17.7 C
Cyprus
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Μήπως ήρθε η ώρα για… upgrade σε καλύτερο πατίνι;

    Τα Χριστούγεννα είναι πάντα μια καλή ευκαιρία για ένα δώρο στον… εαυτό μας, που σίγουρα θα μας κάνει χαρούμενος αλλά και για να υποδεχθούμε τη νέα χρονιά έτοιμοι και “εξοπλισμένοι”. Αυτό αφορά και τα αγαπημένα μας ηλεκτρικά πατίνια, εννοείται! Είτε ήδη έχετε ένα “μικρό” μοντέλο, είτε ψάχνετε να αγοράσετε το πρώτο σας πατίνι για καθημερινή ή περιστασιακή μετακίνηση, έχουμε μια πρόταση να σας κάνουμε για την περίοδο των γιορτών. Πρόκειται για το Xiaomi Electric Scooter 4 Pro, το οποίο ανήκει στην 4η γενιά ηλεκτρικών πατινιών της εταιρείας και φέρει αισθητές βελτιώσεις από τα παλαιότερα μοντέλα!

    Το Xiaomi 4 Pro (για συντομία), το γνωρίζετε ήδη μάλλον, άλλωστε σας το έχουμε παρουσιάσει αναλυτικά πριν μερικούς μήνες εδώ. Η μεγαλύτερη αναβάθμισή του και κάτι που ζητούσαν αρκετοί λάτρεις της γκάμας της εταιρείας, είναι οι μεγαλύτεροι τροχοί των 10″. Τα ελαστικά είναι tubeless, με self-healing υλικό στο εσωτερικό τους, κάτι που σημαίνει οτι αν πατήσετε κάποιο καρφί ή μυτερό αντικείμενο, δεν θα χάσουν τον αέρα τους! Το υλικό “γεμίζει” το τρύπημα αυτόματα και έτσι μπορείτε να συνεχίσετε τη διαδρομή σας άνετα, μέχρι να μπορέσετε να αντικαταστήσετε το ελαστικό. Η μεγαλύτερη διάμετρος των τροχών σημαίνει και μεγαλύτερη ασφάλεια σε κακό οδόστρωμα και λακκούβες, όπως έχουμε αναλύσει και στο αφιέρωμά μας “Οδική ασφάλεια με πατίνι”.

    Για να αντισταθμίσει τους μεγαλύτερους τροχούς, η Xiaomi εξόπλισε το Xiaomi 4 Pro με ένα ισχυρό μοτέρ στον εμπρός τροχό, με μέγιστη ισχύ 700W, το οποίο μπορεί να ανεβάσει έναν ελαφρύ αναβάτη σε κλίσεις έως και 20%, με αρκετή ροπή. Η κατασκευή του σασί είναι στα γνώριμα, πολύ ποιοτικά επίπεδα που έχουμε συνηθίσει από την εταιρεία αλλά το deck είναι πιο φαρδύ και ιδανικό ακόμα και για αναβάτες με μεγάλα κάτω άκρα, μια επίσης σημαντική αναβάθμιση.

    Σε νέα θέση είναι και η θύρα φόρτισης, πιο ψηλά για να προστατεύεται από τα νερά και τις ακαθαρσίες του δρόμου, με μαγνητικό πορτάκι για εύκολη πρόσβαση και ασφάλιση. Μέσω αυτής επαναφορτίζεται η μεγάλη μπαταρία των 446Wh (σε περίπου 7 ώρες), η οποία θα σας δώσει έως και 55 Km αυτονομίας, υπό τις κατάλληλες συνθήκες. Ακόμα κι αν κάνετε “βαριά” χρήση με μεγαλύτερο φορτίο, όμως, θα έχετε σίγουρα μια αυτονομία κοντά στα 40 Km, υπερ-αρκετή για τις καθημερινές σας μικρο-μετακινήσεις! Η μπαταρία και όλα τα ηλεκτρονικά είναι αδιάβροχα και ενσωματώνουν όλες τις απαραίτητες προστασίες (από υπέρταση, υπερφόρτιση, βραχυκύκλωμα, θερμοκρασία, υπόταση κ.λπ.) για να έχετε το… κεφάλι σας ήσυχο.

    Τα φώτα είναι πιο ισχυρά από ποτέ, τόσο στο πίσω μέρος για ορατότητα από όσους σας ακολουθούν το βράδυ, όσο και εμπρός, με projector δέσμη και 2,5W ισχύ, για να κυκλοφορείτε άνετα και σε πλήρες σκοτάδι. Όσο για τα φρένα, αποτελούνται από ισχυρό δισκόφρενο 130mm πίσω και το e-brake εμπρός, μέσω του οποίου γίνεται και η πολυπόθητη ανάκτηση ενέργειας. Χάρη σε αυτήν μπορείτε να “κερδίσετε” ένα 5% αυτονομίας περίπου, κατά την επιβράδυνση, αλλά και να φρενάρετε με ασφάλεια σε γλιστερό οδόστρωμα. Τέλος, αναβαθμισμένο είναι και το app της Xiaomi, με το οποίο συνδέεται το 4 Pro μέσω Bluetooth και μπορείτε να δείτε την απόσταση, την ταχύτητα, τη στάθμη της μπαταρίας, να κάνετε ρυθμίσεις και firmware updates.

    Συνοπτικά, το Xiaomi Electric Scooter 4 Pro είναι το μεγαλύτερο μοντέλο που περίμεναν και ζητούσαν εδώ και χρόνια οι λάτρεις των πατινιών της εταιρείας. Διατηρεί τον επιτυχημένο σχεδιασμό του με την πανεύκολη (με ένα χέρι και μια κίνηση) αναδίπλωση, για εύκολη μεταφορά και αξιοπιστία. Έχει μεγάλους, 10″ τροχούς με tubeless, self-healing ελαστικά, ισχύ και ροπή για να “βγάζει” άνετα τις ανηφόρες στη διαδρομή σας και μια από τις μεγαλύτερες αυτονομίες στην κατηγορία του. Ιδανικό για αναβάθμιση, λοιπόν, αν έχετε κάποιο παλιότερο μοντέλο που δεν σας καλύπτει, αλλά και για “πρώτο” σας πατίνι, αν τώρα μπαίνετε στον κόσμο της μικροκινητικότητας! Και για χριστουγεννιάτικο δώρο, φυσικά, για τα αγαπημένα σας πρόσωπα, ενώ στη γκάμα της εταιρείας θα βρείτε και πιο προσιτά ηλεκτρικά πατίνια, που ξεκινούν από τα €399, όπως και τα απαραίτητα αξεσουάρ όπως κράνος (απαραίτητο!), ηλεκτρική τρόμπα, τσαντάκι μεταφοράς κ.λπ. Υποδεχθείτε το 2023 με το νέο, high-tech πατίνι σας!

    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»