14.7 C
Cyprus
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Οι πιθανοί κίνδυνοι στη δημόσια υγεία από την χρήση του 5G στην Κύπρο: Στην Επιτροπή Υγείας της βουλής την ερχόμενη Πέμπτη

    5G Wind (5)

    Στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος (Επιτροπή Υγείας) θα συζητηθούν την ερχόμενη Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, οι κίνδυνοι που μπορεί να προκύψουν στη δημόσια υγεία από την ανάπτυξη και χρήση των δικτύων 5G στην Κύπρο. Η επικείμενη υιοθέτηση και χρήση δικτύων κινητής τηλεφωνίας τεχνολογίας 5G έχει δημιουργήσει κλίμα ανησυχίας στους πολίτες για τους κινδύνους που μπορεί να επιφέρει στην υγεία τους. Ανάλογες ανησυχίες εκφράζονται σε πολλές χώρες της Ευρώπης, καθώς και σε άλλες περιοχές του πλανήτη σε σχέση με την προοπτική ανάπτυξης και λειτουργιάς των δικτύων τεχνολογίας 5G.

    Να σημειωθεί ότι στην Ευρώπη για τη λειτουργιά δικτύων 5G θα χρησιμοποιηθούν τρεις περιοχές συχνοτήτων: μια χαμηλή συχνότητα στα 0,7 GHz, μια μεσαία στα 3,4-3,8 GHz (θα είναι αυτή που θα χρησιμοποιηθεί περισσότερο) και μια υψηλή περιοχή συχνοτήτων στα 24,25-27,5 GHz. Οι συχνότητες αυτές επιλέχθηκαν επειδή είναι ελεύθερες – δεν χρησιμοποιούνται δηλαδή από κάποια άλλη τεχνολογία – και παράλληλα έχουν την ιδιότητα μεταφοράς μεγάλου όγκου πληροφοριών με πολύ μεγάλη ταχύτητα.

    Σε ότι αφορά την Κύπρο, με βάση το έγγραφο της Δημόσιας Διαβούλευσης που διεξάγει αυτή την περίοδο το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (ΤΗΕ) του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων με τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών, το φάσμα συχνοτήτων που προτείνεται να χρησιμοποιηθεί για τα δίκτυα τεχνολογίας 5G είναι στις ζώνες 700 MHz , 3.6 GHz , και 26 GHz.

    Related Articles

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»