14.7 C
Cyprus
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ! Hackers εγκαθιστούν malware μέσω του χάρτη των κρουσμάτων του Κορονοϊού!

    Οι hackers φαίνεται ότι δεν σταματούν ποτέ, ακόμη και τώρα που ο κόσμος βρίσκεται στη δίνη του Κορονοϊού (COVID-19), καθώς ψάχνουν συνεχώς ευκαιρίες για να φέρουν εις πέρας τις  παράνομες πράξεις τους. Πραγματικά, υπάρχουν στιγμές που δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο, καθώς πλέον μπορούν να εγκαταστήσουν malware ακόμη και μέσω του χάρτη που καταγράφει τα κρούσματα για τον Κορονοϊό!

    Επειδή λόγω της παγκόσμιας ανησυχίας που έχει κυριεύσει τους περισσότερους κατοίκους του πλανήτη αυτή τη στιγμή, πολλοί είναι εκείνοι που κοιτάζουν τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανά τον κόσμο. Είναι ένας χρήσιμος χάρτης που βοηθάει τους επιστήμονες αλλά και τους απλούς πολίτες έτσι ώστε να έχουν μια καλύτερη εικόνα για την ιδιάζουσα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Παρόλα αυτά, οι hackers δεν χάνουν ευκαιρία και δημιουργώντας κλώνους του αυθεντικού χάρτη (τον οποίο μπορείτε να δείτε κάνοντας click εδώ), δημιουργούν fake websites (όπως είναι για παράδειγμα τα coronavirus-real-map.com ή coronavirus-realtime.com), μέσω των οποίων ξεγελούν τον χρήστη και τον πείθουν να προχωρήσει στην εγκατάσταση applications και αρχείων, τα οποία εν συνεχεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κλέψουν δεδομένα και ουσιαστικά να εισβάλλουν σε τομείς του λειτουργικού συστήματος.

    Εάν σας ενδιαφέρει ο συγκεκριμένος χάρτης τω κρουσμάτων για τον COVID-19 δώστε προσοχή για να μην την πατήσετε… εάν το URL σας έχει την διεύθυνση: arcgis.com, τότε δεν έχετε το παραμικρό πρόβλημα.

    Related Articles

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»