21.7 C
Cyprus
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
More

    Lord of the Rings: Σοκάρει το ευτελές ποσό που έδωσε η Embracer για να αποκτήσει το “χρυσό” franchise

    Το Lord of the Rings αποτελεί ένα «χρυσό» franchise και θα αναμέναμε η απόκτησή του να στοιχίζει εξωφρενικά ακριβά! Η αλήθεια είναι όμως ότι οι πρόσφατες αποκαλύψεις ανατρέπουν τα δεδομένα, αφού η Embracer Group φαίνεται ότι πέτυχε ένα deal σε τιμή ευκαιρίας.

    Πιο συγκεκριμένα, ο σουηδικός gaming κολοσσός κατάφερε να αποκτήσει τα δικαιώματα για τα “Lord of the Rings” και “The Hobbit” το προηγούμενο καλοκαίρι. Επιτέλους, η εταιρεία έκανε γνωστό το ποσό που πλήρωσε, αποκαλύπτοντας μια συμφωνία άξια να συζητηθεί. Η εταιρεία με έδρα το Karlstad επιβεβαίωσε ότι δαπάνησε 4,2 δισεκατομμύρια σουηδικές κορόνες, δηλαδή 395 εκατομμύρια δολάρια με τις σημερινές τιμές μετατροπής, για να αποκτήσει την Middle-Earth Enterprises από την εταιρεία Saul Zaentz τον περασμένο Αύγουστο.

    Τη στιγμή που ανακοινώθηκε η συμφωνία, οι εμπλεκόμενοι Embracer και Saul Zaentz αρνήθηκαν να γνωστοποιήσουν πόσο είχε πουληθεί το “Lord of the Rings”. Ωστόσο, οι εκτιμήσεις εκείνη την εποχή προέβλεπαν ότι τα δικαιώματα – τα οποία περιλαμβάνουν παγκόσμια δικαιώματα για ταινίες, βιντεοπαιχνίδια, επιτραπέζια παιχνίδια, εμπορεύματα, θεματικά πάρκα και θεατρικές παραγωγές – άξιζαν έως και 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Αποδεικνύεται όμως ότι η πραγματικότητα δεν ήταν αυτή. Αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι η Amazon φημολογείται ότι πλήρωσε 250 εκατομμύρια δολάρια μόνο για τα δικαιώματα της τηλεοπτικής σειράς “The Rings of Power”, την οποία πήρε απευθείας από το J.R.R. Tolkien estate (το δικαίωμα να κάνει μια τηλεοπτική σειρά “LOTR” μεγαλύτερη από οκτώ επεισόδια ήταν ένα από τα λίγα συμφέροντα του franchise που δεν ανήκε στον Saul Zaentz). Η Amazon Games έχει επίσης συνάψει τη δική της συμφωνία με την Embracer για την ανάπτυξη ενός νέου τεράστιου multi-player online game, που βασίζεται στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

    Το ποσό που δόθηκε για την Middle-Earth Enterprises αποκαλύφθηκε στην ετήσια έκθεση της Embracer, η οποία έρχεται μόλις μια εβδομάδα αφότου ο όμιλος παιχνιδιών αποκάλυψε ένα επιθετικό πρόγραμμα μείωσης του κόστους, συμπεριλαμβανομένων απολύσεων, κλεισίματος στούντιο παιχνιδιών, ενοποιήσεων και αναδιαρθρώσεων.

    Διαβάστε επίσης:

    Πάνω από 500 εκατ. δολάρια τα έσοδα του Diablo Immortal σε ένα χρόνο

    Related Articles

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»