18.7 C
Cyprus
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Η Intel σχεδιάζει πανίσχυρο επεξεργαστή Xeon με… 60 πυρήνες!

    H Intel ως γνωστόν έχει ρίξει το βάρος στην περαιτέρω ανάπτυξη των Core processors που απευθύνονται στο ευρύ καταναλωτικό κοινό και σε επεξεργαστές Xeon που αφορούν επιχειρήσεις και τροφοδοτούν συστήματα που αναλαμβάνουν βαριές υπολογιστικές εργασίες. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές που μας έρχονται από πηγές της αγοράς, η Intel έχει στα σκαριά έναν παντοδύναμο επεξεργαστή που αναμένεται να επαναπροσδιορίσει την έννοια «πολυπύρηνος», καθώς λέγεται ότι θα φέρει… 60 πυρήνες!

    Intel Xeon Knights Landing

    Το νέο «κτήνος» της Intel θα βασίζεται σε μία νέα τεχνολογία, η οποία φέρει την ονομασία Knight’s Landing. Η συγκεκριμένη τεχνολογία πρόκειται ουσιαστικά για την τελευταία λέξη στον τομέα του parallel computing και έχει αναπτυχθεί για να διαχειρίζεται βαριές διεργασίες που απαιτούν ατελείωτη επεξεργαστική ισχύ. Αν και οι πληροφορίες που έχουμε για αυτό είναι λιγοστές, ο συγκεκριμένος Xeon processor θα απαρτίζεται από 8 δισεκατομμύρια τρανζίστορ, παράγωντας 3 teraflops ωμής υπολογιστικής δύναμης, τα οποία όμως διπλασιάζονται λόγω της νέας αρχιτεκτονικής. Οι νέοι Xeon που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα εργαστήρια της Intel θα μπορούν να υποστηρίξουν έως και 400GB μνήμης RAM (τεχνολογίας DDR4). Για να μην σας ζαλίζουμε με δεκάδες τεχνικές λεπτομέρειες αυτό ποσοτικά μεταφράζεται σε bandwidth που θα αγγίζει τα 90GB/s!

    knightslanding

    Η συγκεκριμένη τεχνολογία απευθύνεται για καθαρά enterprise χρήση και είναι πολύ δύσκολο να δούμε έναν τόσο ισχυρό πολυπύρηνο να φτάνει στον μέσο καταναλωτή. Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει το πώς μπορεί να είναι τα πράγματα στον κόσμο της τεχνολογίας σε καμιά δεκαριά χρόνια από σήμερα, καθώς οι συγκεκριμένοι Xeon δεν αποκλείεται να ανοίξουν το δρόμο σε μία νέα εποχή του computing

    Related Articles

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»