12.7 C
Cyprus
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Η συλλογή του Netflix από ταινίες, σειρές και ντοκιμαντέρ σχετικές με το κίνημα #BlackLivesMatter

    Μετά την πολύκροτη δολοφονία του Τζορτζ Φλόυντ, έγινε εξαιρετικά επίκαιρο το ζήτημα των φυλετικών διακρίσεων κατά των μαύρων. Το κίνημα #BlackLivesMatter άγγιξε όχι μόνο τις άδικες δολοφονίες μαύρων αλλά και τις διακρίσεις και τα στερεότυπα που καλά κρατούν για εκείνους. Μέχρι και στον κινηματογράφο και την τηλεόραση υπάρχουν κατάλοιπα των αυτών φυλετικών στερεοτύπων και της έλλειψης επαρκούς εκπροσώπησης.

    Το Netflix εγκαινιάζει την συλλογή #BlackLivesMatter

    netflix blacklivesmatter
    To ντοκιμαντέρ 13th της Ava DuVernay.

    Πολλά brands και celebrities έχουν ταθεί υπέρ του κινήματος και κόντρα στον ρατσισμό. Οι streaming service πλατφόρμες έχουν κάνει και αυτές τις κινήσεις τους, με το HBO MAX να αποσύρει προσωρινά από την βιβλιοθήκη της την ταινία «Όσα Παίρνει ο Άνεμος» λόγω φυλετικών διακρίσεων (διαβάστε εδώ γιατί λήφθηκε αυτή η απόφαση και πως εξγηγείται). Αυτή τη φορά, το Netflix, αποφασίζει να φτιάξει μία playlist με ταινίες, σειρές και ντοκιμαντέρ σχετικές με το κίνημα #BlackLivesMatter. Με το σύνθημα #BlackStoryTellingMatters, μας υπενθυμίζει ότι είναι πολύ σημαντικό να ακούμε αφηγήσεις για τις ζωές των μαύρων όχι μόνο από την μεριά των λευκών.

    Έτσι, το Netflix εγκαινίασε την ταινιοθήκη “Black Lives Matter” όπου καλεί τους χρήστες να εξερευνήσουν την συλλογή από ταινίες, σειρές και ντοκιμαντέρ με θέμα την φυλή και την εμπειρία των Αφροαμερικανών.

    “Κατανοώντας ότι η συστημική αλλαγή θα πάρει καιρό να γίνει – κάνουμε ένα βήμα μπροστά αναδεικνύοντας δυναμικές και περίπλοκες αφηγήσεις σχετικές με την εμπειρία του να είναι κανείς μαύρος” αναγράφεται στο επίσημο προφίλ του Netflix στο Twitter.

    Μεταξύ τους τα βρείτε τίτλους όπως την ταινία του Spike Lee Da 5 Bloods, το βραβευμένο με Oscar Moonlight καθώς και το ντοκιμαντέρ 13th. Μπορείτε να βρείτε την συλλογή πληκτρολογώντας “Black Lives Matter” στην μπάρα αναζήτησης του Netflix ή να κάνετε κλικ εδώ: netflix.com/blacklivesmatter.

    Δείτε ακόμη: Η δική μας λίστα με 10 αντιρατσιστικές ταινίες σχετικές με τις φυλετικές διακρίσεις κατά των μαύρων

    Related Articles

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»