17.7 C
Cyprus
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    ΠΡΟΣΟΧΗ – Απάτη με παραπλανητικά μηνύματα που παριστάνουν ψευδώς την Αστυνομία

    Το τελευταίο διάστημα, η Αστυνομία έγινε δέκτης αρκετών παραπόνων, σχετικά με ύποπτα παραπλανητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) που αποστέλλονται μαζικά στο κοινό και παριστάνουν ψευδώς την Αστυνομία Κύπρου, με αποστολέα το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο cypruspolice.gov.cy@gmail.com καλώντας ανυποψίαστους πολίτες ότι είναι εμπλεκόμενοι και πρέπει να κατηγορηθούν για διάφορα ποινικά αδικήματα μέσω Διαδικτύου (σεξουαλικές επιθέσεις, βιασμοί, παιδική πορνογραφία, κ.ά.).

    Τα παραπλανητικά μηνύματα αποστέλλονται από πλαστές ηλεκτρονικές διευθύνσεις και φέρουν τα λογότυπα της Αστυνομίας Κύπρου καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας.

    Η Αστυνομία ενημερώνει το κοινό ότι τα μηνύματα είναι πλαστά και δεν έχουν καμία σχέση με την Αστυνομία Κύπρου. Το κοινό καλείται όπως είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να μην ανταποκρίνεται σε περίπτωση λήψης τέτοιου μηνύματος.

    Για σκοπούς επιβεβαίωσης οποιασδήποτε εκκρεμότητας με την Αστυνομία, το κοινό προτρέπεται όπως επικοινωνεί με τα γνωστά κανάλια επικοινωνίας που διαθέτει η Αστυνομία.

    Related Articles

    Stay Connected

    3,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    2,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles



    Κάντε click και διαβάστε το περιοδικό «ΚΙΝΗΤΗ CY»