13.7 C
Cyprus
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Με αυτόν τον τρόπο η Apple θα καταστήσει τα μελλοντικά «Jet Black» iPhones λιγότερο επιρρεπή στις γρατσουνιές!

    Η Apple λέγεται ότι θα εγκαταλείψει το μεταλλικό σώμα των συσκευών της στα επόμενα iPhone που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά και θα επιστρέψει στο γυαλί, έτσι ώστε να μπορέσει να προσφέρει το χαρακτηριστικό της ασύρματης φόρτισης στο iPhone 8. Στο μέλλον όμως, δεν αποκλείεται να προσφύγει και στην προσθήκη κεραμικών υλικών, τα οποία λέγονται ότι παρουσιάζουν ακόμη μεγαλύτερη σκληρότητα από το γυαλί ή το αλουμίνιο. Στη πράξη, ένα iPhone το οποίο είναι κατασκευασμένο από κεραμικό υλικό δεν θα παρουσιάζει γρατσουνιές τόσο εύκολα.

    iphone-7-jet-black

    Μια συγκεκριμένη πληροφορία υποστηρίζει ότι η Apple θα στραφεί στο κεραμικό υλικό, γνωστό ως «ζιρκόνιο» για το iPhone, ένα υλικό που ήδη χρησιμοποιείται στο Apple Watch. Άλλωστε, πολλοί άλλοι κατασκευαστές, βασίζουν τις δικές τους θήκες για το iPhone σε αυτό το υλικό. Πρόσφατα, μια νέα πατέντα που κατοχυρώθηκε, υποδεικνύει ότι η εταιρεία έχει λάβει ιδιαίτερα σοβαρά το ζήτημα αυτό και όντως θα χρησιμοποιήσει κεραμικά υλικά στα προϊόντα της.

    iphone-sapphire-zirconia-ceramics-body-laser-polish-patent-2

    Η πατέντα, την οποία πρώτο εντόπισε το Patently Apple, φέρει τον τίτλο «Laser Polishing Ceramic Material» και αρχικά κατοχυρώθηκε στις 29 Ιουλίου του 2015. Αποδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, ότι η εταιρεία εδώ και αρκετό καιρό εξέταζε την πιθανότητα χρήσης κεραμικών υλικών στις συσκευές της. Η πατέντα αναφέρεται στο ζαφείρι και στο υλικό «ζιρκόνιο» και στην ουσία περιγράφει λεπτομερώς τη διαδικασία λείανσης του ζαφειριού που βασίζεται σε laser και την οποία πρόκειται να χρησιμοποιήσει η Apple.

    Σε περίπτωση που δεν θυμάστε, να αναφέρουμε ότι η Apple ήθελε να χρησιμοποιήσει ζαφείρι στις οθόνες των iPhone 6, αλλά αυτά τα σχέδια εγκαταλείφθηκαν. Αποδείχθηκε, ότι η κατασκευή του είδους του ζαφειριού που χρειάζεται η εταιρεία, τόσο από ποιότητα όσο και από ποσότητα, ήταν δύσκολη και χρονοβόρα.

    «Το κορούνδιο είναι μια κρυσταλλική μορφή του οξειδίου του αργιλίου και μπορεί να βρεθεί σε ποικίλα χρώματα, πολλά από τα οποία αναφέρονται με έναν γενικό όρο, ζαφείρι», τόνιζε η Apple στην προσπάθειά της να εξηγήσει γιατί το ζαφείρι είναι πολύ καλό υλικό για την κατασκευή smartphones. «Σε γενικές γραμμές, το ζαφείρι είναι ένα σκληρό υλικό, με βαθμό σκληρότητας στην κλίμακα του «Mohs» 9.0 και ως εκ τούτου είναι ικανό να αφήνει γρατσουνιές σε όλα τα υλικά. Εξαιτίας της σκληρότητάς του, το υλικό αυτό φαντάζει ως την ιδανικότερη επιλογή σε σχέση με άλλα», συμπληρώνει.

    Αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον με τη συγκεκριμένη πατέντα είναι ότι οι εικόνες που την συνοδεύουν περιλαμβάνουν ένα iPhone. Επιπλέον, η πατέντα υποδεικνύει ότι δεν θα έχει κατασκευαστεί από ζαφείρι μόνο η οθόνη της συσκευής. Το πίσω μέρος του iPhone, το πλήκτρο «Home» και το γυαλί της κάμερας θα μπορούν να κατασκευαστούν και αυτά από ζαφείρι. Αυτό το design του iPhone, όχι μόνο θα επιτρέψει στη συσκευή να προσφέρει το χαρακτηριστικό της ασύρματης φόρτισης, αλλά θα το κάνει να επιβιώνει και από πτώσεις ενώ ίσως δεν θα γρατσουνίζεται με τίποτα, όσο και να προσπαθήσετε. Ένα τέτοιο iPhone, ίσως δεν χρειαστεί καν να το τοποθετήσετε σε προστατευτική θήκη και μια «Jet Black» έκδοση της συσκευής θα παραμένει σε άριστη κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

    iphone-sapphire-zirconia-ceramics-body-laser-polish-patent-1

    Όπως συμβαίνει πάντα με τις πατέντες, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι πότε η Apple θα ξεκινήσει να παράγει τέτοια smartphones, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη ότι κανένας δεν κατασκευάζει αυτή τη στιγμή το είδος του ζαφειριού που χρειάζεται η Apple, προκειμένου να μπορέσει να το επεξεργαστεί για τις δικές της ανάγκες με χρήση laser.

    Related Articles

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»