15.7 C
Cyprus
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    Μην Ανοίγεις την Πόρτα – Πώς βίωσαν τη νέα ταινία των Unboxholics δύο σούπερ fans!

    Οι Unboxholics αναμφίβολα έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στον κόσμο της τεχνολογίας, του gaming και της ευρύτερης ελληνικής geek και pop culture σκηνής, καθώς από το 2012 που εμφανίστηκαν στο προσκήνιο κατάφεραν να δημιουργήσουν τη δική τους σχολή (εάν δεν τους γνωρίζετε μάλλον θα ζούσατε όλο αυτό το διάστημα σε κάποιο Vault του Fallout). Ο Σάκης και ο Αλέξανδρος Καρπάς και το υπόλοιπο team των Unboxholics, μέσα από τις άπειρες ώρες των live streaming τους, των unboxing videos τους, αλλά και μέσω του website: unboxholics.com, κατάφεραν να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση μας με τα media της τεχνολογίας και του gaming. Τα παιδιά από την Αριδαία περίπου 12 χρόνια ύστερα από το upload του πρώτου τους video εξακολουθούν να μας κρατούν συντροφιά, γνωρίζοντας ότι για αυτούς «sky is the limit» και βαδίζοντας στον ίδιο δημιουργικό δρόμο, συνεχίζουν να εξελίσσονται, να πειραματίζονται και να δοκιμάζουν συνεχώς νέα πράγματα.

    Μέσα από αυτή την ανάγκη και την αστείρευτη τους δίψα για περισσότερη δημιουργία και έκφραση (και ύστερα από 4 πρωτότυπες mini ταινίες horror και το interactive «Κουκλοθέατρο») γεννήθηκε η πρώτη τους ταινία μεγάλου μήκους, ονόματι «Μην Ανοίγεις την Πόρτα», ένα ψυχολογικό θρίλερ που κόβει την ανάσα και φιλοδοξεί να καθηλώσει τους fans. Και μιας και το αναφέραμε, οι Unboxholics αποτελούν ένα «case study» για την ιδιαίτερη σχέση που έχουν αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια με την τεράστια fanbase τους, η οποία δεν σταματάει στιγμή να τους παρακολουθεί, να τους ακολουθεί και να τους στηρίζει σε κάθε τους βήμα. Άλλωστε, για πολλούς από τους fans το παρεάκι από την Αριδαία ήταν, είναι και θα είναι η «ψυχοθεραπεία» τους, η καλύτερη απόδραση από την πεζή και ενίοτε δύσκολη καθημερινότητα. H Άννα και η Αλεξία, δύο καρδιακές φίλες οι οποίες έχουν «μεγαλώσει» με τον Σάκη και τα υπόλοιπα παιδιά των Unboxholics κίνησαν γη και ουρανό για να παρακολουθήσουν από κοντά την avant-premiere του «Μην Ανοίγεις την Πόρτα» (η οποία πραγματοποιήθηκε στα Village Cinemas την Δευτέρα 22/4) και επειδή η γνώμη τους μετράει περισσότερο, τους ζητήσαμε να μας μιλήσουν για την εμπειρία που είχαν παρακολουθώντας από κοντά τη νέα ταινία των Unboxholics, παραθέτοντας την άποψη τους και περιγράφοντας τα συναισθήματα που τους ξύπνησε…

    Όπως μας ανέφερε η Αλεξία: «Έχουμε συνηθίσει την ομάδα των UNBOXCHOLICS να προσφέρει μεγάλες στιγμές στο κοινό τους που τόσο αγαπάνε αλλά αυτό που παρακολουθήσαμε χθες ήταν πέρα από κάθε φαντασία. Η νέα ταινία των Σάκη και Αλέξανδρου Καρπά με την συμμετοχή της ταλαντούχας Φωτεινής Λεβογιάννη και τη στήριξη εννοείται όλης της ομάδας, ήταν μια… (κομμένη) ανάσα για την ελληνική κινηματογραφική παραγωγή στο σύνολο της. Μια ταινία τρόμου που σίγουρα δανείζεται την ατμόσφαιρα από τα παιχνίδια τρόμου που τόσο αγαπάνε οι δημιουργοί και που αναμφίβολα έχουν κάνει τις Παρασκευές μας μια ιεροτελεστία για τον κόσμο των Horror games. Αυτό που με συγκλόνισε προσωπικά ήταν το πως μια παραγωγή 6 ατόμων κατάφερε να καθηλώσει μια αίθουσα με την απίστευτη μουσική του Κωνσταντίνου Αγέρη και το σκοτεινό dark wave soundtrack της Kid Moxie. Η μίξη των εγχόρδων στις πιο φρικιαστικές συχνότητες με την συνοδεία της άγριας φυσικής ομορφιάς της Ελλάδας, σε έκαναν να πετάγεσαι διαρκώς από την καρεκλά σου.»

    H Άννα από τη μεριά της συμπλήρωσε: «Είδαμε καταπληκτικά πλάνα, όμορφες και ομαλές μεταβάσεις σκηνών, αλλά το κυριότερο ήταν ότι η ταινία σου προκαλούσε μια συνεχόμενη ένταση πιάνοντας σου άγρια το χέρι, με στόχο να σε οδηγήσει στη λύτρωση. Σίγουρα δεν μπορούμε να παραλείψουμε την καταπληκτική ερμηνεία της Φωτεινής Λεβογιάννη που μας έφερε αβίαστα κοντά με τους φόβους και τα τραύματα ή και τις λάθος επιλογές μας. Η καθοδήγηση της ως προς τον Σάκη έφερνε μια ισορροπία στη δράση, φέρνοντας παράλληλα σε πρώτο πλάνο το μυστήριο της ιστορίας με τρόπο… μαεστρικό». Σχολιάζοντας το σενάριο, η Αλεξία τόνισε: «Το σενάριο, απλό, κατανοητό και αρκετά έξυπνο σου δημιουργούσε συνέχεια εικόνες για να μπαίνεις και εσύ όλο και πιο μέσα στη ψυχοσύνθεση των ηρώων», ενώ και οι δύο fans στάθηκαν στο γεγονός ότι στην ταινία υπήρχαν και αρκετά… «easter eggs» που αφορούσαν αποκλειστικά το UH community, ενώ μας προτείνουν να δούμε το video που υπάρχει στο κανάλι των Unboxholics και περιγράφει τα 3 χρόνια δημιουργίας που χρειάστηκαν για να ολοκληρώσουν την πρώτη τους μεγάλου μήκους ταινία.

    Ολοκληρώνοντας, τα δύο κορίτσια αναφέρθηκαν και στο μυστικό στο οποίο θεωρούν ότι οφείλεται η τεράστια επιτυχία των Unboxholics, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «Μια χούφτα ανθρώπων από μία μικρή γωνιά της Ελλάδας που κατάφερε και μπήκε στα σπίτια μικρών και μεγάλων κρατώντας τους συντροφιά και τους ενέπνευσε πως ανεξάρτητα που βρίσκεσαι και τι μέσα διαθέτεις, μπορείς να κάνεις μεγάλα πράγματα και να εκπληρώσεις τα όνειρα σου». Και αναμφίβολα το συστατικό της επιτυχίας είναι να πιστεύεις σε εσένα και να έχεις μέσα σου μπόλικη αγάπη και μεράκι για αυτό που κάνεις… Αυτή είναι άλλωστε και η φιλοσοφία που χαρακτηρίζει το τρελό παρεάκι της Αριδαίας που δεν σταματάει λεπτό να μας εκπλήσσει ευχάριστα… Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και αναμένουμε με ανυπομονησία να δούμε και το επόμενο δημιουργικό τους βήμα!

    • Βιωματικό Κείμενο: Αλεξία Σταύρου, Άννα-Μαρία Γούσια
    • Photos: Βίκυ Καραβάτσου
    • Επιμέλεια: Πέτρος Κυπραίος

    Κάντε click εδώ για να δείτε τους κινηματογράφους σε Κύπρο και Ελλάδα, στους οποίους παίζεται η νέα ταινία των Unboxholics.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»