20.7 C
Cyprus
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Νέα φωτογραφική μηχανή Alpha 7C Full-frame από τη Sony

     Η Sony ανακοίνωσε νέες προσθήκες στην εντυπωσιακή φωτογραφική σειρά της, μεταξύ των οποίων την Full-frame Alpha 7C φωτογραφική μηχανή (μοντέλο ILCE-7C).

    Η Alpha 7C είναι το μικρότερο και ελαφρύτερο full-frame σώμα φωτογραφικής μηχανής στον κόσμο με ασυμβίβαστη απόδοση, προηγμένο AF (αυτόματη εστίαση), δυνατότητες βίντεο 4K υψηλής ανάλυσης και πολλά άλλα.

    Νέα Alpha 7C: Fullframe Απόδοση χωρίς συμβιβασμούς σε compact Σχεδίαση

    Η νέα Alpha 7C συνδυάζει την full-frame ποιότητα εικόνας της Sony, τις προηγμένες δυνατότητες AF και τις ευέλικτες λειτουργίες λήψης βίντεο σε μια  εκπληκτικά ελαφριά και συμπαγή σχεδίαση. Η νέα φωτογραφική μηχανή διαθέτει έναν οπίσθιου φωτισμού full-frame αισθητήρα Exmor R CMOS 24-MP (αποτελεσματικότητα κατά προσέγγιση) 35mm και έναν επεξεργαστή εικόνας BIONZ X, προσφέροντας υψηλή ευαισθησία, εξαιρετική ανάλυση, 15-stop μεγάλο δυναμικό εύρος και υψηλής ταχύτητας επεξεργασία δεδομένων εικόνας.

    Με διαστάσεις μόλις 124,0mm x 71,1mm x 59,7mm (4,9 ίντσες x 2,8 ίντσες x 2,2 ίντσες) και βάρος μόλις 509γρμ (18oz), η Alpha 7C έχει παρόμοιο μέγεθος και βάρος με μια φωτογραφική μηχανή τύπου APS-C, ζυγίζοντας μόλις 1% περισσότερο από την Alpha 6600. Η Alpha 7C αποτελεί το μικρότερο και ελαφρύτερο compact σώμαii στον κόσμο με ένα αναβαθμισμένο ενσωματωμένο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5-αξόνων, αναβαθμισμένες μονάδες κλείστρου και τη χρήση μιας κατασκευής «monocoque», που χρησιμοποιείται συχνά στο σασί των αυτοκινήτων και των αεροσκαφών. Ακόμα και σε αυτό το compact σώμα, η Alpha 7C προσφέρει 5 steps εφέ σταθεροποίησης που επιτρέπει όμορφες λήψεις χωρίς να χρειάζεται τρίποδο. Επιπλέον, η υψηλής χωρητικότητας μπαταρία NPFZ100 παρέχει αρκετή ισχύ για την κορυφαία στην κατηγορία της λήψη 740 εικόνων χρησιμοποιώντας την οθόνη LCD ή 680 εικόνων, χρησιμοποιώντας το viewfinder  – καθιστώντας τη ιδανική για λήψεις μεγάλης διάρκειας.

    Εξαιρετική Fullframe Ποιότητα Εικόνας

    Η νέα Alpha 7C της Sony συνδυάζει υψηλή ανάλυση με χαμηλό θόρυβο για εξαιρετική ποιότητα εικόνας σε όλες τις συνθήκες ευαισθησίας, προσφέροντας στον χρήστη εκπληκτική ποιότητα εικόνας για λήψη καθημερινών φωτογραφιών και ταινιών όπως φύση, πορτρέτα, σπορ, street photography και άλλα. Το πρότυπο ISO εκτείνεται έως και 51.200 και μπορεί να επεκταθεί σε ISO 50-204.800 για αθόρυβες λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η Alpha 7C υποστηρίζει επίσης επεξεργασία 16-bit και έξοδο RAW 14-bit για φυσικές διαβαθμίσεις.

    Προηγμένη Αυτόματη Εστίαση

    Χρησιμοποιώντας λειτουργίες που βασίζονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ), η τεχνολογία «Real-time Tracking» της Alpha 7C διατηρεί αυτόματα την ακρίβεια στην εστίαση, ενώ το κουμπί του κλείστρου είναι ελαφρώς πατημένο. Επιπλέον, το «Tracking On + AF-On» τώρα μπορεί να αντιστοιχιστεί σε ένα προσαρμοσμένο πλήκτρο και μπορεί τώρα να ενεργοποιηθεί ταυτόχρονα με το πάτημα του κουμπιού AF-ON. Ακόμα, το επιθυμητό θέμα μπορεί να προσδιοριστεί, απλώς αγγίζοντάς το στην οθόνη, όταν το «Touch Tracking» έχει ενεργοποιηθεί μέσω του μενού και είναι διαθέσιμο τόσο για φωτογραφίες όσο και για βίντεο. Οι λειτουργίες AF της Alpha 7C περιλαμβάνουν ακόμα τη λειτουργία «Real-time Eye AF», τόσο για ανθρώπους όσο και για ζώα[xiv], ώστε να επιτυγχάνεται γρήγορη και ακριβής εστίαση. Όταν χρησιμοποιείτε την λειτουργία «Real-time Tracking» (ενώ το «Face/Eye Priority in AF» είναι ενεργοποιημένο) με θέμα έναν άνθρωπο, το μάτι και το πρόσωπο του θέματος ανιχνεύεται και «κλειδώνεται» σε πραγματικό χρόνο με εξαιρετικά υψηλή ακρίβεια.

    Η Alpha 7C παρέχει ευρεία, γρήγορη και αξιόπιστη αυτόματη εστίαση, που κλειδώνει στο επιθυμητό θέμα αμέσως, χωρίς να χαθεί η εστίαση, χάρη στο σύστημα AF ανίχνευσης φάσης εστίασης 693 σημείων που καλύπτει περίπου το 93% της εικόνας, με επιπλέον 425 σημεία ανίχνευσης αντίθεσης για διασφάλιση αξιόπιστης εστίασης, ακόμη και σε πολυάσχολο περιβάλλον.

    Η Alpha 7C διαθέτει επίσης συνεχή λήψη έως και 10 fps με AF/AE (αυτόματη έκθεση), χρησιμοποιώντας μια πρόσφατα αναπτυγμένη μονάδα κλείστρου και βελτιωμένο σύστημα επεξεργασίας εικόνας. Είναι επίσης δυνατή η συνεχής λήψη έως και 8 fpsi σε λειτουργία live view, με ελάχιστη καθυστέρηση viewfinder/ οθόνης για εύκολη, σταθερή πλαισίωση, ακόμη και όταν το θέμα κινείται έντονα. Η Alpha 7C επιτρέπει τη λήψη έως και περίπου 223 εικόνων JPEG (Fine L), 115 συμπιεσμένων εικόνων RAW ή 45 μη συμπιεσμένων εικόνων RAW σε μία συνεχή λήψη και επιτυγχάνει εξαιρετικά αξιόπιστη ακρίβεια AF σε φως στο EV-4. Αυτές οι δυνατότητες διευκολύνουν τη λήψη αντικειμένων που κινούνται γρήγορα με απόλυτη ακρίβεια.

    Διευρυμένες Δυνατότητες Βίντεο

    Η Full-frame, χωρίς pixel binning, πλήρης ανάγνωση pixel, καθιστά δυνατή τη λήψη περισσότερων από το διπλάσιο του όγκου των δεδομένων που απαιτούνται για βίντεο 4K (QFHD: 3840 x 2160), το οποίο στη συνέχεια προστίθεται σε δείγμα για παραγωγή υψηλής ποιότητας βίντεο 4K με εξαιρετική λεπτομέρεια και βάθος. Επιπλέον, η Alpha 7C υποστηρίζει HDR (HLG) και S-Log / S-Gamut, αργή και γρήγορη κίνηση, υψηλής ταχύτητας εγγραφή full HD στα 120 fps και άλλες προηγμένες λειτουργίες για εξαιρετικά πλάνα video, υψηλής ποιότητας.

    Ακόμα, η Alpha 7C ενσωματώνει τη λειτουργία «Real-time Eye AF» (για ανθρώπους) για λήψη βίντεο. Το μάτι παρακολουθείται αυτόματα με υψηλή ακρίβεια και αξιοπιστία, έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να επικεντρωθεί στο περιεχόμενο και όχι στη λειτουργία εστίασης. Οι χρήστες μπορούν επίσης να προσαρμόσουν την ταχύτητα μετάβασης AF μέσα από επτά επιλογές ρύθμισης και την αλλαγή ευαισθησίας θέματος AF μέσα από πέντε επιλογές ρύθμισης, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους. Η λειτουργία «Touch Tracking» είναι επίσης διαθέσιμη για τη λήψη βίντεο.

    Η Alpha 7C διαθέτει οθόνη LCD πολλαπλών γωνιών που ανοίγει στο πλάι, καθιστώντας εύκολη την λήψη φωτογραφιών selfie, γενικών λήψεων, λήψεων εδάφους ή οτιδήποτε απαιτεί ο χρήστης. Το κουμπί MOVIE έχει τοποθετηθεί στο πάνω μέρος της φωτογραφικής μηχανής, καθιστώντας ευκολότερη τη λειτουργία κατά την εγγραφή στη λειτουργία selfie. Επιπλέον, η Alpha 7C καταγράφει ήχο σε υψηλή ποιότητα για να ταιριάζει με την ποιότητα λήψης εικόνων και να προσφέρει αρμονικό βίντεο υψηλής ποιότητας. Στο «Multi Interface (MI) Shoe» της φωτογραφικής μηχανής προστέθηκε επίσης ένα digital audio interface, επιτρέποντας στο ECMB1M Shotgun Microphone ή στο XLRK3M XLR Adapter Kit να συνδεθεί για να εισάγει ψηφιακά σήματα ήχου απευθείας στο MI shoe για πιο καθαρές ηχογραφήσεις. Όπως και τα άλλα αξεσουάρ που συνδέονται στο MI Shoe, δεν απαιτούνται καλώδια ή μπαταρίες, παρέχοντας απεριόριστη ελευθερία για την δημιουργία βίντεο με το σύστημα Alpha. Υπάρχει επίσης υποδοχή για ακουστικά και μικρόφωνο για την ακριβή παρακολούθηση του εγγεγραμμένου ήχου, ενώ τα metadata που είναι προσαρτημένα στα βίντεο που καταγράφονται κατακόρυφα στη φωτογραφική μηχανή, επιτρέπουν την αναπαραγωγή και την επεξεργασία σε λειτουργία πορτραίτου, μετά τη μεταφορά σε smartphone.

    Σχεδιασμένη για Αξιόπιστη Λειτουργία

    Η Alpha 7C έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τον χρήστη. H LCD οθόνη είναι μία μεγάλης ευαισθησίας οθόνη αφής τύπου 3.0, με περίπου 921K dots, προσφέροντας βέλτιστη ορατότητα ακόμα και σε εξωτερικές συνθήκες, υποστηρίζοντας λειτουργίες αφής. Η Alpha 7C διαθέτει επίσης λειτουργία οπτικού πεδίου υψηλής ποιότητας για πιο ομαλή, φυσική λεπτομέρεια και επιπλέον 2,35 megadot (περίπου) XGA OLED Tru-Finder™ EVF. Η Alpha 7C έχει χαρακτηριστικά που απλοποιούν τη λειτουργία κατά τη διάρκεια της λήψης αλλά και μετά, όπως προσαρμογές κουμπιού Fn και άλλα. Είναι επίσης ανθεκτική στη σκόνη και την υγρασία για να υποστηρίξει τις ανάγκες λήψης σε απαιτητικές συνθήκες.

    Για την απλοποίηση των αναγκών ροής εργασίας, οι λειτουργίες ασύρματης επικοινωνίας συμβατές με Wi-Fi επιτρέπουν τη μεταφορά εικόνων και βίντεο απευθείας σε smartphone ή tablet για εύκολη κοινή χρήση, προβολή ή αποθήκευση περιεχομένου. Εκτός από τη συμβατική συχνότητα 2,4GHz, η υποστήριξη για το πρότυπο 11ac επιτρέπει τη μεταφορά μέσω συχνοτήτων 5GHz (IEEE 802.11a/b/g/n/ac), έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να επιλέξουν αυτή τη σταθερή και υψηλή ταχύτητα μεταφοράς με ελάχιστες παρεμβολές. Παρέχεται επίσης θύρα USB Type-C® που υποστηρίζει SuperSpeed USB 5Gbps (USB 3.2), επιτρέποντας τη μεταφορά δεδομένων υψηλής ταχύτητας κατά τη διάρκεια απομακρυσμένων λήψεων με την χρήση υπολογιστή και τροφοδοσία από εξωτερικές φορητές μπαταρίες.

    Τιμή και διαθεσιμότητα

    Η νέα compact Full-frame φωτογραφική μηχανή Alpha 7C θα είναι διαθέσιμη το φθινόπωρο του 2020.

    Related Articles

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»