12.7 C
Cyprus
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Η ώρα του Samsung Galaxy Note 10+: Κάνουμε unboxing και hands-on

    Το Samsung Galaxy Note 10, μαζί με το Note 10+, παρουσιάστηκαν πριν λίγες εβδομάδες και “τάραξαν” τις ζεστές μέρες του Αυγούστου, κάτι που όμως ήταν αναμενόμενο. Πρόκειται για τις νέες ναυαρχίδες της Samsung και τις τελευταίες μέχρι τα επόμενα Galaxy S, που θα παρουσιαστούν το 2020, οπότε οι απαιτητικοί χρήστες που “κινούνται” αποκλειστικά στη high-end αγορά και θέλουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα χέρια τους, σίγουρα έχουν ήδη στραφεί προς το νέο Note…

    Samsung Galaxy Note 10-Plus

    Η συσκευή είναι, με μια λέξη, επιβλητική. Τόσο από πλευράς μεγέθους, όσο και σχεδιασμού. Όπως θα δείτε και στο hands-on video μας, στο τέλος του άρθρου, είχαμε στα χέρια μας την Aura Glow έκδοση, με το πίσω μέρος-καθρέπτη που ταυτόχρονα παράγει και ένα ιριδίζον εφέ. Σίγουρα πιο εντυπωσιακό από τα διακριτικά Aura White και Aura Black, αλλά… περί ορέξεως. Οι διαστάσεις του Note 10+ είναι πολύ μεγάλες σε σχέση με των περισσότερων ναυαρχίδων της αγοράς, αλλά ευτυχώς το πάχος του διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα (7,9mm). Μπορεί το… ορθογώνιο σχήμα να μην αρέσει σε ορισμένους χρήστες, λάτρεις των καμπύλων, αλλά το θετικό είναι πως προσφέρει grip, σε συνδυασμό με την ελαφρώς κυρτή οθόνη στις πλευρές και το μεταλλικό frame (το οποίο θυμίζει, πάντως, “νίκελ”). Το camera module εξέχει ελαφρώς από την πλάτη τη συσκευής, η οποία, όπως και η πρόσοψη, καλύπτονται από Gorilla Glass 6. Στη συσκευασία θα βρείτε όλα τα απαραίτητα με highlight τον φορτιστή των 25 Watts που γεμίζει ταχύτατα τη μεγάλη μπαταρία του Note 10+. Στα αριστερά υπάρχει το διπλό volume button και το Bixby button, το οποίο εκτελεί και χρέη lock button, ενώ για απενεργοποίηση της συσκευής πρέπει να το κρατήσετε πατημένο ταυτόχρονα με το volume down. Έτσι, η Samsung κατάφερε να διατηρήσει το Bixby button που τόσο ήθελε, εξαφανίζοντας το power/lock, αλλά διατηρώντας τις λειτουργίες του. Φυσικά, στο κάτω μέρος “κρύβεται” το ανανεωμένο S Pen με Bluetooth συνδεσιμότητα και νέα χρώματα, ενώ στο πάνω μέρος θα βρείτε το microSD/SIM tray.

    Samsung Galaxy Note 10-Plus-2

    Η Dynamic AMOLED οθόνη των 6,8″ με το 19:9 aspect ratio είναι απολαυστική στη χρήση, ειδικά σε landscape mode, αν και η συσκευή σίγουρα δε σχεδιάστηκε για χρήση με το ένα χέρι. Υποστηρίζει HDR10+, έχει ανάλυση 1440 x 3040 pixels και υποστηρίζει Always-On λειτουργία, φυσικά. Να υπενθυμίσουμε πως τα Note 10 και Note 10+ είναι αδιάβροχα σύμφωνα με το IP68 πρότυπο. Στο εσωτερικό της συσκευής υπάρχει το Exynos 9825 chipset της Samsung, προσφέροντας κορυφαίες επιδόσεις σε οποιαδήποτε εφαρμογή και άνετο multitasking, σε συνδυασμό με τα 12GB RAM και τον ταχύτατο εσωτερικό χώρο αποθήκευσης των 256GB ή 512GB(επεκτείνεται μέσω microSD έως 1TB). Η GPU είναι η Mali-G76 MP12 που φυσικά δε θα δυσκολευθεί απέναντι σε κανένα 3D game και ταιριάζει ιδανικά με τον επεξεργαστή. Από πλευράς συνδεσιμότητας έχουμε τα πάντα εκτός από IR blaster, αλλά λίγοι θα δυσαρεστηθούν με αυτό. Περισσότερους, ίσως, ενοχλήσει η απουσία audio jack, αλλά τα Type-C ακουστικά της AKG που θα βρουν στη συσκευασία θα αμβλύνουν, κάπως, τον “πόνο”… Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι μέσα στην οθόνη και λειτουργεί με υπέρηχους, με ακρίβεια και ταχύτητα.

    Samsung Galaxy Note 10-Plus-4

    Περνώντας στην κάμερα, που είναι ακόμα ένα ισχυρό “όπλο” του Note 10+, βρίσκουμε τρείς φακούς σε κάθετη διάταξη, με αισθητήρες 12+12+16MP. Ο πρώτος είναι wide με μεταβλητό διάφραγμα, OIS, DPPDAF, ο δεύτερος είναι tele με 2x optical zoom, 10x digital zoom, OIS και PDAF και ο τρίτος είναι ultra-wide με Super Steady Video δυνατότητα. Συνδυάζονται με μια ToF 3D VGA κάμερα που βρίσκεται δίπλα τους, μαζί με το flash. Η οπίσθια κάμερα έχει δεκάδες δυνατότητες και λειτουργίες ενώ μπορεί να κάνει λήψη 4K video στα 30/60 FPS, 1080p video έως και στα 240FPS και 720p video έως και στα 960 FPS, αλλά και dual video recording, stereo sound recording. Όσο για την εμπρόσθια, έχει αισθητήρα 10MP και συνδυάζεται με φακό f/2.2, με DPPDAF και δυνατότητα dual video call αλλά και λήψη video 4K στα 30FPS.

    Samsung Galaxy Note 10-Plus-3

    Τέλος, στον τομέα του ήχου έχουμε διπλά stereo ηχεία και υποστήριξη Dolby Atmos ενώ η μπαταρία των 4.300mAh μπορεί να φορτιστεί ταχύτατα χάρη στον 45W φορτιστή, (πωλείται ξεχωριστά) αλλά και ασύρματα (Qi/PMA) στα 15W, ενώ το Note 10+ μπορεί να λειτουργήσει και σαν powerbank, με το reverse wireless charging να αγγίζει τα 9W.

    Το Samsung Galaxy Note 10+ είναι ο αδιαμφισβήτητος κυριάρχος στην αγορά των smartphones αυτή τη στιγμή και θα απολαύσει το θρόνο για αρκετό καιρό, με τη Samsung να μην έχει κάνει σχεδόν καμία έκπτωση κατά το σχεδιασμό και τον εξοπλισμό του. Εν αναμονή του μεγάλου αντιπάλου από την Apple που πλησιάζει, αλλά και του Mate 30 Pro της Huawei που θα αποκαλυφθεί σε λίγες ημέρες, των μόνων συσκευών που θα μπορέσουν να “κοιτάξουν στα μάτια” το νέο Note. Διαθέσιμο ήδη στην ελληνική αγορά έναντι 1.149 ευρώ για την 256/12GB έκδοση και 1.249 ευρώ για την 512/12GB. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»