BREAKING

0

Πώς μπορείς να δεις τον … κρυμμένο χάρτη που υπάρχει στο iPhone σου με όλα τα μέρη που έχεις βρεθεί!

Το iPhone σου παρακολουθεί κάθε σου κίνηση, αυτό είναι μια πραγματικότητα. Το iOS διαθέτει ένα χαρακτηριστικό το οποίο αποκαλείται Significant Locations – σημαντικές τοποθεσίες. Καταγράφει και «θυμάται» τα μέρη που έχεις επισκεφθεί και γνωρίζει που πηγαίνεις συχνά. Αν και κάτι τέτοιο φαντάζει ως σοβαρό, μην πανικοβάλλεστε. Αυτά τα δεδομένα τοποθεσίας αποθηκεύονται τοπικά στο iPhone σας και ποτέ δεν στέλνονται στην Apple ή σε κάποιον τρίτο.

Significant Locations

Σε κάθε περίπτωση, πολλοί από εσάς δεν θα θέλουν αυτού του είδους οι πληροφορίες να είναι εύκολα προσβάσιμες στις συσκευές iPhone. Σε αυτόν τον σύντομο οδηγό, βλέπουμε πως μπορούμε να πραγματοποιήσουμε εκκαθάριση αυτών των δεδομένων, πως μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε αυτά και πως να απενεργοποιήσουμε εντελώς το feature του Significant Locations.

Σχετικά με το Significant Locations

Στο iOS 11 αποκαλείται Significant Locations. Σε προηγούμενες εκδόσεις του iOS, αποκαλείται Frequent Locations. Σε κάθε περίπτωση επιτελούν το ίδιο πράγμα.

1. Ανοίγετε τα Settings.
2. Επιλέγετε Privacy.
3. Στη συνέχεια Location Services.
4. Κάντε scroll προς τα κάτω και επιλέγετε System Services.
5. Ξανά, scroll προς τα κάτω και πιέστε στο Significant (Frequent) Locations.

Αν βρίσκεστε στο iOS 11 χρειάζεται η ταυτοποίησή σας για να αποκτήσετε πρόσβαση στο μενού. Μόλις εισέλθετε στο Significan Locations, θα δείτε μια λίστα με τις πρόσφατες πόλεις και τις τοποθεσίες μέσα σε αυτές τις πόλεις που έχετε βρεθεί.

Πως να διαγράψετε ή να απενεργοποιήσετε το Significant Location

Εδώ τα βήματα διαφέρουν ανάλογα με την έκδοση του iOS την οποία έχετε εγκατεστημένη. Στο iOS 10, θα μπορείς μόνο να δεις τις συχνές τοποθεσίες και όχι να τις αφαιρέσεις μια μια. Στο iOS 11 μπορείς να αφαιρέσεις συγκεκριμένα location entries. Απλά πίεσε το Edit πλήκτρο κάθε καταχώρησης στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης και αφαίρεσε τα locations που επιθυμείς. Μπορείς να αφαιρέσεις μοναδικές επισκέψεις σε μια τοποθεσία ή ολόκληρες πόλεις από το ιστορικό σου. Τέλος, η επιλογή Clear History διαγράφει όλα τα δεδομένα.

Θα πρέπει να απενεργοποιήσω το χαρακτηριστικό Significant Locations;

Φυσικά, η ερώτηση που προκύπτει είναι αν θα πρέπει να προβείς στην απενεργοποίηση του χαρακτηριστικού. Ας σημειώσουμε όμως εμείς δυο πράγματα σε αυτό το σημείο.

1. Ακόμη και αν ανησυχείς έντονα για την ιδιωτικότητά σου, θα πρέπει να θυμάσαι ότι πρόκειται για τοπικά δεδομένα, υπό την έννοια ότι δεν στέλνονται πουθενά. Για να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα, χρειάζεται φυσική πρόσβαση στο iPhone σου, το passcode σου, ή το πρόσωπό σου ή το δακτυλικό αποτύπωμα.

2. Αν απενεργοποιήσεις τελικά το feature, τότε θα πρέπει να περιμένεις κάποια μειονεκτήματα. Ορισμένες εφαρμογές όπως το Maps widget για παράδειγμα δεν λειτουργεί σωστά χωρίς το Significant Locatons ενεργοποιημένο. Και για αυτόν τον λόγο υπάρχει αυτό το feature. Το iOS χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα για να επιτρέψει και να βελτιώσει τις προτάσεις της Siri που βασίζονται στη τοποθεσία αλλά και να βελτιώσει άλλα features που χρησιμοποιούν το GPS.

0 Comment

Post a Comment

(required)
(required - never published nor shared)