16.7 C
Cyprus
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Kaspersky: Το 28% των γονέων ανησυχεί για το επιβλαβές διαδικτυακό περιεχόμενο, αποδεικνύοντας ότι το λογισμικό γονικού ελέγχου είναι αναγκαίο!

    Σύμφωνα με τo Kaspersky Family Report, πάνω από ένας στους τέσσερις (28%) γονείς με παιδί ηλικίας μεταξύ επτά και 12 ετών θεωρούν το επιβλαβές (βίαιο ή σεξουαλικό) περιεχόμενο ως τον σημαντικότερο κίνδυνο που αντιμετωπίζουν τα παιδιά ενώ βρίσκονται online. Το επιβλαβές περιεχόμενο μπορεί να βρεθεί παντού στο Διαδίκτυο, ακόμη και ως διαφήμιση σε κάποια εφαρμογή. Το Kaspersky Safe Kids for Windows απέσπασε πρόσφατα το Βραβείο 2019 AV-Comparatives Approved Parental Control και βοηθά τα παιδιά να προστατεύονται από ακατάλληλο περιεχόμενο.

     Το επιβλαβές και ακατάλληλο για ανηλίκους περιεχόμενο αυξάνεται διαρκώς και με ταχύτατους ρυθμούς. Για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος τα παιδιά τους να συναντήσουν ακατάλληλο περιεχόμενο, το 28% των γονέων προσπαθεί να ρυθμίσει τον χρόνο που τα παιδιά δαπανούν online. Περίπου οι μισοί (58%) αισθάνονται ότι πρέπει να ελέγχουν ή να επιβλέπουν την online περιήγηση των παιδιών τους και τη χρήση του Διαδικτύου. Τα παιδιά μπορεί να συναντήσουν τέτοιο περιεχόμενο κατά λάθος και το λογισμικό γονικού ελέγχου μπορεί να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους εμφάνισης επιβλαβούς περιεχομένου. Ωστόσο, είναι επίσης γεγονός ότι κάθε λύση γονικού ελέγχου αποδίδει διαφορετικά και δεν είναι εύκολο για τους γονείς να επιλέξουν την κατάλληλη για αυτούς. Για να βρει το καλύτερο εργαλείο για την προστασία των παιδιών που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, κάθε χρόνο η AV-Comparatives πραγματοποιεί δοκιμές πιστοποίησης για διάφορους παρόχους λογισμικού γονικού ελέγχου. Για να πιστοποιηθεί ένα προϊόν που έχει αναλυθεί πρέπει να αποκλείει τουλάχιστον το 98% των πορνογραφικών ιστότοπων, να έχει ελάχιστα false alarms σε ιστότοπους φιλικούς προς τα παιδιά και να μην έχει σοβαρά ανεπίλυτα σφάλματα (ή ελλείψεις σχεδιασμού) κατά την αναθεώρηση.

    Όπως δείχνουν τα πρόσφατα αποτελέσματα των δοκιμών, η Kaspersky είναι ο μόνος πάροχος μεταξύ έξι συμμετεχόντων που έλαβε πιστοποίηση από την AV-Comparatives. Το Kaspersky Safe Kids έχει αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων συμμετεχόντων λόγω της βελτιωμένης τεχνολογίας φιλτραρίσματος περιεχομένου. Η τεχνολογία συνδυάζει διάφορες προσεγγίσεις που επιτρέπουν υψηλό επίπεδο αναγνώρισης ακατάλληλου περιεχομένου: περιλαμβάνει τόσο ευρετικές προσεγγίσεις όσο και μηχανική μάθηση (ML). Χρησιμοποιούνται ευρετικές προσεγγίσεις όταν είναι απαραίτητο να αναλυθεί ο κώδικας HTML ενός ιστότοπου (πίνακες, επικεφαλίδες, παράγραφοι κ.λπ.). Ενώ με τη βοήθεια της μηχανικής μάθησης, η τεχνολογία φιλτραρίσματος εμπλουτίζεται από τα πιο ακριβείς ευρετικές προσεγγίσεις.

    «Τα τελευταία χρόνια, προσθέσαμε αρκετές νέες γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης της Αραβικής, στο εργαλείο φιλτραρίσματός μας. Έχουμε επίσης εργαστεί για την αναγνώριση συγκεκριμένου περιεχομένου, το οποίο είναι μερικές φορές δύσκολο να αναγνωριστεί μέσα σε καθεμία από τις κατηγορίες που παρουσιάζονται στο προϊόν. Προσπαθούμε να πιάσουμε νέες τάσεις γύρω από το ακατάλληλο περιεχόμενο σε καθημερινή βάση για να βελτιώνουμε το προϊόν μας. Με αυτόν τον τρόπο, βοηθάμε τους γονείς να εκπαιδεύουν σωστά τα παιδιά τους. Όλες αυτές οι βελτιώσεις στοχεύουν στην ενίσχυση της ασφάλειας των παιδιών ενώ κάνουν χρήση του διαδικτύου», σχολιάζει ο Konstantin Ignatiev, επικεφαλής Ανάλυσης Περιεχομένου & Έρευνας στην Kaspersky.

    Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Kaspersky Safe Kids και τις δυνατότητές του είναι διαθέσιμες εδώ.

    Η επιλογή της σωστής εφαρμογής γονικού ελέγχου για τους γονείς δεν είναι ένα απλό έργο και είναι ακόμη πιο δύσκολο να εξηγήσουμε στα παιδιά γιατί ένα τέτοιο λογισμικό είναι απαραίτητο. Η Kaspersky συνιστά τα παρακάτω:

    • Βεβαιωθείτε ότι οποιοδήποτε λογισμικό γονικού ελέγχου που επιλέγετε να εγκαταστήσετε αναπτύσσεται από μια αξιόπιστη εταιρεία, έτσι ώστε να είστε βέβαιοι ότι το παιδί σας θα παραμείνει ασφαλές online.
    • Ελέγξτε εάν το λογισμικό γονικού ελέγχου έχει τη δυνατότητα απομακρυσμένης ρύθμισης της εφαρμογής. Αυτό παρέχει τη δυνατότητα προσαρμογής των ρυθμίσεων ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
    • Ελέγξτε ότι η εφαρμογή διαθέτει διάφορες επιλογές για τον έλεγχο των δραστηριοτήτων του παιδιού σας στο διαδίκτυο – όπως μπλοκάρισμα, προειδοποίηση ή απλή συλλογή δεδομένων. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να βρείτε τη σωστή επιλογή που λειτουργεί καλύτερα για εσάς και τα παιδιά σας.
    • Ελέγξτε την ποικιλία των δυνατοτήτων που προσφέρει το λογισμικό γονικού ελέγχου. Για παράδειγμα, είναι καλή πρακτική η προστασία των παιδιών σας όχι μόνο στο διαδίκτυο, αλλά και στον πραγματικό κόσμο. Αυτό μπορεί να γίνει με την παρακολούθηση της θέσης τους μέσω GPS, καθώς και με τον καθορισμό της περιοχής και της ώρας που το παιδί σας πρέπει να βρίσκεται σε ένα συγκεκριμένο μέρος (για παράδειγμα, σχολείο, εξωσχολικές δραστηριότητες κ.λπ.).
    • Πριν εγκαταστήσετε το λογισμικό γονικού ελέγχου στη συσκευή του παιδιού, μην αποκρύψετε το γεγονός ότι θα μπορείτε να βλέπετε πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητές του. Προσπαθήστε να καταλήξετε σε συμφωνία για την εγκατάσταση αυτού του λογισμικού στη συσκευή του παιδιού σας.

    Related Articles

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»