12.7 C
Cyprus
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Οι ταινίες της εβδομάδας: “Μαύρα Γυαλιά” και “Men” από σήμερα στους κινηματογράφους

    Τη στιγμή που ο Τομ Κρουζ συνεχίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον με το sequel του Top Gun, μερικές ακόμα ταινίες έρχονται από σήμερα στις αίθουσες. Αυτή την εβδομάδα προβάλλονται τα εξής:

    Το Γεγονός (L’événement)

    Κοινωνικό δράμα, γαλλικής παραγωγής του 2021, σε σκηνοθεσία Οντρέ Ντιγουάν, με τους Αναμαρία Βαρτολομέι, Κασέι Μοτέ-Κλέιν, Άννα Μουγκλαλίς, Λουανά Μπαζραμί, Λουίζ Ορί Ντικερό, Λουίζ Σεβιλότ κ.ά.

    Στη Γαλλία τη δεκαετία του ’60 η άμβλωση ήταν παράνομη. Τις εφιαλτικές επιπτώσεις αυτού του νόμου βιώνει η 23χρονη ηρωίδα, μια ταλαντούχα φοιτήτρια λογοτεχνίας, όταν μένει απρόσμενα έγκυος. Τα έως τότε σχέδιά της ανατρέπονται και πλέον πρέπει να αποφασίσει εάν θα κρατήσει το παιδί ή θα ρισκάρει τη ζωή της για μια παράνομη έκτρωση.

    18

    Δραματική ταινία, ελληνικής παραγωγής του 2022, σε σκηνοθεσία Βασίλη Δούβλη, με τους Ιωσήφ Γαβριελάτο, Νικολάκη Ζεγκίνογλου, Αναστάση Λαουλάκο, Κλέλια Ανδριολάτου, Μαρίνα Ανυφαντή, Βασίλη Ντάρμα, Σταύρο Τσουμάνη, Γεωργία Ανέστη, Μαρίνα Ασλάνογλου, Αντώνη Τσαμουρά, Κίμων Κουρή κ.ά.

    Σε μια λαϊκή γειτονιά στην Αθήνα της οικονομικής κρίσης, της αναζωπύρωσης του φασισμού και της πανδημίας, μια ομάδα δεκαοχτάχρονων μαθητών καταδιώκει μετανάστες, ομοφυλόφιλους, όλους όσοι είναι απλώς διαφορετικοί και δεν συμφωνούν με τις ιδέες τους. Ένας συμμαθητής τους που δεν κρύβει την αποστροφή του για τη δράση τους, θα γίνει σύντομα ο επόμενος στόχος τους.

    Μαύρα Γυαλιά (Dark Glasses)

    Ταινία τρόμου, ιταλογαλικής παραγωγής του 2022, σε σκηνοθεσία Ντάριο Αρτζέντο, με τους Ιλένια Παστορέλι, Άσια Αρτζέντο, Αντρέα Γκερπέλι, Άντρεα Ζανγκ

    Ρώμη. Μια έκλειψη κρύβει τον ήλιο και οι ουρανοί μιας ζεστής καλοκαιρινής μέρας μαυρίζουν, ενώ το “σκότος” περιβάλλει την Νταϊάνα όταν ένας κατά συρροή δολοφόνος την επιλέγει ως θήραμα. Προσπαθώντας να αποφύγει τον διώκτη της, η γυναίκα τρακάρει με το αμάξι της και χάνει την όρασή της. Συνέρχεται από το αρχικό σοκ αποφασισμένη να παλέψει για τη ζωή της, μόνο που δεν είναι πια μόνη. Ο Τσιν, ένα μικρό αγόρι που επιβίωσε από το τροχαίο, την προστατεύει και γίνεται τα μάτια της. Αλλά ο δολοφόνος δεν θα εγκαταλείψει το θύμα του. Ποιος θα σωθεί;

    Men

    Ταινία τρόμου, βρετανικής και αμερικανικής παραγωγής του 2022, σε σκηνοθεσία Άλεξ Γκάρλαντ, με τους Τζέσι Μπάκλεϊ, Ρόρι Κινίαρ, Πάαπα Εσιέντου κ.ά.

    Μετά από μία προσωπική τραγωδία, η Χάρπερ αποσύρεται στην πανέμορφη αγγλική εξοχή για να θεραπεύσει το τραύμα της. Όμως κάτι ή κάποιος από το δάσος εμφανίζεται και την παρενοχλεί. Αυτό που ξεκινάει σαν αδιόρατος φόβος εξελίσσεται σε καθολικό εφιάλτη, που φιλοξενεί τις πιο σκοτεινές της αναμνήσεις.

    Ελκάνο και Μαγκελάνος: Ο Πρώτος Περίπλους της Γης

    Παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων, ισπανικής παραγωγής του 2022, σε σκηνοθεσία Χοσέ Αντόνιο και Γκαρμπίνε Λοσάντα.

    Ένα ταξίδι στο άγνωστο που ξεκίνησε με επικεφαλής τον πασίγνωστο Φερδινάνδο Μαγγελάνο και ολοκληρώθηκε με τον Χουάν Σεμπαστιάν Ελκάνο. Καταιγίδες, πείνα, εχθρικές φυλές… Πέντε πλοία ξεκινούν από τη Σεβίλλη. Τρία χρόνια μετά, επιστρέφει μόνο ένα, κάνει τον πλήρη περίπλου και αποδεικνύει ότι η Γη είναι στρογγυλή.

    Προβάλλονται ακόμη οι ταινίες:

    -Βρώμικος Παράδεισος (After Blue). Η νέα παραισθησιογόνα ταινία επιστημονικής φαντασίας του Μπερτράν Μαντικό.

    -Κάτω Από το Ηφαίστειο (Under The Volcano). Κλασικό, υπαρξιακό δράμα, που γύρισε στα τελευταία του ο Τζον Χιούστον, έχοντας για πρωταγωνιστή, ίσως και στον ρόλο της ζωής του, τον Άλμπερτ Φίνεϊ.

    -Οι Έρωτες Μιας Ξανθιάς (Loves of a Blonde). Κωμική ηθογραφία του 1965, της τσεχοσλοβακικής περιόδου του Μίλος Φόρμαν (“Στη Φωλιά του Κούκου”).

    Διαβάστε επίσης:

    Εκπληκτικό “άνοιγμα” για το Top Gun: Maverick- 248 εκατ. δολάρια το πρώτο Σαββατοκύριακο (digitallife.com.cy)

    Related Articles

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»