14.2 C
Cyprus
Παρασκευή, 1 Μαΐου, 2026
More

    Παρατείνεται μέχρι το 2029, η ημερομηνία έναρξης του αποκλεισμού της Huawei από τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών της Γερμανίας

    Ήπια χαρακτηρίζουν οι δυτικοί εταίροι του Βερολίνου τη στάση της Γερμανίας απέναντι στην Κίνα, σε σχέση μα την απόφαση της να παρατείνει την απαγόρευση της Huawei μέχρι το 2029. Οι γερμανικοί πάροχοι έχουν βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στην Huawei για την ανάπτυξη υποδομών δικτύου 4G και 5G. Μια μελέτη του 2022 από την εταιρεία συμβούλων Strand Consult εκτίμησε ότι τα κινεζικά εξαρτήματα αντιπροσώπευαν το 59% της εγκατάστασης 5G της Γερμανίας.

    Σύμφωνα με το POLITICO, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε όπως τα εξαρτήματα της Huawei αφαιρεθούν από τις τηλεπικοινωνιακές υποδομές του κεντρικού δικτύου της Γερμανίας μέχρι το τέλος του 2029 αντί για το τέλος του 2026. Αυτό φαίνεται να βολεύει και τους γερμανικούς παρόχους που ούτως ή άλλως σχεδίαζαν να τα αντικαταστήσουν με πιο προηγμένα συστήματα μέχρι το 2029, και με την παράταση αυτή περιορίζεται το επιπλέον κόστος τους.

    Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον πάντως, θεωρούν ότι η Γερμανία καθυστερεί να διακόψει τους δεσμούς της με την Huawei, παρά την έγκριση από το Βερολίνο της εργαλειοθήκης ασφάλειας 5G σε επίπεδο ΕΕ, η οποία καθόρισε μέτρα για τη μείωση των εξαρτήσεων μεταξύ δικτύων το 2020.

    Η αναθεώρηση της απαγόρευσης της Huawei θα «ολοκληρωθεί σύντομα», δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, προσθέτοντας ότι «έχουν καταλήξει σε απόφαση για το πώς θα προχωρήσουν».

    Related Articles



    Latest Articles



    Διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»