12.7 C
Cyprus
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Η Samsung Electronics αποκαλύπτει την 2020 QLED 8K TV στη CES

    Η Samsung Electronics παρουσίασε την επόμενη γενιά της σειράς QLED 8K στη CES 2020 στο Λας Βέγκας, προσφέροντας μια ματιά από το μέλλον της τεχνολογίας οθονών. Η νέα σειρά, συνδυάζει πρωτοποριακές καινοτομίες που καθιστούν την εμπειρία θέασης πιο καθηλωτική, ενώ διαθέτει συνδεδεμένες λειτουργίες για ολοκληρωμένο lifestyle, προσφέροντας την απόλυτη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας.

    Η σειρά 2020 QLED 8K παρέχει στους καταναλωτές μια άνευ προηγουμένου εμπειρία θέασης και απαράμιλλη ενσωμάτωση στο έξυπνο σπίτι. Αξιοποιεί την ισχύ της επαυξημένης τεχνολογίας AI (Τεχνητή Νοημοσύνη) για βελτίωση του ήχου, εικόνας και έξυπνων δυνατοτήτων. Επιπλέον, προσφέρει μια σειρά από έξυπνες λειτουργίες που υποστηρίζονται από το Tizen, καθιστώντας ευκολότερη από ποτέ τη χρήση των φωνητικών εντολών και την πρόσβαση σε νέες λειτουργίες όπως το Tap View, το Digital Butler και το Samsung Health.

    Η νέα, κορυφαία Q950 QLED 8K TV αποτελεί επιστέγασμα διαφορετικών καινοτομιών. Πρόκειται για την πρώτη τηλεόραση στη βιομηχανία που διαθέτει αυθεντικό ήχο surround, ανάλυση 8K που αγγίζει την πραγματικότητα και εκπληκτική και εξαιρετικά λεπτή σχεδίαση.

    Επαναπροσδιορίζοντας τη σχεδίαση της τηλεόρασης  

    Η Q950 ουσιαστικά εξαλείφει το περιθώριο (bezel) γύρω από την οθόνη για να δημιουργήσει μια αναλογία πραγματικής οθόνης και συνολικής επιφάνειας σώματος σχεδόν 99 τοις εκατό, τη μεγαλύτερη στην αγορά. Όταν κοιτούν από τρία ή τεσσεράμισι μέτρα μακριά, οι καταναλωτές βιώνουν ένα εντυπωσιακό εφέ Infinity Screen, όπου τα περιθώρια της οθόνης φαίνεται να εξαφανίζονται. Το αποτέλεσμα είναι μια ακόμη πιο καθηλωτική εμπειρία θέασης που εξαλείφει τα όρια μεταξύ της τηλεόρασης και του περιβάλλοντος χώρου.

    Επιπλέον, η Q950 είναι μόνο 15 χιλιοστά λεπτή σε όλη την οθόνη. Σε συνδυασμό με μία εντελώς επίπεδη μαύρη οθόνη, η Q950 μπορεί να τοποθετηθεί απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τον τοίχο ή να δημιουργήσει μια εντυπωσιακή φυσική παρουσία στο χώρο όταν τοποθετηθεί σε βάση.

    Επαναπροσδιορίζοντας την ποιότητα της εικόνας

    Η σειρά 2020 QLED 8K αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της Samsung να οδηγήσει την βιομηχανία της τηλεόρασης στην υλοποίηση, υιοθέτηση και αναπαραγωγή αναλύσεων 8K. Κάθε μοντέλο στη σειρά θα πληροί τις απαιτήσεις των Πιστοποιημένων Προδιαγραφών της Ένωσης 8K καθώς και του 8K Ultra HD Display Definition του CTA.

    Ταυτόχρονα, η σειρά QLED 8K είναι από τις πρώτες στη βιομηχανία που υποστηρίζουν την αναπαραγωγή του εγγενούς περιεχομένου ανάλυσης 8K. Το 2020, οι καταναλωτές θα μπορούν να απολαμβάνουν και να μεταδίδουν (streaming) AV1 codec videos που έχουν κινηματογραφηθεί σε 8Κ, σε τηλεοράσεις QLED 8K. Όλες οι τηλεοράσεις Samsung της σειράς 2020 8K θα διατίθενται με αυτήν την ενσωματωμένη δυνατότητα.

    Επιπλέον, η Samsung συνεργάζεται με εταιρείες, όπως το YouTube, για να ανοίξει το δρόμο στη μετάδοση εγγενούς περιεχομένου 8K.

    Πέραν της σύστασης του οικοσυστήματος 8K σε ολόκληρη την βιομηχανία της τηλεόρασης, η σειρά QLED 8K βοηθά τους καταναλωτές να απολαύσουν τη δύναμη της ανάλυσης 8K ακόμα και όταν παρακολουθούν περιεχόμενο χαμηλότερης ανάλυσης. Με βάση την ισχυρή τεχνολογία ημιαγωγών της Samsung, ο επεξεργαστής επόμενης γενιάς Quantum Processor 8Q της Q950 διαθέτει βελτιωμένες AI δυνατότητες αναβάθμισης που χρησιμοποιούν τη τεχνολογία εκμάθηση μηχανής για να αναλύσουν και να προσδιορίσουν τα χαρακτηριστικά των στοιχείων εικόνας (pixels). Στη συνέχεια, αποκαθιστά διάφορα στοιχεία της εικόνας για να δημιουργήσει μια αψεγάδιαστη εικόνα 8Κ, ανεξάρτητα από την πηγή περιεχομένου.

    Η Q950 αξιοποιεί, επίσης, τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης για να διασφαλίσει πως τίποτα δεν αποσπά την προσοχή των θεατών από το περιεχόμενο. Ενώ οι παραδοσιακοί αισθητήρες τηλεόρασης μπορούν μόνο να προσαρμόσουν τη φωτεινότητα της οθόνης ανάλογα με το φωτισμό του περιβάλλοντος μέσα στο δωμάτιο, η τεχνολογία Adaptive Picture φροντίζει για τη διαχείριση του φωτός σε κάθε σκηνή ανεξάρτητα, διασφαλίζοντας ότι η τηλεόραση μπορεί να αποδίδει ποιοτική και πλούσια σε πληροφορία και λεπτομέρεια εικόνα σε φωτεινά δωμάτια διατηρώντας παράλληλα τη χρωματική αντίθεση.

    Ένα άλλο συνηθισμένο ζήτημα για τη ροή περιεχομένου προς τους καταναλωτές είναι η ταχύτητα της σύνδεσης στο διαδίκτυο. Το AI ScaleNet εξασφαλίζει μια ομαλή ροή σύνδεσης (streaming) βελτιστοποιώντας το διαθέσιμο εύρος ζώνης δικτύου. Συμπιέζει το περιεχόμενο καθώς αποδεσμεύεται από τον πάροχο περιεχομένου και στη συνέχεια το αποκαθιστά, αφού φτάσει στην τηλεόραση, για να μειώσει αποτελεσματικά στο μισό το εύρος ζώνης που απαιτείται, ώστε να υπάρχει συνεχής ροή περιεχομένου. Η Samsung Electronics συνεχίζει να συνεργάζεται με την Amazon για αυτή τη λειτουργία, χρησιμοποιώντας το AI ScaleNet για να μετατρέψει την  τυπική ευκρίνεια σε 4K στο Prime Video.

    Νέα πνοή στην απόδοση του ήχου

    Με δεδομένο ότι ο ήχος είναι τόσο σημαντικός όσο η εικόνα όταν πρόκειται για μια καθηλωτική εμπειρία streaming, ο ήχος της  Q950 είναι από τους καλύτερους στην αγορά,  χρησιμοποιώντας ηχεία σε κάθε πλευρά της οθόνης, καθώς και sub-woofers στο πίσω μέρος. Όταν συνδυάζεται με την λειτουργία Object Tracking Sound+, η οποία χρησιμοποιεί λογισμικό βασισμένο σε AI για να συνδυάσει την κίνηση του ήχου με την κίνηση των αντικειμένων στην οθόνη, η Q950 μπορεί να προσφέρει καθαρό και διαυγή ήχο surround 5.1 καναλιών.

    Η Q950 μπορεί, επίσης, να ρυθμίσει την ένταση των διαλόγων αντισταθμίζοντας τον περιβάλλοντα θόρυβο που παράγεται πχ από ένα μπλέντερ ή μία ηλεκτρική σκούπα. Το 40% των Αμερικανών καταναλωτών υποστηρίζουν ότι οι ήχοι αυτοί τείνουν να τους αποσπούν την προσοχή ενώ παρακολουθούν τηλεόραση. Ο Active Voice Amplifier (AVA) ανιχνεύει αυτούς τους θορύβους και βελτιώνει αυτόματα την καθαρότητα της φωνής.

    Τέλος, η Q950 είναι σε θέση να χρησιμοποιεί τα ενσωματωμένα ηχεία της ως πρόσθετο ηχητικό κανάλι, όταν συνδέεται με μια ηχομπάρα της σειράς Q του 2020, όπως η Q800, που διακρίθηκε ως Best of Innovation στη CES 2020. Η λειτουργία Q Symphony συνδυάζει τον ήχο και από τις δύο συσκευές για να δημιουργήσει ένα δυναμικό και πολυδιάστατο ηχητικό περιβάλλον.

    Επαναπροσδιορίζοντας την εμπειρία θέασης

    Οι καταναλωτές σήμερα έχουν πρόσβαση – και καταναλώνουν – περισσότερο περιεχόμενο streaming από ποτέ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η σειρά τηλεοράσεων 2020 QLED 8K  προσφέρει μοναδικά χαρακτηριστικά που βοηθούν τους καταναλωτές να απολαμβάνουν καλύτερα το περιεχόμενό τους και να αλληλεπιδρούν με τις διαφορετικές συσκευές τους.

    Το 2020, το Bixby, ο φωνητικός βοηθός της Samsung, γίνεται ακόμα πιο έξυπνος. Οι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιούν την τηλεόρασή τους για να αλλάξουν την  ατμόσφαιρα ενός δωματίου. Για παράδειγμα,  αν ζητήσουν από το Bixby να δημιουργήσει μια ήρεμη ατμόσφαιρα, τότε η τηλεόραση θα εμφανίσει ένα χαλαρωτικό σκηνικό στην οθόνη.

    Επαναπροσδιορίζοντας τον Συνδεδεμένο Τρόπο Ζωής

    Η σειρά 2020 QLED 8Κ περιγράφει τους εξελισσόμενους τρόπους με τους οποίους οι καταναλωτές χρησιμοποιούν σήμερα οθόνες μέσω καινοτόμων νέων δυνατοτήτων που ενσωματώνονται στους σύγχρονους τρόπους ζωής.

    Καθώς τέσσερις στους πέντε ανθρώπους δεν ασκούνται αρκετά τακτικά, η Samsung έχει αναπτύξει μια λύση fitness και ευεξίας που σχεδιάστηκε για να ταιριάζει στα πολυάσχολα προγράμματα των καταναλωτών. Η Q950 χρησιμεύει ως ο κεντρικός κόμβος για τη φυσική κατάσταση στο σπίτι μέσα από την παρουσία του Samsung Health στην τηλεόραση. Μέσω του Samsung Health στη Q950, οι καταναλωτές θα μπορούν να δουν τις δραστηριότητές τους, να παρακολουθούν την πρόοδό τους και να επιδιώκουν κοινούς στόχους γυμναστικής με όλη την οικογένεια. Επιπλέον, θα έχουν πρόσβαση σε δωρεάν και αποκλειστικό περιεχόμενο από κορυφαίους συνεργάτες, όπως οι: Calm, FitPlan, Jillian Michaels, Echelon, Obe Fitness και Barre 3 και πολλοί άλλοι.

    Οι περισσότεροι καταναλωτές χρησιμοποιούν τις κινητές συσκευές τους ενώ παρακολουθούν περιεχόμενο στις τηλεοράσεις τους, παρόλο που μπορεί να είναι δύσκολο κάποιος να βλέπει παράλληλα δύο οθόνες. Το Multi-View διασφαλίζει ότι δεν θα χάσουν τίποτα σε καμία από τις οθόνες, προβάλλοντας την οθόνη της κινητής συσκευής στην τηλεόραση, παράλληλα με ένα ξεχωριστό παράθυρο με το τηλεοπτικό τους περιεχόμενο. Με 14 διαφορετικά layouts, οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν την εμπειρία θέασής τους, από τη θέαση δίπλα-δίπλα στη θέαση εικόνας-μέσα-σε-εικόνα μαζί με πολλές άλλες επιλογές.

    Για τη δημιουργία μιας ακόμα πιο βελτιστοποιημένης εμπειρίας για τους καταναλωτές, η Q950 προσφέρει και νέους τρόπους για το mirroring της κινητής συσκευής και τον έλεγχο των οικιακών συσκευών. Η εφαρμογή Tap View δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να προβάλλουν την οθόνη του smartphone τους στην τηλεόραση μόλις αγγίζουν τις δύο συσκευές μαζί. Και με τον Digital Butler, ο καταναλωτής μπορεί να ελέγχει περισσότερες συσκευές από ποτέ, χρησιμοποιώντας τεχνολογία υπερύθρων για την ανίχνευση και τον έλεγχο συσκευών μη-IoT μέσα στο σπίτι.

    Related Articles

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»