12.7 C
Cyprus
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Παραβιάστηκε datacenter με servers της HP για εξόρυξη κρυπτονομισμάτων

    Υπάρχουν διάφοροι τρόποι, προκειμένου κάποιος να αποκτήσει κρυπτονομίσματα. Ένας από αυτούς είναι να αγοράσει εξοπλισμό για την «εξόρυξη», ο οποίος βέβαια αποτελεί μια επένδυση που κοστίζει αρκετά. Εναλλακτικά, υπάρχει και ο δρόμος της απάτης, που είναι αρκετά δημοφιλής το τελευταίο διάστημα στη συγκεκριμένη αγορά.

    Αυτό αποφάσισε να κάνει και μια ομάδα από hackers, οι οποίοι παραβίασαν ένα datacenter γεμάτο με HP servers και χρησιμοποίησαν αυτά τα μηχανήματα για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων αξίας περίπου 110.000 δολαρίων. Σύμφωνα με την αναφορά, οι hackers επαναπρογραμμάτισαν τους servers για mining του κρυπτονομίσματος Raptoreum. Σημειώνεται ότι οι servers που χρησιμοποιήθηκαν κατασκευάστηκαν από την HP, αλλά στόχος δεν ήταν η ίδια η εταιρεία.

    Προς το παρόν δεν έχει γνωστοποιηθεί ποια ήταν η εταιρεία που επηρεάστηκε από τη δράση τους. Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι εκμεταλλεύτηκαν την ευπάθεια Log4J για να αποκτήσουν πρόσβαση στους servers. Φυσικά, δεν είναι πρώτη φορά που ακούμε για hackers που παραβιάζουν συσκευές για εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Στο παρελθόν έχουν υπάρξει αναφορές για malware που στόχευε υπολογιστές ή κινητά, προκειμένου να εξορύξει κρυπτονομίσματα χωρίς να το αντιληφθεί ο κάτοχος.

    Διαβάστε επίσης:

    Φόρους “ρεκόρ” θα καταβάλει στο κράτος ο Έλον Μασκ! Ξεπερνούν τα 11 δισ. δολάρια

    Related Articles

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»