκεκριμένη συμφωνία αναμένεται να προσφέρει στους users νέου τύπου digital εμπειρίες, τόσο σε προϊοντικό όσο και σε business επίπεδο. Μάλιστα, η εν λόγω συμφωνία πρόκειται να βοηθήσει τη Microsoft όχι μόνο να βελτιστοποιήσει τις υπηρεσίες του Azure, αλλά παράλληλα να επεκτείνει τις επενδύσεις του κολοσσού της τεχνολογίας στον τομέα των supercomputers, οι οποίοι μπορούν εν συνεχεία να χρησιμοποιηθούν από την OpenAΙ για να βελτιστοποιήσει ακόμη περισσότερo τα AI-based προϊόντα της. Μέρος του deal αναφέρει ότι το Azure θα είναι ο μοναδικός cloud provider για την OpenAI. Αν και οι υπεύθυνοι της Microsoft δεν θέλησαν να προβούν σε περισσότερες λεπτομέρειες, αναφορικά με το πόσο στοίχισε η παραπάνω συμφωνία, παρόλα αυτά έγκριτες πηγές από το Bloomberg αναφέρουν ότι η Microsoft θα καταβάλλει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στα επόμενα χρόνια για να ισχυροποιήσει τους δεσμούς με την OpenAI.

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η OpenAI και η Microsoft έρχονται… κοντά, καθώς συνεργάζονται (με σιωπηλό τρόπο) από το 2019. Πέραν του Azure cloud και των βελτιωμένων υπηρεσιών που θα προσφέρει από εδώ και στο εξής σε συνδυασμό με το ChatGPT ακούγεται έντονα η φήμη (που δεν έχει επαληθευτεί) ότι η Microsoft σχεδιάζει στο κοντινό μέλλον να ενσωματώσει το δημοφιλές searchbot της OpenAI, στην πλατφόρμα του Bing. Αναμφίβολα, οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές στον τομέα της ανάπτυξης των A.I.-based υπηρεσίων και εφαρμογών μέσα στο 2023… 

    Related Articles

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»