15.7 C
Cyprus
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Πού εστιάζονται οι ανησυχίες των πολιτών σχετικά με τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης

    Τις μεγαλύτερες ανησυχίες των πολιτών σχετικά με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης καταγράφει μεγάλη έρευνα της Microsoft. Όπως αναφέρει το statista.com το 71% των ερωτηθέντων σε 17 χώρες που ερωτήθηκαν από τη Microsoft τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2023 ανησυχούσαν πολύ ή κάπως για τις απάτες με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης. Χωρίς περαιτέρω διευκρίνιση του τι συνιστά αυτό το είδος απάτης, πιθανότατα συνδέεται με την πλαστοπροσωπία ενός ατόμου στο κοινό, ενός κυβερνητικού αξιωματούχου ή ενός στενού γνωστού των ερωτηθέντων.

    Στη δεύτερη θέση βρίσκονται τα deepfakes και η σεξουαλική ή διαδικτυακή κακοποίηση με ποσοστό 69%. Οι ψευδαισθήσεις τεχνητής νοημοσύνης, οι οποίες ορίζονται ως chatbots όπως το ChatGPT που παρουσιάζουν μη λογικές απαντήσεις ως γεγονότα λόγω προβλημάτων με το εκπαιδευτικό υλικό, έρχονται στην τέταρτη θέση, ενώ οι ανησυχίες για το απόρρητο των δεδομένων, οι οποίες σχετίζονται με μεγάλα γλωσσικά μοντέλα που εκπαιδεύονται σε δημόσια διαθέσιμα δεδομένα χρηστών χωρίς τη ρητή συγκατάθεσή τους, καταλαμβάνουν την πέμπτη θέση με 62%.

    Συνολικά, το 87% των ερωτηθέντων ανησυχούσε τουλάχιστον λίγο για ένα προβληματικό σενάριο τεχνητής νοημοσύνης.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»