12.7 C
Cyprus
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Pop.Up. Το concept της Airbus για τις μεταφορές του μέλλοντος μπορεί να κυκλοφορήσει στο έδαφος και να πετάξει σαν drone

    Στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης μπορεί να κυριαρχούν τα αυτοκίνητα, όμως πιο prototype concepts βγαλμένα από το μέλλον δεν μπορεί να μην κλέβουν την παράσταση. Όπως το Pop.Up, ένα νέο project που παρουσιάζεται από τις Airbus και Italdesign. Πρόκειται για ένα υβριδικό “αρθρωτό” μοντέλο, το οποίο μπορεί να κυκλοφορήσει στο έδαφος, αλλά και να πετάξει!

    pop-up-02

    Αποτελείται ουσιαστικά από μία διθέσια καμπίνα κατασκευασμένη από ανθρακονήματα με διπλή λειτουργία. Το όχημα ελέγχεται μέσω τεχνητής νοημοσύνης και μπορεί να κινηθεί στο έδαφος με τη βοήθεια ενός τμήματος που διαθέτει τέσσερις τροχούς, παίρνοντας ώθηση από δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 80 ίππων. Έχει εμβέλεια 130 χιλιομέτρων ενώ μπορεί να φτάσει σε μέγιστη ταχύτητα τα 100 χιλιόμετρα την ώρα.

    pop-up-01

    Υπάρχει όμως και το ιπτάμενο μέρος του το οποίο μπορεί να αποδεσμευτεί και να συνδεθεί σε ένα drone. Έτσι μπορεί να διανύσει μικρές αποστάσεις στον αέρα γλιτώνοντας την κίνηση και τα επίγεια προβλήματα.

    Όπως σημειώνει ο Mathias Thomsen, γενικός διευθυντής της Airbus, η εμπορική λειτουργία του θα μπορούσε να συμβεί σε 7 με 10 χρόνια από σήμερα, ενώ στα τέλη της χρονιάς θα ξεκινήσουν οι δοκιμές, καθώς όλες οι τεχνολογίες που ενσωματώνει είναι ήδη διαθέσιμες.

    Related Articles

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»