12.7 C
Cyprus
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Polar Balance review: Πως έχασα 3 κιλά σε 1 μήνα!

    Ανάμεσα στα διάφορα trackers της Polar που έχουμε δοκιμάσει τις τελευταίες εβδομάδες, όπως τα Polar A360, V800 και Loop 2, μια μέρα εμφανίστηκε και ένα επίπεδο, λευκό κουτί που σίγουρα δε θα μπορούσε να κρύβει ένα ρολόι. Ήταν η Polar Balance, η έξυπνη ζυγαριά της εταιρείας και με έβαλε στο τριπάκι να χάσω κιλά εν όψει καλοκαιριού!

    cof

    Η αλήθεια είναι πως η ζωή στο γραφείο δε βοηθά ιδιαίτερα στην απώλεια βάρους… ωστόσο έχει και ένα θετικό: Βοηθά στη διατήρηση μιας ρουτίνας στη διατροφή! Η Balance είναι σαν μια απλή, ηλεκτρονική ζυγαριά, αλλά με ένα extra χαρακτηριστικό. Διαθέτει Bluetooth και μπορεί να συγχρονίζει το βάρος σας, όποτε ζυγίζεστε, με την εφαρμογή Flow στο smartphone σας. Έτσι, μπορείτε να βλέπετε την πορεία σας σε βάθος χρόνου, τα “trends”, αν δηλαδή έχετε τάση να χάσετε ή να πάρετε κιλά, πόσο γρήγορα τα χάνετε ή τα παίρνετε και πολλά ακόμη.

    cof

    Μπορείτε μέσω της πλατφόρμας Flow να ορίσετε ένα στόχο κιλών, ο οποίος ιδανικά πρέπει να βρίσκεται μέσα στην “πράσινη” ζώνη του BMI (Body Mass Index), δηλαδή μεταξύ 20 και 25 στον δείκτη αυτό. Το BMI υπολογίζεται από το ύψος και το βάρος σας, ώστε να ξέρετε πότε βρίσκεστε στα ιδανικά επίπεδα. Φυσικά, κάθε σώμα και οργανισμός διαφέρει, οπότε πρέπει να ξέρετε καλά το σώμα σας για να αποφασίσετε και ποιό BMI είναι το κατάλληλο για εσάς, ή να πάρετε τη γνώμη διαιτολόγου/ιατρού.

    polar balance (1)

    Προσωπικά ξέρω ότι το “φυσιολογικό” βάρος για το σώμα μου είναι γύρω στα 77-78 κιλά, χωρίς φυσικά να είμαι “φέτες”, αλλά ούτε και να έχω την ανεπιθύμητη “κοιλίτσα”. Από τα 82,5 μετά το Πάσχα μέχρι τα 78, όμως, είναι μακρύς ο δρόμος… Σε συνδυασμό με ένα fitness tracker, συγκεκριμένα το Polar A360, άρχισα να υπολογίζω το πόσες θερμίδες καίω καθημερινά και με μια αναζήτηση στο Internet, άρχισα να μετράω και την πρόσληψη θερμίδων μέσω των γευμάτων μου. Κάθε πρωί ζυγιζόμουν πριν πιό νερό ή φάω κάτι, ώστε η Balance να λαμβάνει μια αξιόπιστη μέτρηση. Μετά την εύκολη απώλεια κιλών των πρώτων 10 ημερών (κυρίως υγρά), άρχισαν τα δύσκολα. Ωστόσο, είναι πολύ πιό εύκολο όταν έχεις όλα τα δεδομένα σε ένα app και μπορείς να ξέρεις αν “σε παίρνει” να φας σουβλάκια το βράδυ, ή 1 κομμάτι πίτσα παραπάνω.

    cof

    polar balance (2)

    Το Polar Flow σου παρέχει χρήσιμες πληροφορίες κάθε μέρα και σε προτρέπει να τρως λιγότερο ή να αυξάνεις τις καύσεις σου, ανάλογα με τη συμπεριφορά σου. Σε βάθος χρόνου “γνωρίζει” καλύτερα τον οργανισμό σου και αν δε χάνεις κιλά (ενώ θα έπρεπε), ανάλογα αυτορυθμίζεται για να σε βοηθήσει να προχωρήσεις. Το αποτέλεσμα το βλέπετε παρακάτω. Και συνεχίζουμε για τα 77,7 Kg, που αντιστοιχούν σε 24 BMI για το ύψος μου, με ένα “μαξιλαράκι” ασφαλείας καθώς πλησιάζουν και οι… ασωτείες των διακοπών.

    polar balance (1)

    Όλα τα προϊόντα Polar είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα στα ηλεκτρονικά καταστήματα «Κωτσόβολος» και «Public»,
    στα αθλητικά καταστήματα «Intersport» και «Zakcret», στα fitness καταστήματα «X-Treme Stores» και σε 300 ακόμα σημεία λιανικής πώλησης.

    Περισσότερα για τα προϊόντα Polar θα βρείτε στο www.polar.gr.com

    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»