15.7 C
Cyprus
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Neuralink: Το εγκεφαλικό chip αποκαθιστά την όραση σε τυφλές μαϊμούδες

    Ένα άλλο επιστημονικό επίτευγμα γνωστοποίησε για το εγκεφαλικό εμφύτευμα της Neuralink ο Elon Musk: ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε ότι το εμφύτευμα είναι σε θέση να επαναφέρει την όραση σε τυφλές μαϊμούδες και ότι στο μέλλον θα οδηγήσει σε ποιοτικότερη όραση από αυτή του ανθρώπινου ματιού. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, είδαμε τον πρώτο ασθενή με εγκεφαλικό chip να παίζει σκάκι και να κάνει tweet μόνο με τη δύναμη της σκέψης.

    Παρά τον σκεπτικισμό που επικρατεί στον κόσμο της επιστήμης, η εμπειρία δείχνει ότι ίσως αξίζει να πιστέψουμε στα λόγια του Elon Musk: λίγο καιρό μετά το εγκεφαλικό εμφύτευμα, ο 29χρονος Nolan Arbo, παράλυτος από τους ώμους και κάτω, έπαιζε ζωντανά σκάκι. Φαίνεται ότι οι στόχοι του Musk αρχίζουν να υλοποιούνται.

    Τώρα, ο Musk υποστηρίζει σε ένα νέο tweet ότι το εγκεφαλικό εμφύτευμα “θεραπεύει την τύφλωση” και ήδη “λειτουργεί σε μαϊμούδες”. Σε σχετική ανάρτηση στο λογαριασμό του στο X, ο δισεκατομμυριούχος CEO της εταιρείας ανάπτυξης του εγκεφαλικού εμφυτεύματος Neuralink έγραψε: “Πρέπει να επισημάνω ότι το εμφύτευμα λειτουργεί ήδη σε μαϊμούδες. Η ανάλυση θα είναι χαμηλή αρχικά, σαν τα πρώιμα γραφικά του Nintendo, αλλά τελικά μπορεί να είναι καλύτερη από την κανονική ανθρώπινη όραση. Επίσης, καμία μαϊμού δεν πέθανε ή τραυματίστηκε σοβαρά από τη συσκευή Neuralink”.

    Related Articles

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»