14.3 C
Cyprus
Σάββατο, 18 Απριλίου, 2026
More

    OPTRONICS: ανέλαβε το έργο της παροχής τεχνικών συμβουλευτικών υπηρεσιών για την κατασκευή του κέντρου δεδομένων της DATA IN SCALE AE

    Το έργο της παροχής τεχνικών συμβουλευτικών υπηρεσιών για την κατασκευή του Data Centers της εταιρίας DATA IN SCALE AE (αποτελεί κοινοπραξία της DAMAC 55% και της ΔΕΗ 45%), ανέλαβε η OPTRONICS TECHNOLOGIES ABETE.

    Οι υπηρεσίες τις οποίες θα προσφέρει η OPTRONICS για υποστήριξη στην DATA IN SCALE ΑΕ περιλαμβάνουν την τεχνική εκτίμηση ακινήτων εγκατάστασης, την κοστολογική επίβλεψη έργων κατασκευών, την επίβλεψη εργασιών και την τεχνική υποστήριξη για την διασύνδεση των Data Centers με υποδομές ενέργειας και δικτύων δεδομένων.

    Σημειώνεται ότι η DATA IN SCALE AE κατασκευάζει το πρώτο της Data Center (ΑΤΗ-1) στην περιοχή των Σπάτων στην Αττική. Η πρώτη φάση του έργου περιλαμβάνει υποδομή ισχύος 12,5MW, με την προοπτική επέκτασης στα 25MW.

    Η όλη συνεργασία υποστήριξης μεταξύ OPTRONICS TECHNOLOGIES και DATA IN SCALE ΑΕ αποσκοπεί στην ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των τεχνικών και διαδικαστικών θεμάτων που είναι απαραίτητα για την κατασκευή και λειτουργία του Data Center.

    Ένα από τα σημαντικότερα και ταυτόχρονα απαιτητικά ζητήματα που είναι απαραίτητο να καλυφθούν στα Data Centers είναι οι κατάλληλες υποδομές, η ενεργειακή κάλυψη και η ανάγκη για διασύνδεση επικοινωνίας υπέρ-υψηλών ταχυτήτων εκατοντάδων και χιλιάδων Gigabit ανα δευτερόλεπτο που προσεγγίζουν τις ταχύτητες Terabit ανα δευτερόλεπτο (σημ. 1Τbps = 1000 Gbps).

    Διαβάστε επίσης: «Μείνε πεινασμένος, μείνε τρελός»: Η ομιλία του Steve Jobs που άλλαξε ζωές (video)

    Related Articles



    Latest Articles



    Διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»